15. 11. 2005
Zdieľať

Kto si rád zachová chladnú hlavu, obmedzí zariadenie bytu len na to najpodstatnejšie. Ornamenty, mašličky a volániky sa sem nehodia. Prívrženci minimalistického dizajnu uprednostňujú čisté geometrické tvary, studené farby a materiály ako hliník, oceľ, sklo a žula.




Niekto to rád vecne

35160

Triezvejšie sa to už ani nedá: tento priestor vďaka kombinácii modrej a zelenej pôsobí veľmi sviežo a napriek rôznym farebným odtieňom triezvo a výrazne. Biele detaily, ako sú svietidlá či poťahy stoličiek, strohosť ešte zdôrazňujú. Teplejší dojem vyvolávajú iba prvky z dreva, nohy stola, rámy obrazov a skrine.


Niekto to rád vecne

35161

Niekedy menej znamená viac: Zariadenie tejto izby je obmedzené len na to najpodstatnejšie. Stôl a tri stoličky stoja na dlažbe z ligotajúceho sa mramoru, doplnky celkom chýbajú. Kúpeľňa, kuchyňa a hosťovské WC sú ukryté za výrezom v stene v tvare písmena T.


Niekto to rád vecne

35162

Tu nemožno prehliadnuť lásku ku geometrii: Dominantnými tvarmi sú trojuholník, kruh a štvorec, vynárajú sa vždy znovu a znovu.


Niekto to rád vecne

35164

Aj v tejto kuchyni vládne veľmi vecná atmosféra: Zrkadlová stena, sklené police a veľa skla, to všetko v nás vyvoláva otázku, či sme v kuchyni, alebo v bare. Šikovne je tu vyriešená komunikácia: Pri pracovnom bloku so sporákom je v rovnakej výške namontovaná stolová doska a pred ňou sú postavené barové stoličky.

Kategória: Farby, materiály Nábytok
Tagy: vecne zariadenie
Zdieľať článok

Diskusia