Sú krásne a dlho hrejú

05. 10. 2011 Zdieľať

Česká firma Romotop, líder v oblasti kozubových kachlí, prináša na trh rad noviniek v mnohých variantoch kozubových kachlí a kozubových vložiek. Veľmi zaujímavými a zvlášť u nás nezvyčajnými sú kozubové kachle ARONA a LUGO s akumuláciou. Firma Romotop im dodala charakteristický špičkový dizajn a, samozrejme, i niečo navyše – tentokrát posilnila kachle o schopnosť akumulovať vyrobené teplo a rozložiť tak jeho sálanie do dlhodobého časového intervalu.

— Advertorial spoločnosti ROMOTOP, spol. s r. o. —

 

Kozubové kachle ARONA s akumuláciou sú luxusným kúskom. Honosia sa kvalitnou veľkoplošnou keramikou od firmy Hein & spol. Keramické kachle veľkoplošného formátu je možné zaobstarať si v niektorom z tridsiatich možných farebných variantov a glazúr – lesklých, matných a takzvaných efektných. Kozubové kachle ARONA jasne ukazujú, že použitie keramických kachlí má svoje miesto nielen v klasických kachľových peciach, ale i pri tých najmodernejších výrobkoch. Tieto kachle predstavujú nový trend, keď keramika pôsobí príjemným a zároveň reprezentatívnym dojmom.

 


sálanie tepla ARONA

sálanie tepla ARONA
Romotop

Srdcom kozubových kachlí ARONA je výkonná a overená kozubová vložka Romotop KV 075/02. Pri výkone 9 kW a účinnosti 90 percent spĺňajú kachle nielen európsku normu EN 13 240, ale aj prvý a druhý stupeň prísnych rakúskych a nemeckých noriem 15Abvg, Din+, BimschV – a to aj napriek tomu, že druhý stupeň nadobudne platnosť až v roku 2015!

 

Bežné kachle krátko po priložení dodávajú do svojho okolia vysoký tepelný výkon a, naopak, po dohorení ich výkon, teda i teplota v miestnosti rýchlo klesá. Kachle ARONA sú konštrukčne riešené tak, že dokážu vďaka starostlivo vyladenému pomeru konvekcie a akumulácie zaistiť ako pomerne rýchle zvýšenie teploty v miestnosti pri rozkurovaní, tak aj dlhodobú výdrž; vzduch zohrievajú ešte ďalších 13 hodín po poslednom priložení paliva. Kozubové kachle ARONA umožňujú temperovanie bežného moderného nízkoenergetického domu aj v čase, keď ste v práci.

Podobnými novinkami firmy Romotop na tento rok sú kozubové pece GIRONA a LUGO AKUM s akumuláciou a možnosťou obkladu z keramiky i prírodného kameňa.


GIRONA – keramika červená elegant

Romotop


LUGO AKUM keramika)

LUGO AKUM keramika)
Romotop

Kozubové kachle sú dnes veľmi žiadaným doplnkom interiéru. Kto si vo svojom obydlí z priestorových alebo finančných dôvodov nemôže dovoliť väčšiu stavbu kozuba, rozhodne sa pre alternatívu kozubovej pece. Veľkou výhodou kozubovej pece je jednoduchá inštalácia, priestorová nenáročnosť a najmä nižšia obstarávacia cena. Majitelia kozubovej pece oceňujú aj možnosť okamžitého použitia v porovnaní so zložitejšou stavbou kozuba. V ponuke značky Romotop nájdete niekoľko desiatok modelov kozubovej pece moderného dizajnu so širokou škálou farebných kombinácií keramiky vlastnej výroby, prírodného kameňa, pieskovca alebo skla. Nechýba ani kozubová pec s teplovodným výmenníkom na prípravu teplej úžitkovej vody.


kozubová pec STROMBOLI keramika

kozubová pec STROMBOLI keramika
Romotop

 

Firma Romotop patrí vo vývoji a inováciách kozubovej pece a kozubových vložiek medzi európsku špičku.
Romotop dnes vďaka svojim dlhoročným skúsenostiam a komplexnej ponuke v oblasti vykurovania, zadarmo poskytuje poradenstvo a ponúka vhodné riešenie vrátane odborného servisu. Disponuje silným zázemím a niekoľkými stovkami vyškolených partnerov v celej Českej republike. Poskytnú vám cenné informácie, poradia s výberom, navrhnú vhodné riešenie, zabezpečia odbornú realizáciu stavby kozuba alebo kozubovej pece a zaistia montáž i dopravu.

ROMOTOP, spol. s r. o.
český výrobca kozubových pecí a kozubových vložiek
Komenského 325
742 01  Suchdol nad Odrou
tel.: +420 556 770 975
e-mail: info@romotop.cz
www.romotop.cz 

 

Kategória: Energia Stavba a rekonštrukcia
Tagy: pece romotop
Zdieľať článok