Jarné čistenie podláh s Bona Spray Mopom rýchlo a ľahko

15. 03. 2012 Zdieľať

Marmoleum, vinyl, drevená, olejovaná, voskovaná podlaha. Ako na každodennú špinu, ktorá sa usadzuje na vašej podlahe? Ako správne čistiť podlahu a nepoškodiť ju? Dodržujte pravidlá správnej údržby a vaša podlaha bude pýchou vášho domova.

— Advertorial spoločnosti BONA CR spol. s .r.o. —

Využívate maximálne výhody drevenej podlahy?

Už ste niekedy premýšľali o rôznom zaťažení, ktorému je vaša drevená podlaha každý deň vystavená? O všetkej špine, o každodennom opotrebovaní? Nesmieme zabudnúť ani na poškodenie spôsobené nevľúdnym počasím alebo chybnou údržbou, napríklad nadmerným používaním vody, vosku a univerzálnych domácich čistiacich prostriedkov.

Určite ste ale premýšľali o tom, ako správne udržiavať svoju drevenú podlahu, a takisto o tom, ako nájsť spôsob upratovania, ktorý bude pre vás maximálne výhodný. Upratovanie, ktoré bude rýchle, jednoduché, cenovo výhodné a pritom vám uchová krásu vašej podlahy tak, aby váš domov vyzeral vždy čo najlepšie.


Jarné čistenie podláh s Bona Spray Mopom rýchlo a ľahko

1046303
Bona

Základom je pravidelné ošetrovanie  

V závislosti od zaťaženia podlieha lakovanie prirodzenému opotrebovaniu. Preto je nevyhnutné pravidelné ošetrovanie. Keď je lakovaný film opotrebovaný, treba podlahu prebrúsiť a znovu nalakovať. Lakovanie je remeselná práca. Tým je podmienené aj to, že sa na povrchu môžu objaviť drobné chyby, napr. prachové častice. To však nemá nijaký vplyv na trvanlivosť podlahy.

Povrchové ošetrenie parkiet a iných drobných povrchov lakovaním nemôže vytvoriť plochy bez škár. Lakovanie chráni povrch dreva pred opotrebovaním a umožňuje najmä jednoduchú a úspornú údržbu.
Lakovanie chráni parkety vďaka uzavretej vrstve filmu – drevo vtedy nemôže prijať žiadnu nečistotu. Táto vrstva však po určitom čase vplyvom namáhania podlieha určitému opotrebovaniu. Špina a zrnká prachu pod podrážkami topánok lak poškriabu. Pravidelným ošetrovaním sa toto predčasné opotrebovanie zmenší.

Pozn.: Na čistenie podlahy sa neodporúčajú prostriedky obsahujúce syntetické mikrovlákna, ktoré lak postupne obrusujú.  
 
Mikrovlákno – je alebo nie je hrozbou pre podlahu?
 


Jarné čistenie podláh s Bona Spray Mopom rýchlo a ľahko

1076603
Bona CR spol. s r.o.

Istý rakúsky časopis zverejnil tvrdenie, že utierky (tzv. pady) z mikrovlákien poškodzujú povrch drevených podláh, a môžu dokonca odstrániť určité množstvo materiálu z povrchu. Nie všetky utierky sú však pre nás hrozbou. Mikrovlákno je syntetické, umelé textilné vlákno. Najbežnejšie typy mikrovláken sa vyrábajú z polyesteru, polyamidov alebo z ich kombinácie. Mikrovlákno sa používa na výrobu tkaných, netkaných a pletených textilov, ktoré môžu mať veľmi odlišné vlastnosti (mäkkosť, životnosť, absorpciu…).
 
Bona čistiaci pad (utierka) je vyrobená z kombinácie polyesterových a polyamidových vlákien. Tieto materiály nemajú schopnosť poškriabať alebo poškodiť lakovanú podlahu. Ak sú hrubé nečistoty dôkladne odstránené, tak následné vytieranie podlahy pomocou Bona čistiacej utierky z mikrovlákien (Bona Pad ) sú zaručene bezpečné, účinné a nijako nepoškodí povrch podlahy.
 
Nezabudnite po každom čistení utierku vypláchnuť pod tečúcou vodou a občas vyprať na 60 °C bez pridania aviváže alebo škrobu.

Čistenie podláh sa stáva príjemnou prácou

Čistenie podláh predtým patrilo medzi nepríjemné domáce práce. Tradične sa podlaha udržiaval v čistote takto: handra, vedro s vodou a univerzálny domáci čistiaci prostriedok rozpustený vo vode. S tým je teraz koniec! Vďaka novým čistiacim prostriedkom na parkety a čističom na laminátové podlahy a dlaždice Bona nebudete musieť chodiť pre vodu. Stačí naniesť prostriedok na podlahu rozprašovačom a zotrieť mopom. Čistiace prostriedky Bona účinne odstraňujú škvrny, nečistoty a špinu. Sú netoxické a ekologické.


Jarné čistenie podláh s Bona Spray Mopom rýchlo a ľahko

1046307
Bona

Základy starostlivosti o podlahu

▶ Drevené podlahy nečistite mokrým mopom. Príliš veľké množstvo vody môže spôsobiť, že podlaha napučí, zdeformuje sa a zosivie.

▶ Na lakovanú drevenú podlahu nepoužívajte vosk, olejové mydlo ani iné čistiace prostriedky pre domácnosť. Môžu povrch podlahy zbaviť lesku.

▶ Zabráňte vnášanie špiny a kamienkov. Môžu mať rovnaké účinky ako brúsny papier: obrusovať povrchy lakovaných podláh.

▶ Podlahu pravidelne vysávajte alebo zametajte. Odporúčame kompletné upratovanie 1x do týždňa.

▶ Zotrite včas rozliate tekutiny pomocou Bona mopu a čistiaceho prostriedku na podlahy.

▶ Na silne zaťažované miesta pri vstupných dverách a schodiskách inštalujte čistiace rohože. V nijakom prípade nepoužívajte gumovú podložku alebo nepriedušné rohože.

▶ Nohy nábytku chráňte plstenými podložkami.

▶ Zastrihávajte pazúriky svojim domácim miláčikom. Správnym zastrihaním predídete ryhám a škrabancom na podlahe.

Bona Spray Mop na čistenie všetkých typov podláh.


Jarné čistenie podláh s Bona Spray Mopom rýchlo a ľahko

1046305
Bona

Bona Spray Mop je čistiaci mop s integrovaným čistiacim prostriedkom v rozprašovači. Je určený moderným ženám v domácnostiach, ktoré nechcú strácať čas nepríjemným upratovaním. Na čistenie nepotrebujete vodu ani vedro. Prostriedok sa nerozpúšťa vo vode. Stačí len nastriekať a zotrieť.

Rozdiel medzi obyčajnými čističmi a Bona Spray Mopom je v tom, že pri bežných čistiacich prostriedkoch strávite čas chystaním vedra, stáčaním vody a pri opakovanom žmýkaní handry nanášate na podlahu špinavý roztok, ktorý už podlahu nečistí. Roztierate tak iba usadenú špinu. Pri čistení podláh bežnými čistiacimi prostriedkami sa používa priveľké množstvo vody, ktorá drevenej podlahe škodí. Podlaha môže postupom času napučať a urýchli sa proces starnutia (poškodenia).
 
Bona Spray Mop je unikátny prostriedok, ktorý len vytiahnete zo skrine, nasprejujete na podlahu a upratujete. Pracujete vo vzpriamenom postoji; mopom dočiahnete aj do menej prístupných priestorov, a to vďaka otáčacej hlave mopu. Na čistenie nepotrebujete vodu. Čistič v Spray Mope si dávkujete podľa vlastnej potreby na suchú Bona utierku (Bona Pad modrý) a podlaha netrpí. Bona utierka na Spray Mope „uzamkne“ špinu dovnútra a už neroztiera usadenú špinu po podlahe.

Bona Čistič na parkety


Jarné čistenie podláh s Bona Spray Mopom rýchlo a ľahko

1046308
Bona

Aj drevená podlaha môže starnúť do krásy, a to vďaka unikátnemu čistiacemu systému – kompletnému radu výrobkov určených na starostlivosť o podlahy na voskované, olejované a lakované drevené podlahy v domácnostiach. Vďaka tomuto systému môžete jednoducho udržovať svoje drevené podlahy krásne a bezpečné.

Bona Čistič na laminátové podlahy a dlaždice

Vzhľadom na to, že v súlade s požiadavkami modernej architektúry sa na podlahách interiérov kombinujú často rôzne materiály, rastie aj potreba účinných prostriedkov, ktoré by dokázali kvalitne ošetriť všetky materiály. Preto Bona ponúka aj unikátny systém čistiacich prostriedkov na tvrdé povrchy (laminátové podlahy, PVC, keramickú dlažbu, marmoleum, vinyl). Bona Čistič na laminátové podlahy a  dlaždice odstraňuje škvrny a všetky nečistoty, nezanecháva nepríjemné stopy ani plochy bez lesku apod.

BONA CR, spol. s r.o.
Sokolovská 100/94
186 00 Praha 8 – Karlín
tel.: 236 080 211
bonacr@bona.com
www.bonaspraymop.sk – ESHOP
www.bona.com

 


Jarné čistenie podláh s Bona Spray Mopom rýchlo a ľahko

1046309
Bona

 

Kategória: Podlaha, dlažba Stavba a rekonštrukcia
Tagy: bona drevená podlaha
Zdieľať článok