Sladké recepty z kuchty

23. 08. 2012 Zdieľať

Tlakové hrnce dnes už patria ku kuchynskej klasike, málokto však vie, že sa v nich nemusí variť len tuhé hovädzie, ale dajú sa využiť aj na prípravu výborných letných jedál.

S ich pomocou rýchlo zvládnete napríklad zaváranie ovocných výživ a dajú sa v nich aj sterilizovať dojčenské fľaše. Možností ich využitia je naozaj veľa. Tlakové hrnce spoločnosti Fissler sú ideálnou pomôckou pri zdravom varení, navyše, sú bezpečné, sofistikované, elegantné a majú mnoho užitočných funkcií. Potraviny v nich nestratia vitamíny a ich používaním ešte aj ušetríte energiu a čas. Princíp tlakového hrnca je jednoduchý: jedlo sa varí pri vyššom tlaku, takže v hrnci sa dosiahne vyššia teplota. Tým sa skráti čas potrebný na prípravu. V tlakových hrncoch Fissler vitavit®premium a vitavit®comfort však môžete variť aj bez tlaku v pare.


Napadlo vám niekedy, že by ste v kuchte mohli urobiť jahodové guľky či mliečnu kašu? Prečo nie? Je to rýchle a jednoduché! Fissler má hneď niekoľko zaujímavých tipov na letné recepty v tlakovom hrnci.

Napadlo vám niekedy, že by ste v kuchte mohli urobiť jahodové guľky či mliečnu kašu? Prečo nie? Je to rýchle a jednoduché! Fissler má hneď niekoľko zaujímavých tipov na letné recepty v tlakovom hrnci.
Fissler

 

 

Mliečna ryža s malinami v tlakovom hrnci

Potrebujete:
Tlakový hrniec Fissler Vitavit premium set 4,5 
250 g guľatozrnnej ryže, 1 l mlieka, 150 g cukru, kúsok masla
250 g malín 
 
Príprava:
1. Mlieko a ryžu dajte do tlakového hrnca a za občasného miešania priveďte do varu. Hrniec uzavrite, nastavte podľa manuálu a varte 10 minút.
2. Do mierne vychladnutej ryže vmiešajte cukor s malinami a nechajte 15 minút odstáť. 
3. Servíruje posypané škoricou, navrch dajte maslo a pridajte ešte pár čerstvých malín.

 

Kategória: Aktuality
Zdieľať článok