Farebný detský svet

28. 06. 2006
Zdieľať

Každé dieťa je individualitou. Na základe toho by sme my, rodičia, mali pristupovať k riešeniu jeho súkromného sveta – detskej izby. Detská izba „ušitá na mieru” nemusí byť zákonite drahá. Niekedy stačí len dobrý nápad a šikovné ruky rodičov. Na nasledujúcich stranách vám predstavíme štyri príklady detských izieb. Každá z nich je riešená v inom štýle, ktorý je prispôsobený potrebám alebo záujmom dieťaťa. Spoločným znakom všetkých štyroch je optimistická, príjemná a útulná atmosféra, v ktorej sa dieťa určite cíti dobre a bezpečne.

Vitajte na palube!

Ako sa stať malým námorníkom? Námornícky svet v detskej izbe vznikol spojením typických farieb a námorníckych motívov. Napríklad šatníková skriňa (v 176 cm, š 80 cm, h 52 cm) má podobu majáka, posteľ a stoličky zdobia motívy lodiek. Všetok nábytok je z borovicového dreva s farebnou povrchovou úpravou, o ktorú sa postarali šikovní rodičia. Téma mora sa objavila aj na nástennej lampe, ktorá vyzerá ako lodné okienko, a aj na tapetách s malými kotvičkami.
 


Farebný detský svet

57275


Farebný detský svet

57276

Pirátsky poklad

Truhlica na poklady z masívneho borovicového dreva, natretá na červeno, má bezpečnostné zatváranie, vďaka ktorému si dieťa nepricvikne prsty. Vrecúška s motívom plachetníc, ktoré slúžia na odkladanie rôznych maličkostí, sú ušité z pevnej tuhšej látky s výrazným vzorom.

ZOO v detskej izbe


Farebný detský svet

57277

Ak vaše dieťa miluje zvieratká, prečo by ich nemohlo mať pár aj v detskej izbe. Tým nemáme na mysli, že si tam nasťahuje všetkých svojich štvornohých miláčikov. Kompromisom môžu byť vtipné „vrecia” na sedenie, ktoré majú podobu obľúbených zvieratiek. Motívy zvierat sa môžu objaviť aj na tapetách, bordúrach, na nábytku alebo aj na posteľnej bielizni.

 


Farebný detský svet

57281

Hviezdne neboRomantická detská izba pre najmenšie deti s motívom hviezdičiek je vhodná pre najmenšie deti. Postielka s „baldachýnom” sa postupne dá prispôsobovať veku dieťaťa. Všestranná polica „Ivar” z IKEA sa dá využiť aj ako prebaľovací pult, keď sa pracovná doska upevní vyššie. Originálne svietidlá pozostávajú z dvoch zozadu podsvietených plexisklových platní, medzi ktoré je vložená čiernobiela fotografia.

Užitočným doplnkom, ktorého zhotovenie určite nebude príliš náročné, je textilné vrecúško, ktoré poslúži na odkladanie obľúbených hračiek. Milou dekoráciou sú drevené krabice z IKEA, natreté pastelovou farbou, ktoré poskytujú prístrešie dreveným zvieratkám.
 


Farebný detský svet

57282


Farebný detský svet

57283


Farebný detský svet

57286

Vlastný domček

Všetok nábytok v tejto detskej izbe je z borovicového dreva, dodatočne natretý výraznými farbami – modrou, červenou, žltou a bielou. Výška postele sa dá regulovať – nohy postele a rebrík sa dajú skrátiť na polovicu.

 


Farebný detský svet

57287


Farebný detský svet

57290


Farebný detský svet

57292


Farebný detský svet

57291


Farebný detský svet

57289

Všetky deti vedia, že priestor pod poteľou je ideálny na vytvorenie tajnej skrýše. V detskej izbe predškoláka sa určite uplatní tabuľa na kreslenie. Vedľa tabule sú umiestnené farebné vedierka (svoje najlepšie roky si už „odkrútili” na pieskovisku), ktoré vhodne poslúžia na odloženie farbičiek, kried a špongie. Každé dieťa sa určite poteší domčeku, vyrobenému z tvrdej lepenky. Rozmery domčeka: v 113 cm, š 110 cm, h 118 cm. Ak si netrúfate na výrobu domčeka, skúste to aspoň s jednoduchým paravánom (v 126 cm, š 150 cm), ktorý sa výborne hodí na detské predstavenia bábkového divadla.

Kategória: Bývanie Detská izba
Tagy: detská izba
Zdieľať článok

Diskusia