Lepšie zasklenie – nový komfort bývania

11. 07. 2011 Zdieľať

Kto by nechcel mať doma príjemnú klímu, cítiť sa bezpečne a pri tom ušetriť za energiu? Niekedy stačí naozaj málo a riešenie je na dosah ruky. Spoločnosť VELUX teraz uvádza ako štandard v základnej ponuke bezpečnostné energeticky úsporné dvojsklo 73, ktoré vám ušetrí nielen peniaze za vykurovanie, ale prinesie aj niekoľko cenných bonusov.

— Advertorial spoločnosti VELUX SLOVENSKO spol. s r. o. —

Pri strešných oknách je kvalita zasklenia jedným z hlavných parametrov, ktorému by sme mali pri nákupe venovať pozornosť. Investícia do kvalitného, úsporného zasklenia sa naozaj oplatí.  Energeticky úsporné dvojsklo 73, nové štandardné zasklenie v sortimente VELUX, je ukážkovým príkladom investície, ktorá prinesie navyše niekoľko praktických výhod:


Lepšie zasklenie – nový komfort bývania

1020360
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

 

Bezpečnostné vnútorné zasklenie. Vnútorné sklo je pri dvojskle 73 tvorené dvoma tabuľami, ktoré sú uprostred spojené pružnou fóliou s veľkou pevnosťou. Pokiaľ sa sklo rozbije, fólia zachytí úlomky skla a tie nikoho v miestnosti neporania. Vznikne rovnaký efekt, aký poznáme u autoskiel – „pavučina“ rozbitého skla, ktoré drží pokope.
Samočistiaca úprava vonkajšieho skla. Povrchová úprava zasklenia spôsobuje rozklad a uvoľnenie organických nečistôt, ktoré dážď zmyje. Zasklenie 73 vám tak uľahčí upratovanie domácnosti a ušetrí čas.
Kvalitnejšia zvuková izolácia, a to o 3dB. Táto hodnota nie je vôbec nízka, pretože zníženie hladiny hluku v miestnosti o 3 dB vníma človek ako pokles hlučnosti o celú polovicu. Túto vlastnosť zasklenia 73 ocenia najmä obyvatelia mestských  aglomerácií a miest so zvýšeným hlukom, spôsobeným napríklad mestskou dopravou.
Nižší prestup ultrafialového žiarenia. Zasklením 73 prejde len 5 % UV žiarenia. Ak by sme tento parameter prirovnali k opaľovaciemu krému, potom by toto zasklenie zodpovedalo UV faktoru 20.

S novým zasklením sa už nebudete musieť obávať, že vaše deti pri rôznych loptových hrách rozbijú okno  a  porania sa črepmi. Samočistiaca povrchová úprava vonkajšieho skla vás zasa zbaví nutnosti stále dookola umývať okná. Známe príslovie má pravdu: nie sme takí bohatí, aby sme si mohli dovoliť kupovať lacné veci.

Zasklenie 73 je v ponuke pri väčšine typov a prevedení strešných okien VELUX.

Viac informácií nájdete na www.velux.sk

Kategória: Okná Stavba a rekonštrukcia
Tagy: okná plastové okná
Zdieľať článok