Interiérová omietka zo Slovenska získala prestížne ocenenie

19. 12. 2019 Zdieľať

Na 13. ročníku odovzdávania cien NAN v Španielsku sa zišlo 150 odborníkov v oblasti architektúry a stavebníctva, ktorí posudzovali celkovo 234 prihlásených projektov. Ocenenia získalo 11 najlepších stavebných materiálov. V kategórii Alternatívne technické a konštrukčné riešenia zvíťazil produkt Nano Coat Home spoločnosti HELSKE, ktorý produkuje výrobný závod v Levoči.

Nano Coat Home je špeciálna termoizolačná omietka pre interiér, ktorá vytvára na stene aktívnu vrstvu. Vďaka nej sa teplo v miestnosti kumuluje rýchlejšie a doba vykurovania sa výrazne skracuje. Omietka nefunguje len na princípe tradičného tepelného izolantu, ale aj na princípe reflexnej vrstvy, ktorá dokáže teplo „odraziť“ späť do miestnosti. S ohľadom na podmienky, v ktorých je aplikovaná, môže Nano Coat Home ušetriť až do 30% energie na vykurovanie, resp. ochladzovanie miestnosti.

Nano technológie použité pri výrobe omietky zabezpečujú navyše jej paropriepustnosť. V interiéri, kde sa využíva je preto eliminovaný výskyt plesní a kondenzácie.
Mimoriadne dobré výsledky sú po použití omietky dosahované pri odstraňovaní tepelných mostov. Vďaka kombinácii jej vlastností – teda zvyšovaniu povrchovej teploty stien a vďaka paropriepustnosti je Nano Coat Home schopný odstrániť dopady tepelných mostov ako je tvorba plesní, húb, zmeny farebnosti objavujúce sa hlavne v rohoch miestností, na okenných špaletách a podobne.

Interiérová omietka od spoločnosti HELSKE je vyrábaná ekologickými technológiami. Po jej použití bol nameraný veľmi nízky obsah VOC (volatile organic compounds, v preklade: prchavé organické zlúčeniny). To znamená, že omietka je vhodným materiálom aj do priestorov, kde sa očakáva zdržiavanie osôb so zvýšenou citlivosťou – deti, starší ľudia, či osoby s alergiami, ale aj do priestorov, v ktorých trávime veľa času – napríklad spálňa, detská izba, učebne v školách a škôlkach, kancelárie a podobne.
Vďaka nízkej hodnote VOC v kombinácii s jej ostatnými vlastnosťami je omietka Nano Coat Home schopná tiež predchádzať vzniku Syndrómu chorých budov, známemu ako SBS – Sick Building Syndrome.

Interiérová omietka

Interiérová omietka
helskeenergysave.com/

Základné certifikované hodnoty omietky Nano Coat Home spoločnosti HELSKE: 
Tepelná vodivosť: λ = 0,0396 W / mK
Tepelná reflexivita – Emisivita: ε = 0,83
Paropriepustnosť – Ekvivalentná difúzna hrúbka: sd = 0,144 m
VOC: najvyšší rating A+
Nano Coat Home vyrába divízia HELSKE ENERGY SAVE, ktorá patrí do skupiny HELSKE.
Viac informácií získate na stránkach:https://helskeenergysave.com/
ZDROJ: PR článok spoločnosti HELSKE
Kategória: Materiály
Tagy: interiérová omietka
Zdieľať článok