Seriál FENG SHUI: Kúpeľňa a WC

11. 07. 2012 Zdieľať

Farby zeme, ktoré sú prospešné pre ostatné miestnosti, nahradila farba vody. Keďže voda zohráva v kúpeľni neopomenuteľnú úlohu, je z pohľadu feng shui miestnosťou s mnohými obmedzeniami. Očistí telo, očistí aj myseľ a súčasne je symbolom vašich financií. A tak pozor, aby vám vaše šťastie, zdravie a koniec-koncov aj bohatstvo nevytieklo dolu odtokom.

 

1. Svetové strany podľa kúpeľne


Seriál FENG SHUI: Kúpeľňa a WC

1129388

Rozlúčte sa s predstavou umiestnenia kúpeľne na severozápadnej alebo juhozápadnej strane. Tá prvá predstavuje patriarchát, druhá zas matriarchát. V domácnosti je dôležité zabezpečiť, aby na otca a matku pôsobilo priaznivé feng šuej počas ich pôsobenia v rodine. Ak už sa s pozíciou vašej kúpeľne nedá pohnúť, premiestnite aspoň toaletu tak, aby nebola na týchto dvoch stranách.
 
Najvhodnejšími stranami pri umiestnení kuchyne sú východ a juhovýchod.
 

2. Umiestnenie kúpeľne


Seriál FENG SHUI: Kúpeľňa a WC

1129390

 
S kúpeľňou musíte byť vždy za dobre a vo svojom príbytku jej venovať čestné miesto. Čoho sa pritom treba vystríhať?
 
Kúpeľňa nesmie byť umiestnená na rovnakej stene ako vaša posteľ. Ohrozujete tak svoje zdravie. Ak takáto situácia nastane, skúste svoju posteľ presunúť na iné miesto (k inej stene).
 
Zo spálne by nemalo byť vidieť na kúpeľňu (a už vôbec nie do nej), ani počuť z nej vychádzajúce zvuky.
 
Neumiestňujte ju ani oproti vstupným dverám, inak sa bohatstvo aj dobrá energia, ktorá vstúpi dverami, hneď aj spláchne.
 
Kúpeľňa by nemala byť priamo nad vstupom. Takáto pozícia predpovedá rodinné nešťastie.
 
Rovnako by nemala byť uprostred domu. Mala by mať aspoň jednu vonkajšiu stenu.
 
Vyhnite sa umiestneniu kúpeľne vedľa spálne. Do izby preniká silná vodná energia a mohla by zaťažiť váš spánok.
 
Ak by ste umiestnili kúpeľňu oproti kuchyni, nie je to dobré riešenie. Navzájom by tu na seba pôsobili dva silné elementy vody a ohňa.
 
Ak nemáte finančné prostriedky na to, aby ste prestavali váš dom či byt, alebo vám v tomto kroku bránia nosné priečky, nezúfajte. Pripravili sme pre vás niekoľko dobrých rád.
 
Ak sa vaša kúpeľňa nachádza oproti kuchyni či vchodovým dverám, umiestnite na celú plochu dverí kúpeľne zrkadlo, ktoré dobrú energiu presmeruje, čím zabráni jej splaveniu dolu odtokom.
 
Ak ste umiestnili kúpeľňu v strede obydlia, namaľujte steny načerveno, do každého rohu umiestnite skalu, veľký kryštál alebo zemitý predmet, čo napomôže stabilizácii energie.
 
A ak máte kúpeľňu umiestnenú nad vchodovými dverami alebo kuchyňou, zaveste si brúsený kryštál do stredu kúpeľne, nad odtoky priamo na strop nalepte malé okrúhle zrkadielka a do rohov položte zemité predmety. Do miestností pod kúpeľňou umiestnite obrázok vtáka alebo stromu.
 

3. Dvere na kúpeľni…


Seriál FENG SHUI: Kúpeľňa a WC

1129393

 
…musia byť vždy zatvorené.
 

4. Kúpeľňový ideál


Seriál FENG SHUI: Kúpeľňa a WC

1129395

 
Ideálna kúpeľňa je dostatočne veľká, ale nie prehnane priestranná, vymaľovaná svetlými farbami a obložená matným obkladom. Lesklý sa používa len v prípade, ak sa kúpeľňa nachádza na sever od stredu domu. A hlavne ju neprepchávajte zbytočnými vecami.
 

5. Len to, čo skutočne potrebujete


Seriál FENG SHUI: Kúpeľňa a WC

1129397

 
Nie je nič horšie ako kúpeľňa doslova preplnená nepoužívanými pleťovými vodami, šampónmi, krémami a rozličnými drobnosťami. Všetko, čo je nazvyš, zabraňuje energii (a možno aj vám) voľne sa pohybovať, a tým bráni aj vášmu kúpeľňovému oddychu a relaxu. Ak nemáte dostatok voľného miesta vo svojom kúpeľňovom nábytku, buď si kúpte väčší, alebo nechajte v kúpeľni len to, čo je skutočne nevyhnutné a čo používate, a výstavu svojich pracích prostriedkov a kozmetiky premiestnite na iné miesto v dome.
 

6. Pravidlá pre WC


Seriál FENG SHUI: Kúpeľňa a WC

1129399

 
Aj pre WC platia feng shui pravidlá:
 
Toaletu by nemalo byť vidieť hneď od kúpeľňových dverí. Schovajte ju za dvere alebo do výklenku.
 
Poklop na WC sklápajte. Ak by ste ho nechali zdvihnutý, mohlo by vám uniknúť bohatstvo.
 
Miestnosť WC by mala byť čo najmenšia a mala by poskytovať dostatok súkromia. Ideálne je, ak je v samostatnej miestnosti oddelenej dverami.
 

7. Zrkadlo v kúpeľni


Seriál FENG SHUI: Kúpeľňa a WC

1129402

 
Zrkadlo by malo visieť tak, aby sa v ňom každý člen domácnosti videl, a nik sa k nemu nemusel skláňať alebo za ním naťahovať. Ak je súčasťou vašej kúpeľne záchod, ten by sa v zrkadle odrážať nemal. Ale najmä, nezabudnite na zrkadlové tabu: zrkadlá nikdy neumiestňujte oproti sebe.
 

8. Okná dokorán


Seriál FENG SHUI: Kúpeľňa a WC

1129404

 
Feng shui odporúča mať v kúpeľni okno a vetrať toľko, koľko sa len dá, a to aj v prípade, ak máte dostatočný prísun vzduchu zabezpečený ventilátormi. Pre väčšinu domácností to však možné nie je. Ak k nim patrí aj vaša, posilnite priestor v kúpeľni jasným svetlom, dúhovým kryštálom alebo špirálou DNA.
 

9. Symbolika rastu


Seriál FENG SHUI: Kúpeľňa a WC

1129406

 
Umiestnite do kúpeľne rastúce bambusy, umelé kvety alebo kvetinové vzory, obklady s kvetinovým motívom, kvetinové fototapety, závesy s kvetinovým či bambusovým motívom, obrazy lesa alebo prírody. Nápomocné vám môžu byť aj nástenné svietidlá smerujúce nahor alebo čínske kaligrafie.
 

10. Povolajte na pomoc zem


Seriál FENG SHUI: Kúpeľňa a WC

1129409

 
Použite zemité predmety ako je terakotová nádoba na mydlo, hlinená váza – jednoducho všetko to, čo by vám mohlo pomôcť vyvážiť silu vodnej energie.
 

11. Dekorujte citlivo


Seriál FENG SHUI: Kúpeľňa a WC

1129386

 
Aj napriek tomu, že v kúpeľni musia zostať len používané predmety, predsa len je tu čosi povolené. Vonné sviečky, tyčinky, olejčeky do kúpeľa, kamienky a mušle, obzvlášť tie, ktoré ste si priviezli z dovolenky, sú pre kúpeľňu vhodnou dekoráciou. Aj pri dekorácii však platí prísna zásada. Nezdobte svoju kúpeľňu luxusnými prvkami, ktoré priamo reprezentujú bohatstvo a prosperitu. Takto nadmerne vyzdobená kúpeľňa symbolizuje bohatstvo, ktoré vám uteká preč.
 

12. Keď aj na kanalizácii záleží


Seriál FENG SHUI: Kúpeľňa a WC

1129387

 
Staré a zanesené trubky vymieňajte, aby vám neblokovali finančné toky v domácnosti, kvapkajúce kohútiky opravujte, aby vám bohatstvo neunikalo odtokom.
 

 

Kategória: Bývanie Navrhovanie interiéru
Tagy: feng šuej kúpeľňa pristachova shui wc
Zdieľať článok