Ako úspešne zvládnuť stavbu domu? Potrebujete kvalitný projekt a moderný stavebný systém!

25. 09. 2019 Zdieľať

Plánujete nový dom a možno si hovoríte, kde začať. Skúste sa inšpirovať tými, ktorí už majú túto cestu úspešne za sebou. Majitelia tohto rodinného domu sa rozhodli postaviť moderné a úsporné bývanie. Vďaka profesionálne spracovanému projektu na mieru a voľbe kvalitného stavebného materiálu bol priebeh stavby skôr radosť ako starosť.

Prvé kroky k realizácii ich predstáv viedli do projektovej kancelárie – vybrali si mladé architektonické štúdio Devlev, ktoré im spracovalo individuálny projekt na mieru, kvalitné poradenské služby im uľahčili ďalšie kroky. Ako optimálny materiál na svoj projekt zvolili stavebný systém Ytong. Ako sa na stavbe materiál osvedčil a čo by odporúčali budúcim stavebníkom? Prezradil nám to majiteľ domu, ktorý svoju pôvodnú prácu projektového manažéra v strojárstve vymenil za stavanie domov z Ytongu.


terasa so záhradným nábytkom

terasa so záhradným nábytkom
Xella Slovensko, spol. s r.o.

Prečo ste sa rozhodli pre systém Ytong?

Medzi hlavné dôvody určite patrí rýchla a suchá výstavba, dobré tepelnoizolačné vlastnosti i následná jednoduchá manipulácia pri drážkovaní (voda, plyn, elektrina). Tvárnice Ytong sú veľmi presné, bolo jednoduché zatepľovať dom, jednoducho sa nanášali aj vnútorné omietky a všetky vnútorné obklady v kúpeľni a na WC majú perfektne presný pravý uhol. Aj vŕtanie akýchkoľvek dier v už zabývanom dome je veľmi jednoduché, postačí vám AKU skrutkovač. Ďalším benefitom bolo, že stavebná firma, ktorá dom stavala, realizuje výstavbu rodinných domov hlavne z tohto materiálu, a teda s ním má nespočetné skúsenosti.


obývacia izba s krbom

obývacia izba s krbom
Xella Slovensko, spol. s r.o.

Aké sú podľa vás výhody daného stavebného systému?

Môžem potvrdiť, že má skutočne dobré tepelnoizolačné vlastnosti, v dome je aj pri nízkom výkone kotla a kúrení stabilných 23 °C. Ytong je navyše cenovo veľmi dostupný a ponúka širokú škálu rôznych typov stavebných prvkov. Pokiaľ viem, ako jediný ponúka na mieru vyrobené schodisko, čo pri iných značkách nie je možné. Schodisko je postavené za pár hodín, je okamžite pochôdzne, netreba šalovať, armovať ani betónovať. Rovnaké je to aj pri stropnom systéme.


kuchyňa

kuchyňa
Xella Slovensko, spol. s r.o.

Ako sa vám s výrobcom spolupracovalo? 

Komunikácia o technických otázkach prebiehala na naozaj vysokej úrovni – technici majú veľmi dobré odborné znalosti a reagovali na naše potreby rýchlo. Som s výrobcom i poradcom v kontakte aj naďalej – svoju pôvodnú profesiu projektového manažéra v strojárskej spoločnosti som vymenil za prácu v stavebnej spoločnosti, ktorá stavia hlavne rodinné domy z Ytongu.


kúpeľňa s vaňou a sprchovým kútom

kúpeľňa s vaňou a sprchovým kútom
Xella Slovensko, spol. s r.o.

www.ytong.sk

ZDROJ: PR článok spoločnosti Xella Slovensko, spol. s r.o.

Kategória: Materiály
Tagy: stavebný systém
Zdieľať článok