Poctivý materiál na každú stavbu

18. 03. 2019 Zdieľať

Plánujete stavbu rodinného domu? Potom máte pred sebou náročné obdobie, ktoré však bude korunované vaším vysnívaným príbytkom. Či už si stavbu budete realizovať sami alebo to prenecháte odborníkom, musíte sa rozhodnúť, z akého materiálu si ju postavíte.

Robte všetko, čo si vysnívate. My vám na to dodáme materiál, ktorý potrebujete.

Všetko, čo potrebujete na hrubú stavbu, nájdete v spoločnosti Leier. Ponúka široký sortiment kvalitných stavebných materiálov pre kompletnú hrubú stavbu – od pivnice, studne, cez tehly, stropné systémy, komíny až po strešnú krytinu. Takže sa nemusíte obmedzovať vo svojich stavebných projektoch. 


Poctivý materiál na každú stavbu

Poctivý materiál na každú stavbu
Leier Baustoffe SK, s.r.o.

Na náš poctivý materiál a dlhoročné skúsenosti sa  môžete spoľahnúť.

Vybrať si môžete z viacerých materiálov – od klasickej tehly, cez novšie stavebné materiály,  ako je napríklad stavebný systém Durisol.


Poctivý materiál na každú stavbu

Poctivý materiál na každú stavbu
Leier Baustoffe SK, s.r.o.

Niekto má historky, niekto poctivosťou píše históriu.

Vďaka dlhodobému poctivému vývoju vám prinášame moderný produkt, ktorý sa svojimi vlastnosťami zapíše do histórie. Durisol je ľahký na manipuláciu, má vynikajúce fyzikálne vlastnosti a vytvára zdravé prostredie pre vaše bývanie. Základnou surovinou na výrobu Durisolu je prirodzene obnoviteľný zdroj – drevná štiepka (tvorí až 90% objemu), do ktorej sa pridáva cement, voda a ďalšie mineralizačné komponenty. Durisol ponúka všetky stavebno-fyzikálne výhody, ktoré sú zjednotené v kombinácii dreva s betónom. Má vynikajúce tepelno a zvukovo izolačné vlastnosti a vďaka svojmu masívnemu betónovému jadru dokáže výborne akumulovať teplo. Jeho ďalšou skvelou vlastnosťou je výborná difúzia vodných pár, čím sa efektívne reguluje vlhkosť vzduchu v miestnosti a vytvára sa tak zdravá klíma v interiéri. Výhodou stavebného systému Durisol je  aj rýchlosť výstavby. Za jeden deň je možné postaviť až jedno podlažie domu. Durisolové tvarovky sa ukladajú na seba nasucho, pričom výplňový betón ich previaže a zároveň zabezpečí statiku celej konštrukcie. 


Poctivý materiál na každú stavbu

Poctivý materiál na každú stavbu
Leier Baustoffe SK, s.r.o.

Niekto o svojej tehle veľa hovorí. Za niekoho zase hovorí poctivá robota. 

Medzi najpopulárnejšie a najviac používané stavebné materiály patrí nepochybne tehla. Je to prírodný a ekologický materiál, ktorý umožňuje neustálu recyklovanosť. Kvalitne realizované tehlové stavby majú prakticky neobmedzenú životnosť. Tehla si vypaľovaním udržiava pevnosť a stabilný rozmer, vďaka čomu sú tehlové domy stabilné, bezpečné a oveľa ľahšie odolávajú aj prípadným otrasom (napríklad pri prejazde ťažších vozidiel okolo domu). Ďalšími pozitívnymi vlastnosťami tehly sú jej nehorľavosť a odolnosť voči fyzikálnym aj chemickým vplyvom. Naviac tehly umožňujú optimálnu difúziu vodných pár, čím sa predchádza v dome vzniku plesní a zabezpečuje sa zdravé a optimálne bývanie. Nie je však tehla ako tehla, aj tu sú viaceré druhy, z ktorých si  môžete vybrať – či už ide o nebrúsené alebo inovatívnejšie brúsené  tehly.

Nebrúsené tehly Leiertherm: sú kvalitným, ekologicky nezávadným a energeticky úsporným murovacím materiálom. Takýto druh tehly patrí medzi prvé známe stavebné výrobky. Za posledných 50 rokov však prešla „klasická tehla“ prevratnými technologickými zmenami, ktoré ešte vylepšili jej tepelnoizolačné vlastnosti. 

Brúsené tehly LeierPLAN: predstavujú novú generáciu tehál, ktoré svojím tvarom umožňujú jednoduché, rýchle a presné murovanie hrubej stavby len s tenkou ložnou maltovou škárou 1 mm, čím sa výrazne usporí množstvo spotrebovanej malty. Vďaka tomu sú steny po dokončení takmer suché. Ako alternatíva malty sa môže na murovanie použiť aj špeciálne penové lepidlo LeierFIX, ktoré umožňuje murovať až do teploty okolia -5˚ C. Murovanie s brúsenými tehlami LeierPLAN šetrí materiál a skracuje dobu stavby, a to bez vytvárania tepelných mostov a pri menšej vlhkosti v stavbe (vďaka menšej spotrebe vody). Tieto brúsené tehly môžete použiť nielen na obvodové steny, ale aj na vnútorné nosné konštrukcie a priečkovkové tvarovky. 

ZDROJ PR článok spoločnosti Leier Baustoffe SK s.r.o.

Kategória: Materiály
Tagy: ekologický materiál murovacie materiály prírodný materiál stavba domu stavebný systém tehla
Zdieľať článok