V súlade s výhľadom

07. 02. 2006
Zdieľať

Z obývačky rodinného domu viedli zasklené dvere priamo do záhrady a ponúkali nádherný výhľad. Romantickému pohľadu do záhrady však trochu kontrovalo pomerne strohé zariadenie. Hoci bol nábytok vkusný a moderný, neladil s kobercom, doplnkami ani obrazmi insitného autora. Rozhodli sme sa preto vymeniť niektoré kusy nábytku a doplnky tak, aby sme priestor naladili trochu viac prírodne – v súlade s výhľadom do záhrady.

Priestor akoby cez veľkú sklenenú stenu komunikoval s prírodou, v miestnosti sa však nič z prírodného sveta neodrazilo. Preto sme sa rozhodli doladiť interiér v prírodnom duchu – nábytkom a zariadením z Indonézie a Filipín. Prepracované detaily a neobyčajné tvary a materiály akoby zjemnili strohosť interiéru, ale na modernosti mu nič neubrali, skôr naopak. Napriek stretnutiu dvoch rôznych svetov pôsobí celok harmonicky a upokojujúco.
 


V súlade s výhľadom

44058
Ingrid Patočková


V súlade s výhľadom

44057
Ingrid Patočková

predtým potom

Interiér sme doladili nízkym elipsovitým stolíkom z veľmi zvláštneho materiálu – pôsobivú kresbu stolíka vytvárajú kokosové vlákna zaliate v živici. Oblý tvar a otvor v ploche stolíka sa priam žiadalo doplniť jednoduchým aranžmánom. Za základnú farbu sme pre prírodné dekorácie vybrali svetlozelenú, ktorá je síce studená, ale priestor príjemne osvieži a rozjasní. Teplé tóny by miestnosť naopak zbytočne zahltili. Zelená zároveň ešte viac prepája interiér s exteriérom za sklenenou stenou.
 


V súlade s výhľadom

44059
Ingrid Patočková


V súlade s výhľadom

44062
Ingrid Patočková

K ladne klenutým líniám a exotickému materiálu stolíka sme zvolili modernú sviežu zelenú farbu rastlín – doplnili sme ho aranžmánom z tekvíc, zelenej chryzantémy a antúrie. Policu kašírovanú bambusovými steblami dopĺňajú váza z alpaky a keramické misky. V rastlinách sa tu zopakuje rovnaká svieža zelená, aká dominuje v aranžmáne na stolíku.


V súlade s výhľadom

44064
Ingrid Patočková

Pred zasklenou stenou s výhľadom do záhrady vznikol útulný kútik, vhodný napríklad na posedenie s dobrou knihou či so zaujímavým časopisom. Starožitné kreslo sme vyvážili doplnkami s moderným dizajnom, izbové kvety a aranžmán na stojane spolu so stolovou lampou dotvorili relaxačnú atmosféru.


V súlade s výhľadom

44060
Ingrid Patočková

Okno sme čiastočne zastreli jemným závesom, aby sa zmiernilo intenzívne svetlo v obývačke. Pred zastreté okno sme umiestnili police z tíkového dreva, oblepené bambusovými steblami. Okno so závesom vytvorilo akýsi svetelný panel a police s jednoduchými doplnkami na tomto jemne osvetlenom pozadí pekne vyniknú.


V súlade s výhľadom

44063
Ingrid Patočková

Elegantné, ale strohé línie kozuba vyrobeného z pieskovca sme zjemnili dvoma stolíkmi z Filipín, vyrobenými z konopných stebiel zaliatych v živici, a dvoma soškami šamanov.


Doplnky a zariadenie zapožičali predajne JAWA (police z tíkového dreva, kašírované bambusovými steblami, lampu, sošky šamanov, kokosový list) a SUNIX INTERIER (stolík z laminovaných kokosových vláken).

Kategória: Bývanie Nábytok Obývacia izba
Tagy: dekorácie doplnky obývacia izba
Zdieľať článok

Diskusia