Tipy pre originálnu záhradu

25. 03. 2013 Zdieľať

Blíži sa jar a zeleň je pripravená stať sa prirodzenou ozdobou našich príbytkov. V tomto ročnom období je záhrada očarujúca. Po zime ožíva novým životom a v jej zákutiach mnohí z nás s nadšením realizujú svoje kreatívne nápady.

Vašu záhradu môžete skrášliť nielen výsadbou okrasných rastlín. Jedinečnosť jej dodajú predovšetkým dobré nápady a zopár nevšedných dekoratívnych kúskov. Ukážeme vám ako vytvoriť poetické scenérie na množstvo spôsobov tak, aby boli pastvou pre všetky vaše zmysly. Staňte sa na chvíľu záhradným architektom a popustite uzdu svojej fantázii!


Tipy pre originálnu záhradu

1206537
Popron

Niečo pre romantické duše

Predstavte si rajskú záhradu za spevu vtákov, s jazierkom a zvukom zurčiacej vody. Ak je vaša duša hladná po romantike a chytá vás nostalgia za dobami dávno minulými, nie je nič ľahšie, ako si túto atmosféru navodiť priamo na vašom trávniku. Teraz máte na výber z množstva romantických fontán v rôznych veľkostiach a jemne prepracovaných detailoch. Tieto štýlové záhradné dekorácie majú tvar sôch a evokujú pôvab francúzskych záhrad z obdobia rokoka. Príjemne ozvláštnia akýkoľvek priestor a vaša záhrada bude pôsobiť rozkošne.

Tipy pre originálnu záhradu

1206534
Popron

Noc magických svetiel

Nie je nič krajšie ako slnečné lúče tancujúce v korunách stromu či opierajúce sa do lupienkov kvetov. Keď však padne večer, príroda sa zahalí do tmy a prechádzka pod oknom má v sebe kus tajomna. Skrášlite si  túto čas dňa originálnym osvetlením, ktoré nezaťaží váš rodinný rozpočet. Popron.sk vám ponúka svietidlá, vďaka ktorým nebudete potrebovať žiadne káble ani iné zdroje energie. Nastavte solárny panel tak, aby bol počas dňa čo najviac vystavený slnečnému žiareniu. Znovudobytie batérie trvá 9-12 hodín na slnku a až 12 hodín pri oblačnosti.  Keď je batéria úplne nabitá, bude lampa vydávať svetlo približne 12 hodín. Solárne lampy rôzny tvarov a farieb dokážu vytvoriť fascinujúce efekty a vašej záhrade dodajú neopakovateľnú atmosféru.

Tipy pre originálnu záhradu

1206532
Popron

Nápady kvitnú na každom kroku

Na miesta, kde nemáte záhony môžete použiť originálne kvetináče. Závesné vo veselých farbách osviežia každé okno alebo zábradlie. Kamenné sošky s možnosťou vkladania kvetináčov dodajú vašej záhrade nostalgický nádych a spolu s romantickými fontánami vytvoria jednotný štýl v každom zákutí. Pokiaľ uprednostňujete hravosť a originalitu, zasaďte si hriadky do kvetináčov v tvare rozprávkových figúrok. Môžete v nich pestovať kvety alebo bylinky a vaše deti z nich budú určite nadšené. 

Tipy pre originálnu záhradu

1206533
Popron

Starajte sa o operencov

Návštevy spevavého vtáctva v záhrade vám zaručene zlepšia náladu. Zbavia vás škodlivého hmyzu a v prípade, že pre nich máte prichystané kŕmidlo, potešia i vaše oko. Aj keď to v tejto sezóne až tak nepotrebujú, môžete ich prikrmovať aj počas jari. Kŕmidlo umiestnite tak, aby ste si dopriali pekný výhľad a zároveň ich nerušili svojou prítomnosťou.

Tipy pre originálnu záhradu

1206535
Popron

 
Okrem spomenutých možností nájdete na Popron.sk štýlové schránky, lampáše alebo nápadité dekoračné sošky pre každý typ záhrady.  Ak sa radi realizujete nielen za plotom ale aj v interiéri, nechajte sa inšpirovať množstvom originálnych bytových doplnkov, ktoré potešia nielen vaše oko ale aj vašu peňaženku.
 
Kategória: Zo života rastlín
Tagy: dekorácie Praktické rady záhrada
Zdieľať článok