Ak máte nekvalitný spánok, vymeňte matrac

26. 01. 2016
Zdieľať

Nekvalitný alebo nevhodný matrac môže príčinou nepokojného spánku, ktorý je dôsledkom toho, že sa nevyspíte a trpíte únavou. Pokiaľ si chcete počas noci dostatočne odpočinúť, bez zbytočného prevaľovania a otáčania sa zo strany na stranu, voľbu vhodného matraca by ste určite nemali podceňovať a to najmä z hľadiska jeho materiálového zloženia.


Matrace TEMPUR

Matrace TEMPUR

Význam hlbokého spánku

Možno si ešte zo školských lavíc spomínate na to, že spánok má dve hlavné fázy – plytký a hlboký, pričom počas plytkého spánku si mozog triedi svoje celodenné podnety a v hlbokom spánku dochádza k celkovej regenerácii tela aj mozgu.

Z hľadiska zaistenia potrebných podmienok pre kvalitný spánok, je pre ľudský organizmus omnoho náročnejšie dosiahnuť stav hlbokého spánku, keďže ten prebieha na úrovni mimo nášho vedomia a navonok sú zachované iba základné životné funkcie. Najčastejšiu príčinu problémov so spánkom predstavuje práve nedostatok hlbokej fázy spánku, a preto je dôležité aby sme pri ňom telu poskytli potrebné podmienky. Ide najmä o zachovanie absolútneho pokoja bez otáčania sa, čo  vám nekvalitný matrac nedokáže poskytnúť. Telo sa na nekvalitnom matraci skôr či neskôr otlačí a pud sebazáchovy nás donúti prejsť do plytkého spánku, kedy funguje svalstvo, pomocou ktorého sa otočíme do inej polohy aby sme zabránili otlakom, či preležaninám. Dôsledkom nepokojného spánku je v prvom rade únava, s ktorou sa stretáva veľké percento z nás. O ďalších zdravotných problémoch vyplývajúcich z nekvalitného spánku ako sú bolesti chrbtice a hlavy ani nehovoriac.


Matrace TEMPUR

Matrace TEMPUR

Pamäťová pena proti únave

Osvedčené riešenie ako predísť vyššie uvedeným ťažkostiam, prinášajú matrace z pamäťovej peny, čo je unikátny typ materiálu, ktorý dokáže meniť svoju tuhosť v závislosti od teploty. Absolútnou špičkou v tejto oblasti sú luxusné matrace TEMPUR, ktoré sa vytvarujú presne podľa obrysov vášho tela a tým vám dokážu zaistiť dokonalú polohu pri spánku. Matrace TEMPUR sú mäkké tam, kde si prajete a pevnejšie tam, kde to potrebujete. Akonáhle si na nich ľahnete, budete sa cítiť ako v beztiažovom stave a za krátky okamih zaspíte.

Vyberte si matrac, ktorý bude najviac vyhovovať Vašim potrebám a nerobte kompromisy pri takej dôležitej veci, ako je spánok a regenerácia. Zabudnite na rannú únavu a užívajte si skvelý pocit z kvalitného spánku každý deň! Matrace a ďalšie produkty TEMPUR nájdete v predajni LIVINGIN  – nábytok a doplnky, na Račianskej ulici číslo 90 v Bratislave, kde momentálne prebiehajú zľavy 20-30% na vystavené polohovateľné rošty a matrace.

www.livingin.sk

Kategória: Aktuality
Zdieľať článok

Diskusia