Ako od slniečka

14. 02. 2006
Zdieľať

Ak patríte medzi vyznávačov zdravého životného štýlu, chcete vyzerať zdravo a byť opálení po celý rok, môžete si doma zriadiť solárium. Ak spojíte saunovanie s pobytom v soláriu, dosiahnete požadovaný efekt bez toho, aby ste museli chodiť na dovolenku – všetko budete mať pod jednou strechou.


Ako od slniečka

45301

Zdrojom žiarenia v soláriách sú buď UV žiariče, alebo vysokotlakové lampy. Pri prevádzke treba prebytočné teplo odvádzať a vytvoriť znesiteľné prostredie. Vetrať možno dvoma rôznymi spôsobmi. Prvým z nich je chladenie pomocou ventilátora umiestneného priamo v soláriu. Ventilátor vháňa do trubíc chladnejší vzduch a ohrievaný vzduch prúdi voľne do miestnosti. Druhým variantom je napojenie solária na samostatný vetrací systém, ktorý nie je závislý od vetrania danej miestnosti.


Ako od slniečka

45302

Priestorové usporiadanie a umiestnenie ožarovacích trubíc závisí od ich použitia. Výšku priestoru solária určuje druh a umiestnenie žiariča. Solárium musí byť dobre a ľahko vetrateľné, najlepšie prirodzeným spôsobom (oknom) alebo núteným obehom. Miestnosť, v ktorej sa zariadenie nachádza, by mala mať nekĺzavú podlahu, ktorú možno čistiť a dezinfikovať. Rovnaké kritériá platia aj pri údržbe stien a stropu.

Kategória: Relax
Tagy: odsln solárium
Zdieľať článok

Diskusia