Prvá stavebná sporiteľňa, a. s., znížila poplatky

16. 01. 2012 Zdieľať

Zvyšovanie bankových poplatkov v stavebnom sporení nehrozí. Práve naopak. Najväčšia a najstaršia stavebná sporiteľňa na Slovensku, ktorá už 20. rok financuje bývanie – Prvá stavebná sporiteľňa, a. s. – s platnosťou od 1. januára 2012 znížila poplatky, a niektoré naozaj výrazne.

Poplatok za uzatvorenie zmluvy o stavebnom sporení klesol z 1 % na 0,9 % z cieľovej sumy. Jej výšku si určuje klient PSS, a. s., pri uzatváraní zmluvy o stavebnom sporení. Napríklad pri uzatvorení zmluvy s cieľovou sumou 100 tisíc € predstavuje úspora, vďaka zníženiu poplatku, presne 100 €. Prvá stavebná sporiteľňa, a. s., znížila aj ďalšie poplatky: poplatok za vedenie účtu stavebného sporenia a stavebného úveru až o tretinu z 18 na 12 €. A spracovanie stavebného úveru je od 1. januára 2012 úplne zdarma, pričom v roku 2011 poplatok pre fyzickú osobu predstavoval 80 €.

„Znížením poplatkov vychádzame v ústrety stavebným sporiteľom, čím podporujeme ich úsilie sporiť na účte stavebného sporenia a zodpovedne sa tak pripraviť na kúpu, výstavbu alebo obnovu svojho bývania,“ hovorí Ing. Imrich Béreš, predseda predstavenstva Prvej stavebnej sporiteľne, a. s.

Úplnou novinkou v ponuke PSS, a. s., je bezpoplatkové poskytovanie zmlúv o stavebnom sporení s cieľovou sumou 5 000 €. Podmienkou je, aby sporiteľ – súčasný či nový klient – uzatvoril takúto zmluvu do konca februára 2012. Úspora na poplatku za uzatvorenie zmluvy o stavebnom sporení predstavuje v tomto prípade až 45 €!

V roku 2012 zostávajú zachované všetky výhody stavebného sporenie z predchádzajúceho obdobia. Medzi nimi napríklad až 2-percentný ročný úrok z vkladov a štátnej prémie garantovaný počas celej doby platnosti zmluvy o stavebnom sporení. Aj v roku 2012 majú stavební sporitelia nárok na štátnu prémiu vo výške 10 % z ročných vkladov, maximálne 66,39 €. Pritom je len na ich rozhodnutí, či budú sporiť pravidelne alebo jednorazovými vkladmi, či sa rozhodnú pre vklady na začiatku alebo na konci roka a v akej výške. Úroková sadzba stavebných úverov v PSS, a. s., začína od 2,9 % ročne. Aj výška úrokových sadzieb úverov v PSS, a. s., naďalej zostáva garantovaná a teda nemenná počas celej doby splatnosti úveru. Splátky stavebných úverov sú tak vypočítateľné vopred na celú dobu splácania úveru. Medzi sporiteľmi je stále najobľúbenejší stavebný úver do 40 tisíc €, ktorý môžu získať bez dokladovania príjmu a bez zabezpečenia nehnuteľnosťou. Tento produkt získal v kategórii Stavebné sporenie ocenenie Zlatá minca 2011.

Kategória: Aktuality
Tagy: pss
Zdieľať článok