Pýtate sa ako kombinovať farby v interiéri

10. 05. 2012 Zdieľať

Do rubriky "Dizajnéri radia" od vás dostávame mnoho otázok ohľadom rád pre vhodné farebné kombinácie. Dizajnérky z tímu Homestage pre vás pripravili dve nové odporúčania.

 

Dobrý deň, 
chcela by som vedieť aká farba sa hodí k červenej až sýtej. Chceme ju do obývačky na jednu stranu. Nábytok je slabo hnedý a orechovo hnedý. Ďakujem za odpoveď.
 
Andrea
 


Ilustračný obrázok (thinkstock.com)

1101973
thinkstock.com


Ilustračný obrázok (thinkstock.com)

 
Dobrý deň Andrea,
pokiaľ chcete dať do obývačky jednu stenu sýto červenú a nábytok máte orechovo hnedý, mali by ste vziať do úvahy aj ostatné faktory, ktoré ovplyvňujú celkovú harmóniu farieb. Sú to hlavne svetelné podmienky v miestnosti, jej orientácia na svetové strany a samozrejme vaše pocitové vnímanie a to, ktoré farby preferujete.
 
Ladenie v studených tónoch:
 
orechovo hnedá, sýto červená a oceľovo modrá, svetlo sivá, biela, antracitová, sivo zelená, chrpová modrá
 
Ladenie v teplých tónoch:
 
orechovo hnedá, sýto červená a smotanová, piesková, béžová, čokoládovo hnedá, okrová, zelené jablko
 
Z Vašej otázky nie je celkom jasné, na čo chcete farbu použiť. V zásade ale použite na ostatné steny (okrem jednej červenej) svetlé odtiene, a na doplnky môžete použiť aj výraznejšie z navrhnutej farebnej škály.
 
S pozdravom Homestage
 

Ilustračný obrázok (thinkstock.com)

1101975
thinkstock.com


Ilustračný obrázok (thinkstock.com)

 
Dobrý deň, 
chcela by som poprosiť o radu pri riešení interiéru domu. Hlavne farebne zladiť kuchyňu, ktorá je otvorená s obývacou miestnosťou. Okná budú vo farbe orech nie ten najtmavší, kuchyňa orech s vanilkou a obývacia izba tiež orech. Chceme to mať zladené a zároveň nie fádne. Aká by mala byť podlaha a dvere (do obývacieho priestoru a do nočnej časti domu – vidno ich z dennej časti domu)? Ďakujem. 
 
Anna
 


Ilustračný obrázok (thinkstock.com)

1101972
thinkstock.com


Ilustračný obrázok (thinkstock.com)

Milá Anna,

pri takomto farebnom výbere aký máte, by sme odporúčali všetky výplne otvorov (okná a dvere) zladiť v rovnakom odtieni. Dvere, ktoré budete ešte kupovať, sa snažte z farebnej škály, ktorú dodávateľ dverí ponúka, vybrať čo najbližšie k už zabudovaným oknám. Ak by to aj nebol úplne presne rovnaký odtieň (lebo každý výrobca pod rovnakým názvom môže ponúkať farebne odlišné produkty), nevadí, pretože ak je medzi oknom a dverami aspoň kúsok steny, prípadný rozdiel v odtieni zanikne.
 
Podlahu by sme navrhli dať trochu kontrastnejšiu, napríklad tmavšiu, v ideálnom prípade takú, ktorej štruktúra dreva je vo vzore zložená z viacerých farebných odtieňov.
 
Na oživenie použite farebné doplnky. Pekne a zároveň nevtieravo by pôsobili doplnky v škoricovej farbe, ale ak máte radi odvážnejšie farby, nemusíte sa báť ani zelenej (jablko), oranžovej, alebo tehlovej.
 
Zjednocujúcou farbou môže byť vanilková, ktorú už máte použitú v kuchyni.
 
S pozdravom Homestage
 
Vizitka dizajnérok
Ing. Jacqueline Brandisová
Ing. Patrícia Štofová
 

Pýtate sa ako kombinovať farby v interiéri

1089341
Homestage

 
Styling nehnuteľnosti pred predajom a prenájmom
 
 

 

Kategória: Bývanie Navrhovanie interiéru
Tagy: farby homestage interiérový dizajn radiátor
Zdieľať článok