Niekoľko vašich otázok z dizajnérskej poradne

26. 05. 2012 Zdieľať

Do redakcie nám chodí veľké množstvo otázok, ktoré smerujete na naše dizajnérky. Väčšinu z vás zaujímajú rady ohľadom voľby vhodných farebných kombinácii, ktoré by boli pre vaše interiéry najlepším riešením. Ďakujeme za vašu priazeň, otázky postupne spracovávame a tu je aspoň niekoľko z nich.

 

Dobrý deň,
chcem sa opýtať akej farby by ste mi odporučili poličky alebo nejakú skrinku, ktorú chceme do kúpeľne dať. Ďakujem.
Martin
 

Niekoľko vašich otázok z dizajnérskej poradne

1109432

 
Milý Martin,
do takto zvolenej farebnej kombinácie kúpeľne by sa hodila buď niektorá z už použitých farieb, alebo na stlmenie výrazných farieb doporučujeme drevo. Výhody aj nevýhody má každé riešenie, rozhodnúť sa musíte sám.
 
Zhrnutie:
 
červená – už by jej tam bolo asi veľa
čierna – uzemní to, ale nepraktické na údržbu
biela – najlacnejšie a dobré riešenie
sivá – veľmi pekné aj praktické
prírodné drevo – náročné na údržbu, ale dodá eleganciu
 
Dobrý deň,
chcela by som poprosiť o radu. Budeme maľovať obývačku. Jedna stena farebná – červená, ostatné biele. Rozmery má 5,5 x 6 m a neviem sa rozhodnúť, ktorú máme dať tú červenú, aby to nezmenšovalo priestory. Ďakujem a teším sa na odpoveď.
Zuzana
 
Dobrý deň Zuzana,
pri rozmeroch obývačky 5,5 x 6 m je tak malý rozdiel v pomere strán, že to váš výber farebnej steny neovplyvní. Keďže nepoznáme pôdorys, predpokladáme, že na jednej zo stien je okno. Tú by sme vylúčili. Zo zostávajúcich troch by ste mali vybrať stenu, na ktorej je najmenej rušivých elementov ako dvere, výklenky… Zvyčajne sa výrazne maľuje stena, na ktorú sa pozeráte zo sedačky, alebo tá, ktorú je vidieť z dverí pri vstupe do izby.
 
Dobrý deň,
ja by som sa chcela spýtať, aká farba stien je vhodná do predsiene, ak mám dlažbu ladenú do oranžovej farby a nábytok vo farbe buk. Mám zatiaľ biele steny, ale chcela by som predsieň oživiť, ale samozrejme tak, aby pôsobila príjemne, nie výstredne. Ďakujem za odpoveď.
Miroslava
 


Ilustračný obrázok

1109431
thinkstock.com


Ilustračný obrázok

 
Dobrý deň Miroslava,
pri dlažbe ladenej do oranžova a nábytku vo farbe buk je vhodnou farbou na steny biela, krémová, svetlučko modrá a pastelová zelená. Všetko by to mali byť veľmi svetlé odtiene. Na oživenie predsiene môžete použiť výrazné doplnky v oranžovej farbe, napríklad nejaký obrázok v oranžových odtieňoch, biela vázička na botníku s oranžovými gerberami, alebo nálepka na stenu (predávajú napr. oranžové rybičky, alebo kvietky).
 
Dobrý deň,
chcela by som Vás poprosiť o radu ako vylepšiť predsieň. Je tam roldor v hnedej farbe, druhé dvere su zrkadlové, dve komodky, jedna vyššia druhá nižšia, a dva panely na vešanie. Maľovka je v bledej okrovej. Chcela by som to nejako oživiť, môžete mi dať tip? Ďakujem a ostávam s pozdravom.
Ivana
 
Dobrý deň Ivana,
neviem, čo máte na mysli pod pojmom vylepšiť predsieň, pretože z hľadiska funkčnosti tam máte všetko, čo dobrá predsieň má mať. Farebné ladenie je príjemné, doporučili by sme ho oživiť doplnkami vo farbe škorice, tmavookrovej, fľaškovozelenej, alebo tehlovej. Niektorú z týchto farieb použite na doplnky, ako napríklad taburetka na obúvanie, koberček, vysoká dekoračná váza položená na podlahe s bambusovými tyčami, alebo rákosím, nádoba na odkvapkávanie dáždnikov, košíky na čiapky a rukavice, obrázky na stenách…. je toho veľa, čím by sa dala predsieň oživiť, záleží len od jej veľkosti.
 
S pozdravom Homestage
 
Vizitka dizajnérok
Ing. Jacqueline Brandisová
Ing. Patrícia Štofová


Niekoľko vašich otázok z dizajnérskej poradne

1089341
Homestage

Styling nehnuteľnosti pred predajom a prenájmom

www.homestage.sk

Kategória: Bývanie Navrhovanie interiéru
Tagy: homestage interiér interiérový dizajn
Zdieľať článok