Skúste plot z betónových dosiek

13. 06. 2017 Zdieľať

Určite všetci poznáte tradičné plotové tvarovky, ktoré sa používajú na výstavbu plotov v kombinácii s rôznymi typmi plotových výplní, ako sú napr. drevené, kovové či iné výplne. A čo to skúsiť inak? Už ste počuli o plote z betónových dosiek, ktorý je celý postavený z betónových plotových výplní v tvare „dosky“, zabudovaných do priebežných a koncových nosných stĺpikov?

Medzi hlavné výhody tohto železobetónového montovaného plotového systému spoločnosti PRESBETON patrí ľahká výstavba, úspora času a jednoduchá údržba. Veľkým plusom je i to, že pohľadové časti stavby majú prirodzený vzhľad a nevyžadujú si ďalšiu povrchovú úpravu. 


Skúste plot z betónových dosiek

Skúste plot z betónových dosiek
PRESBETON Nova, s.r.o.

Celý plot je chránený špeciálnymi zákrytovými doskami. Štandardne sa tento plotový systém vyrába v prírodnej farbe a v hladkom či reliéfnom vyhotovení. K dispozícii sú varianty s jednou pohľadovou stranou alebo oboma. Od tohto roka sú v ponuke jednotlivé plotové prvky i v podobe imitácie prírodného kameňa – opuky –, opuka je obľúbená pre svoj výrazný a štruktúrovaný vzhľad. Využitie tohto montovaného plotového systému je naozaj všestranné, možno ho použiť ako v súkromnom, tak aj vo verejnom sektore. 


Skúste plot z betónových dosiek

Skúste plot z betónových dosiek
PRESBETON Nova, s.r.o.

Výstavba tejto plotovej konštrukcie je principiálne pomerne jednoduchá, vyžaduje však dodržanie presnosti hlavne pri vytyčovaní a zabudovaní nosných stĺpikov. Podľa zvolenej dĺžky stĺpikov možno vytvoriť plotovú konštrukciu s rôznymi nadzemnými výškami – 120 cm, 160 cm, 200 cm a 240 cm. Vzhľadom na hmotnosť jednotlivých dielov a možnú výšku plota je (s výnimkou nižších variantov) nutné pri montáži počítať s využitím vhodnej manipulačnej a zdvíhacej techniky.

Celý plotový systém je mrazuvzdorný a ošetrený impregnáciou Protect System TOP proti znečisteniu a prenikaniu vody. Viac na www.presbeton.cz.

ZDROJ PR článok spoločnosti PRESBETON Nova, s.r.o. 

Kategória: Materiály
Tagy: plot stavebný materiál
Zdieľať článok