Štýlová rekonštrukcia podkrovného bytu

30. 04. 2013 Zdieľať

Na začiatku rekonštrukcie uzatvoril Marián s podkrovím jednu nepísanú dohodu: zachová jeho pôvodné trámy, ak sa tie prispôsobia nanovo vytvorenému priestoru. Obaja svoj sľub dodržali.

Po francúzsky na Liptove

Interiér s pôvabom dávno zabývaného francúzskeho domova môžete vytvoriť celkom jednoducho. Stačí, ak máte radi veci, ktoré si so sebou nesú stopy používania – svoju vlastnú históriu. A ako dopĺňa majiteľ podkrovného bytu: „To, čo patinu nemalo, som opatinoval sám.“ Drevo presvitajúce spod bieleho náteru, servítková technika či kde-tu jemná smotanová farba vytvorili z podkrovia priestor ľahučký ako pierko. Výber farieb je kúzlom, ktoré všetky rôznorodé materiály, ale aj veci, nachádzajúce sa v tomto neveľkom priestore, dokonale zjednotilo. Je zrejmé, že tvorivosť sa stala Mariánovou životnou potrebou.
 
pre viac foto kliknite na ikonu prehrať
 

 

Podkrovná stena slávy

Bez akejkoľvek výstavnej stratégie sa Marián rozhodol vytvoriť vo svojom malom príbytku miesto pre dve pozoruhodné ženy. Marilyn venoval stenu v spálni, no šansóny slovenskej speváčky Hanky Hegerovej ho ovplyvnili natoľko, že namaľoval jej portrét na stenu v obývačke. Zo spôsobu maľby, aký zvolil, vychádza štipka nostalgie, ktorá dokonale ladí so zašlou krásou celého podkrovia. Nielenže Marián vzdal poctu talentu, ale on sám má svoj vlastný talentový repertoár zatiaľ nevyčerpaný. Čohokoľvek sa tento sympatický muž chytí, to povýši na originálne dielo. 

Trámy síce pôsobia pevne a ťažkopádne, ale ak viete, ako na ne, dokážu sa prispôsobiť. S tými nosnými však nepohnete, aj Marián si chtiac-nechtiac musel privyknúť. Trámy na zemi predsa nemá len tak hocikto. Zopárkrát sa o ne potkol, dnes však už bytom beží ako cez prekážky – bez zaváhania. Netradične situované trámy majú jednu nesmiernu výhodu: po ich prekročení sa nachádzate vždy v inej časti podkrovia. Hop… a ste v obývačke. Hop… a ste v kúpeľni. Hop… a je tu kuchyňa. Prehopkáte si tak celé podkrovie.

Servítky ako dekorácie

Postačia vám tie so vzorom, štetec a lepidlo na servítkovú techniku nazývanú aj decoupage. 
Nožničkami vystrihnite daný motív, odstráňte dve spodné biele vrstvy servítky a nalepte len vrchnú časť – predtlačenú servítku. Na lepenie sa používa špeciálne lepidlo. Servítku položte na podklad, na ktorý ju chcete nalepiť, a jemne po nej prechádzajte štetcom namočeným v lepidle. Takto pretrite celý obrázok a nechajte zaschnúť.
 

Ošumelá elegancia priniesla do podkrovného bytu šmrnc a štýl.

 

Tretina času a polovica života

Matrac dostal hlavnú úlohu v sitkome Ako s ním hore. Skôr ako bol hotový, na mieru ušitý, Marián postavil úzke točité schodisko, vďaka ktorému sa dostane z práce rovno do postele. Na prízemí rodinného domu, ktorého podkrovie obýva, totiž vznikla rodinná kaviarnička so starodávnym šarmom. Úzke schodisko a veľký pevný matrac k sebe príliš nepasujú. Prvý deň ho na poschodie nedostali, druhý deň tiež nie, no na tretí deň sa to ako zázrakom podarilo. „Otáčali sme ho, vytáčali, až sme ho tam nakoniec dostali.“ Známy, ktorý matrac vyrobil a priviezol, sa len smial, keď videl, ako bojujú proti schodisku aj sile gravitácie. Čo by však človek neurobil pre jeden matrac, keď na ňom strávi asi tretinu života… A že pri matracovom súboji ho Marián stratil tak polovicu, na to už teraz nikto nepomyslí. Hlavne, že je tam, kde patrí – v posteli.
 
pre viac foto kliknite na ikonu prehrať
 
/div>

 
Túžite aj vy po zmene vášho interiéru? Využite jednoduchý a rýchly spotrebný úver na bývanie alebo na čokoľvek iné. Teraz s mimoriadnym znížením úrokovej sadzby až o 2 %. S ČSOB môžete získať až 25 000 EUR so skvelým úrokom, ktorý závisí od vás. Navyše ho vybavíte aj z pohodlia vášho domova na 0850 850 333. Viac na www.csob.sk 
 
ČSOB vám teraz prináša jedinečnú súťaž. Neváhajte a zapojte sa do súťaže „Skvelý domov od ČSOB“ a vyhrajte návrh interiéru od architekta! Viac na www.skvelydomov.sk“.
 

Nalaďte sa na podkrovnú nôtu


Servítky Tulip toss, 2,95 €, www.peknakuchyna.sk

Servítky Tulip toss, 2,95 €, www.peknakuchyna.sk
www.peknakuchyna.sk


Piknikový kôš s vekom, 41,99 €, www.bellarose.sk

Piknikový kôš s vekom, 41,99 €, www.bellarose.sk
www.bellarose.sk


Držiak na knihy, 8,90 €, www.vonadomova.sk

Držiak na knihy, 8,90 €, www.vonadomova.sk
www.vonadomova.sk


Jumbo šálka s podšálkou Angello, 10 €, www.vonadomova.sk

Jumbo šálka s podšálkou Angello, 10 €, www.vonadomova.sk
www.vonadomova.sk


Skrinka na kľúče, 39 €, www.vonadomova.sk

Skrinka na kľúče, 39 €, www.vonadomova.sk
www.vonadomova.sk

 

Kategória: Návšteva
Tagy: byt loft podkrovie rekonštrukcia
Zdieľať článok