Vyprážaný chrbát z králika na vlažnom tekvicovom šaláte

Vyprážaný chrbát z králika na vlažnom tekvicovom šaláte 500 až 600 g vykosteného chrbta z králika 100 g tekvicových jadierok 300 g tekvice (muškátovej alebo maslovej) olivový olej, tekvicový olej, ocot, soľ, cesnak, tymian bylinky a cherry paradajky na ozdobenie strúhanka, múka, vajcia 1. Chrbát nakrájajte na rovnaké kúsky, osoľte a obaľte v múke, vajciach a strúhanke, do ktorej ste pridali pomleté tekvicové jadierka. Vypražte v oleji. 2. Tekvicu nakrájajte na rovnaké kúsky a opečte na panvici s olivovým olejom, cesnakom, tymianom a osoľte. Ešte teplé dochuťte octom a cukrom. Servírovanie Teplý tekvicový šalát uložte na tanier, ozdobte bylinkami, cherry paradajkami, posypte opečenými tekvicovými zrnkami a polejte tekvicovým olejom. Vyprážaný chrbát uložte do stredu taniera. Obmenou králika môžu byť kuracie prsia alebo bravčová panenka.

Zdroj: Dano Veselský

Súvisiace galérie