Strechár radí: Aká by mala byť kvalitná strecha?

16. 04. 2014 Zdieľať

Strecha sa nekupuje na jednu sezónu. Je dlhodobou investíciou a kladú sa na ňu vysoké nároky. Moderná strecha by nemala byť len pekná, nestačí, aby chránila pred nepriazňou počasia,musí spĺňať aj mnoho ďalších a dôležitých požiadaviek, na ktoré by sme nemali zabúdať!

1 Odolnosť proti počasiu

Moderné skladané škridly sú navrhnuté tak, aby ich robustnosť, tvar, veľkosť a výber tých najkvalitnejších materiálov zabezpečovali ochranu pred extrémnym počasím. Ľadovec alebo víchor vám tak starosti už robiť nebudú a strach o strechu tak môžete hodiť za hlavu.

2 Kompletný systém

Renomovaní výrobcovia ponúkajú ucelené a komplexné riešenia z vlastnej výroby. Pri rozhodovaní by ste sa mali tiež uistiť, či daný výrobca disponuje vlastným testovacím strediskom na kompletné systémové riešenie striech, ktorého súčasťou je aj veterný tunel. Skúšajú sa v ňom rôzne vplyvy: simulované búrky, rýchle zmrazovacie cykly, horúčava, UV žiarenie, aj nápory vetra. Iba systém originálnych doplnkov spolu kvalitnou strešnou krytinou zaručí maximálnu funkčnosť strešného plášťa.


Strechár radí: Aká by mala byť kvalitná strecha?

1327381
BRAMAC – strešné systémy, spol. s r.o.

3 Prijateľná cena a servis

Cena strešnej krytiny neraz vypovedá aj o jej kvalite. Lacné varianty striech, ktoré budete musieť o pár rokov opravovať, nie sú najlepšiu alternatívou. Riešením sú moderné strešné krytiny od renomovaného výrobcu, ktorý súčasne ponúka odborné poradenstvo, prvotriedny servis v každej situácii a systémovú záruku na celú strechu.


Strechár radí: Aká by mala byť kvalitná strecha?

1326895
BRAMAC – strešné systémy, spol. s r.o.

4 Životné prostredie

Trend ochrany životného prostredia zasiahol aj segment výroby striech. Skladaná strešná krytina je recyklovateľná a energeticky úsporná. Môžete si tak byť istý, že chemické látky neznečisťujú životné prostredie.

5 Mrazuvzdornosť

Od strešnej krytiny očakávame, že jej nasiakavosť bude čo najnižšia. Betónová skladaná strešná krytina v porovnaní s ostatnýmidosahuje iba polovičnú nasiakavosť. Vlhkosť neabsorbuje v takej veľkej miere, vďaka čomu je viac chránená pred  nebezpečenstvom namŕzania.


Strechár radí: Aká by mala byť kvalitná strecha?

1326897
BRAMAC – strešné systémy, spol. s r.o.

6 Životnosť

Niečo pravdy na známom výroku, že strecha je na celý život, asi bude. Nekupuje sa totiž na jednu sezónu. Dnes sú na trhu skladané strešné krytiny, ktorých pevnosť je až o 30% vyššia. Časom skladaná strešná krytina dosahuje ešte lepšie vlastnosti v porovnaní s ostatnými strešnými krytinami. Máte tak zaručenú dlhú životnosť, ktorá je pri streche tak žiadúca.

www.bramac.sk

Kategória: Strecha, podkrovie
Tagy: strecha
Zdieľať článok