Vyprážaný chrbát z králika na vlažnom tekvicovom šaláte

17. 02. 2013
Zdieľať

„Zdravím všetkých priateľov dobrého jedla! Tentoraz sa chcem s vami podeliť o recept z tradičných surovín, ale na moderný spôsob." Roman Chňapek, šéfkuchár spoza hraníc.

náklady do 10 €

Vyprážaný chrbát z králika

na vlažnom tekvicovom šaláte 

pre 4 osoby
 
• 500 až 600 g vykosteného chrbta z králika
• 100 g tekvicových jadierok
• 300 g tekvice (muškátovej alebo maslovej)
• olivový olej, tekvicový olej, ocot, soľ, cesnak, tymian
• bylinky a cherry paradajky na ozdobenie
• strúhanka, múka, vajcia
 
1. Chrbát nakrájajte na rovnaké kúsky, osoľte a obaľte v múke, vajciach a strúhanke, do ktorej ste pridali pomleté tekvicové jadierka. Vypražte v oleji.
 
2. Tekvicu nakrájajte na rovnaké kúsky a opečte na panvici s olivovým olejom, cesnakom, tymianom a osoľte. Ešte teplé dochuťte octom a cukrom.
 
Servírovanie
Teplý tekvicový šalát uložte na tanier, ozdobte bylinkami, cherry paradajkami, posypte opečenými tekvicovými zrnkami a polejte tekvicovým olejom. Vyprážaný chrbát uložte do stredu taniera.  Obmenou králika môžu byť kuracie prsia alebo bravčová panenka.

Vyprážaný chrbát z králika 
na vlažnom tekvicovom šaláte 

500 až 600 g vykosteného chrbta z králika
100 g tekvicových jadierok
300 g tekvice (muškátovej alebo maslovej)
olivový olej, tekvicový olej, ocot, soľ, cesnak, tymian
bylinky a cherry paradajky na ozdobenie
strúhanka, múka, vajcia

1. Chrbát nakrájajte na rovnaké kúsky, osoľte a obaľte v múke, vajciach a strúhanke, do ktorej ste pridali pomleté tekvicové jadierka. Vypražte v oleji.
2. Tekvicu nakrájajte na rovnaké kúsky a opečte na panvici s olivovým olejom, cesnakom, tymianom a osoľte. Ešte teplé dochuťte octom a cukrom.

Servírovanie
Teplý tekvicový šalát uložte na tanier, ozdobte bylinkami, cherry paradajkami, posypte opečenými tekvicovými zrnkami a polejte tekvicovým olejom. Vyprážaný chrbát uložte do stredu taniera.  Obmenou králika môžu byť kuracie prsia alebo bravčová panenka.

Vyprážaný chrbát z králika
na vlažnom tekvicovom šaláte

500 až 600 g vykosteného chrbta z králika
100 g tekvicových jadierok
300 g tekvice (muškátovej alebo maslovej)
olivový olej, tekvicový olej, ocot, soľ, cesnak, tymian
bylinky a cherry paradajky na ozdobenie
strúhanka, múka, vajcia

1. Chrbát nakrájajte na rovnaké kúsky, osoľte a obaľte v múke, vajciach a strúhanke, do ktorej ste pridali pomleté tekvicové jadierka. Vypražte v oleji.
2. Tekvicu nakrájajte na rovnaké kúsky a opečte na panvici s olivovým olejom, cesnakom, tymianom a osoľte. Ešte teplé dochuťte octom a cukrom.

Servírovanie
Teplý tekvicový šalát uložte na tanier, ozdobte bylinkami, cherry paradajkami, posypte opečenými tekvicovými zrnkami a polejte tekvicovým olejom. Vyprážaný chrbát uložte do stredu taniera. Obmenou králika môžu byť kuracie prsia alebo bravčová panenka.
Dano Veselský

 
Kategória: Relax
Tagy: recepty
Zdieľať článok

Diskusia