Dizajnérky odpovedajú na ďalšie otázky

08. 08. 2012 Zdieľať

Kombinácie farieb v interiéri, vhodné farby doplnkov či ideálne zladenie fasády domu. To je len niekoľko z vecí, s ktorými ste sa na nás tentokrát obrátili.

 

Máme 2-izbový byt a chceme urobiť prestavbu kuchyne a kúpeľne. Aká asi kuchyňa by bola podľa vašich predstáv k tmavohnedej obývačke, ktorá je spojená s kuchyňou? Hodila by sa mi biela farba? Kuchyňa je trochu atypická. A na miesto, kde je chladnička, by som chcela dať okno. To je stena s kúpeľňou. Aký máte na to názor? Ďakujem za váš nápad.
Anna
 
Dobrý deň Anna,
keďže nevieme v akom štýle máte zariadenú obývačku, naša rada bude najmä o farebných kombináciách. K tmavohnedej obývačke prepojenej s kuchyňou nie je problém dať bielu, krémovú alebo vanilkovú kuchyňu s pracovnou doskou tmavohnedej farby (čím farebne prepojíte kuchyňu s obývačkou), alebo ak máte obývačku zariadenú v minimalistickom modernom štýle, netreba sa báť aj kuchynskej linky s vysokým leskom doplnenej o pracovnú dosku, napríklad v sivej alebo striebornej farbe.
 
Okno, ktoré chcete dať na stenu medzi kuchyňou a kúpeľňou by asi malo slúžiť na presvetlenie kúpeľne denným svetlom. V tom prípade by ste mohla zvážiť či dať okno, alebo na presvetlenie kúpeľne použiť sklobetónové tvárnice, ktoré sa už v súčasnosti vyrábajú v rôznych farebných prevedeniach.
 
S pozdravom Homestage
 
Dobrý deň, 
chcela by som Vás poprosiť o radu. Chystám sa urobiť malé zmeny v obývacej izbe (sadrokartónový strop, maľovanie, doplnky…). Izba je dosť zle riešená, dve steny majú dvere a jedna okno, rozmery 4.5* 5m. Sedačka je tehlovej farby, nábytok a dvere jelša. Uvažujem o maslovej farbe, prípadne bielej s bielou vliesovou jednofarebnou tapetou (využiť prázdnu stenu).  Môžete mi poradiť alebo dať nový návrh?
Ďakujem.
Oľga
 
Mila Oľga,
textilné prvky v obývačke máte síce pekne zladené ale spolu s podlahou a nábytkom to robí prvý dojem veľmi „ohnivý“. Maľovanie vo vami vybraných odtieňoch – v bielej alebo maslovej určite pomôže, skúste však ešte napríklad vymeniť koberec, vankúše, alebo závesy za maslové. Ďalšou možnosťou je vymeniť všetky žlté a žlto červené doplnky za svetlo zelené s nádychom do siva.
 
Homestage
 
Dobrý deň,
nevieme si poradiť s obývacou izbou –  umiestnením nábytku a farebným ladením. Izba nadväzuje na veľkú kuchyňu s jedálenským stolom, ktorá je ladená v béžových farbách a v odtieni buku. Rozmery obývacej izby sú 435 x 405 cm, pri vstupe sú pri sebe 2 zasúvacie dvere a na opačnej  strane, ako sa vchádza do izby, je okno. Podlaha je z pareného buku. Kúsok od vstupných dverí  sú kachle. Zatiaľ tam máme starý kancelársky stôl, ktorý sa tam nehodí a chceme ho vymeniť. Chceli by sme zachovať sedačku i skrinky a nenápadne zakomponovať počítačový stôl  (na ktorom sa každý deň pracuje), prípadne ho ľahko schovať, alebo skúsiť nejakú kombináciu so stolom na slávnostné stolovanie.  Pripájame Vám súčasný stav obývacej izby. Ďakujeme za dobré nápady.
Vladimíra
 

Dizajnérky odpovedajú na ďalšie otázky

1138761
Vladimíra

 
Dobrý deň Vladimíra,
Keďže nevieme presné rozmery nábytku, nevieme vám navrhnúť jeho rozmiestnenie vo Vašej obývacej izbe. Takže sa Vám pokúsime poradiť v akom štýle a v akých farbách môžete zariadiť obývaciu izbu. Nábytok, ktorý vidieť na fotke je zaujímavý kúsok z minulého storočia, preto navrhujeme zariadiť interiér v tomto (retro) štýle. Drevený nábytok s vysokým leskom, stoličky, stôl z ohýbaného dreva, tapety so vzorom (stačí otapetovať jednu stenu). Keďže v kuchyni máte jedálenský stôl, v obývačke navrhujeme dať len pracovný stôl ale tiež v štýle ostatného nábytku vo farbe buku.
 

Dizajnérky odpovedajú na ďalšie otázky

1138756

 

Dizajnérky odpovedajú na ďalšie otázky

1138757

 
Nábytok , podlaha ako aj dvere, sú vo farbách buku, odporúčame interiér oživiť inou farbou, ako je napríklad svetlo zelená alebo sivá.
 
Homestage
 
Dobrý deň, 
prosím vedeli by ste nám poradiť akú zvoliť farbu fasády na náš RD? 
Prikladám foto. Vďaka
Ivana
 


Dizajnérky odpovedajú na ďalšie otázky

1138760
Ivana

 
Dobrý deň Ivana,
fasáda domu by mala zohľadňovať charakter okolitej zástavby a vkus majiteľov domu. Keďže z fotografie nie je vidieť aké domy sa nachádzajú v susedstve máme pre Vás viacero možností. Vyberte si takú, ktorá bude s farbou susedovej fasády ladiť. Nebojte sa skombinovať dva odtiene jednej farby, jeden tmavší a druhý svetlejší, dom nadobudne dynamiku a takouto kombináciou možno docieliť, že niektoré prvky na fasáde vyzdvihnete a niektoré opticky potlačíte.
 
Vhodné farby (vyberte si 2 odtiene):
 
– zelená (pastelovo sivozelená, alebo olivová)
– svetlá piesková a svetlá okrová (ako na plote)
– piesková a škoricová (ako na garážovej bráne)
 
S pozdravom Homestage
 

Dizajnérky odpovedajú na ďalšie otázky

1089341
Homestage

 
Styling nehnuteľnosti pred predajom a prenájmom
 

 

 
Kategória: Bývanie Navrhovanie interiéru
Tagy: homestage interiérový dizajn návrh interiéru radiátor
Zdieľať článok