Štedrá jeseň

17. 10. 2006
Zdieľať

Jeseň nám ponúka toľko farieb, tvarov a vôní, že by bolo škoda nepriniesť si z nich aspoň trošku aj domov. V teplých jesenných farbách a typickej oblosti plodov sa totiž ukrýva zvláštna spokojnosť a pohoda, ktorá dokáže zaplniť celú izbu.









Štedrá jeseň

66229
Ingrid Patočková


Štedrá jeseň

66230
Ingrid Patočková


Na začiatku bola poloprázdna izba. Priestoru dominovala príjemná oranžová sedačka, ktorá pekne ladila s teplým odtieňom laminátovej podlahy. Viskózový záves na okne pôsobil trocha smutne a pri sedačke sa nie celkom vhodne “vynímal” sklenený stolík s modrým základom, ktorý neharmonizoval ani s priestorom, ani so sedačkou.


Priestor sedačky pekne zjednotili a vyplnili farebne zladené saténové a zamatové vankúše. Farebne sme doladili a dozdobili aj okná, najdôležitejšia však bola premena stolíka – prekryli sme ho priehľadnou organzovou drapériou v teplom hnedastom tóne, ktorá “prefarbila” modrý základ. Bodku za premenou stolíka urobil originálny kvetinový aranžmán.













Štedrá jeseň

66231
Ingrid Patočková


Spodnú časť francúzskeho okna sme ozdobili prírodnými oranžovými lístočkami, ktoré sme nalepili na sklo.


Štedrá jeseň

66232
Ingrid Patočková


Štedrá jeseň

66228
Ingrid Patočková


Bambusové tyčky pospájané drôtom do formy akéhosi rebríka vytvorili základ na závesnú ozdobu hornej časti okna – na tyče sme uviazali kytičky chryzantém a sušené oranžové lampášiky zavesené
na lyku.


Jeseň nám ponúka toľko farieb, tvarov a vôní, že by bolo škoda nepriniesť si z nich aspoň trošku aj domov. V teplých jesenných farbách a typickej oblosti plodov sa totiž ukrýva zvláštna spokojnosť a pohoda, ktorá dokáže zaplniť celú izbu.















Štedrá jeseň

66233
Ingrid Patočková


Štedrá jeseň

66234
Ingrid Patočková


Okná sme doladili pridaním tmavolososového závesu, ktorý harmonizuje s vankúšmi. Závesy sa dajú oživiť aj detailom v podobe ozdoby na viazačke – môžete ju vytvoriť z korálikov alebo zo sušených kvetov.


Štedrá jeseň

66235
Ingrid Patočková


Štedrá jeseň

66237
Ingrid Patočková


Parapet pod oknom sme doplnili o príjemné drobnosti, ktoré zútulnia neosobnú bielu dosku – drevenú vázu a kazetu, svietniky na kahančeky, nádoby z farebných sklíčok, ozdobné tekvičky a sušené kvety.


Premenu stolíka zavŕšil aranžmán, ktorý doplnil teplú jesennú atmosféru izby – do exotických konárov sme poukladali zväzky chryzantém, oranžové lampášiky, ozdobné tekvičky a okrasnú trávu.

Za spoluprácu ďakujeme:
kvetinárstvu Orchidea za kvety a predajni Meba za zapožičanie vankúšov.

Kategória: Dekor Štýl
Tagy: dekorácie doplnky ladenie
Zdieľať článok

Diskusia