Výstavba hotelu v Kaprune úspešne ukončená

08. 01. 2015 Zdieľať

Začiatkom leta 2014, navštívila skupina potenciálnych investorov sídlo spoločnosti ForDom, s.r.o. vo Zvolene. Po hodinách intenzívnych rokovaní a návšteve výroby v Rapovciach, došlo k podpisu zmluvy. Práve týmto sa spoločnosť ForDom stala súčasťou ambiciózneho projektu, výstavby štvorposchodového hotelu v Kaprune.

Po precíznych prípravách a rokovaniach s investormi sa v lyžiarskom stredisku Kaprun v Rakúskych Alpách, 15. septembra začalo s výstavbou. Celá stavba bola navrhnutá v nízkoenergetickej difúzne otvorenej konštrukcií. Fasáda je z časti odvetraná a z časti kontaktná. V odvetranej časti sa ako obklad použilo termodrevo. Kontaktná fasáda je zabezpečená silikátovou omietkou.  


Vizualizácia penziónu v Kaprune

1482667
ForDom s. r. o.


Vizualizácia penziónu v Kaprune

O tom, že projekt Kaprun bude fenomenálnou stavbou nebolo pochýb od úplného začiatku. Výnimočnosť tohoto projektu pramení vo viacerých ukazovateľoch. Na Slovensku môžete postaviť drevostavbu, ktorá má maximálne dve nadzemné podlažia. Hotel v Kaprune ich má rovno štyri. Tomuto samozrejme zodpovedá aj množstvo materiálu, ktoré bolo potrebné vyexpedovať. Do Kaprunu sme vyslali 21 kamiónov plných stavebného materiálu. Pre porovnanie na stavbu domu s úžitkovou plochou 300 m2 sa spotrebujú kamióny štyri.


Výstavba hotelu v Kaprune úspešne ukončená

1482665
ForDom s. r. o.

Výstavba tohoto jedinečného projektu bola úspešne ukončená a hotel bol 5. decembra odovzdaný investorom. Teraz je potrebné iba počkať na prvý sneh a prvá lyžiarska sezóna pre drevený hotel v Kaprune sa môže začať. Príďte si vyskúšať rakúske zjazdovky a ubytovanie v „slovenskom“ hoteli.:)

Kategória: Aktuality
Zdieľať článok