Kaviareň podomácky alebo ako dopadol test kávovarov

04. 01. 2013
Zdieľať

Kávičkovanie patrí ku každodenným rituálom. Aróma, chuť a kúzlo okamihu, ktorý človek venuje sebe a svojej čerstvo navarenej káve – pre ne by dokázal dokonca aj odchod z práce oddialiť, najmä ak doma nemá kávovar. Ak o nejakom šikovnom uvažujete, možno si vyberiete niektorý z pákových poloautomatov – my sme pre vás tento mesiac štyri otestovali.

Tentoraz si testovanie vyžadovalo viac ako len jedného testovača (zároveň aj čítača a študovača siahodlhých manuálov). Pákové kávovary sú už raz také. Buď to s nimi viete, alebo nie a vtedy chvíľu trvá, kým sa to naučíte. Aby dobre fungovali a podávali znamenité výkony, potrebujú vašu spoluprácu. Naplniť páku kávou, utlačiť ju, vložiť späť a spustiť. Funkciami nabité pákové kávovary sú preto vhodnejšie pre kávových fajnšmekrov. Umožnia vám individuálne nastavenia, ktorých výsledkom bude káva presne podľa vášho gusta. 


Kaviareň podomácky alebo ako dopadol test kávovarov

1180993
Dano Veselský


Kaviareň podomácky alebo ako dopadol test kávovarov

1180994
Dano Veselský


Kaviareň podomácky alebo ako dopadol test kávovarov

1180992
Dano Veselský

Ako dopadlo testovanie?

Pred kúpou pákového kávovaru by ste si mali zvážiť svoje kávovarové zručnosti. Ak patríte k laikom, určite sa vyhnite strojom s mnohými funkciami, ktoré si budú vyžadovať vašu dôkladnú spoluprácu. Uspokojte sa s jednoduchšími typmi, ktoré väčšinu práce vykonajú za vás a zo začiatku vezmú prípravu kávy do vlastných rúk. Keď sa do toho dostanete, budete pripravení aj na tvrdší oriešok v podobe prešpekulovanejšieho presomatu, ktorý ulahodí vašej individuálnej chuti. Spomedzi všetkých testovaných pákových kávovarov bol môjmu srdcu najbližší Krups. Nielenže bol veľmi jednoduchý a intuitívne sa ovládal, ale aj káva bola veľmi chutná, s bohatou penou a cena primeraná jeho funkciám. Z týchto, ale aj ďalších dôvodov spomenutých v hodnotení sa stal tipom redakcie. Electrolux tiež nebol na zahodenie,len po ňom zostávalo oveľa viac špiny, vďaka čomu si v redakcii vyslúžil meno elegantný špinavec :-), no a sencorovské manuálne zastavovanie kávy bolo pre nás trochu nemilým prekvapením. Posledným testovaným bol Catler a ten dal zabrať štyrom testovačom. Za pomerne vysokú cenu, v porovnaní s ostatnými testovanými pákovými kávovarmi, nám síce poskytol chuť lahodnej karamelovej kávy s úžasnou penou navrchu, ale až po hodine skúšania a nastavovania. Nakoniec však všetko dobre dopadlo a v ten deň mnohí z nás odchádzali domov plní kofeínového elánu – poriadne vykávičkovaní.
Kategória: Bývanie Domáce spotrebiče
Tagy: kavovary test
Zdieľať článok

Diskusia