Zehnder predstavil zaujímavé novinky na veľtrhu Aquatherm Nitra

07. 03. 2016 Zdieľať

Popredný medzinárodný výrobca Zehnder predstavil hneď niekoľko zaujímavých noviniek z oblasti vetrania s rekuperáciou tepla, kúrenia a chladenia na veľtrhu AQUA-THERM, ktorý sa konal v Nitre 9. – 12. 2. 2016.

Asymetrické kúpeľňové radiátory 

Návštevníkom boli prezentované dva úplne nové rady asymetrických kúpeľňových radiátorov ponúkajúce okrem moderného dizajnu, vysokého tepelného výkonu a príjemne hrejivého sálavého tepla pohodlné zavesenie uterákov a osušiek zo strany. Sušenie uterákov sa stáva radosťou pre všetkých členov rodiny. Ak sú radiátory Zehnder Forma Asym vyrobené z elegantných klasických guľatých rúrok, potom telesá Zehnder Roda Spa Asym upútavajú plochým tvarom vodorovných rúrok. Ich vysokú kvalitu podtrhuje 2-zložkové lakovanie základnou a vrchnou práškovou bielou farbou s ďalšími viac ako 50 farebnými odtieňmi a 5-ročná záruka. Môžu sa využiť na teplovodné, kombinované alebo čisto elektrické vykurovanie.

Na základe dopytov architektov bola ponuka Zehnder doplnená o kúpeľňové radiátory Zehnder Klaro, ktoré zanechávajú silný dojem vďaka svojmu prepracovanému dizajnu z guľatých vodorovných a zvislých rúrok, dokonale laserovo zvarených bez viditeľných zvarových spojov. Svojou prispôsobivou vzdialenosťou od steny sa tieto vykurovacie telesá ideálne hodia na sušenie uterákov. Veľmi vhodne dopĺňajú súčasnú ponuku kúpeľňových radiátorov Zehnder Quaro, Subway alebo Impa vytvorených z rúrok štvorcového prierezu.


Zehnder predstavil zaujímavé novinky na veľtrhu Aquatherm Nitra

Zehnder predstavil zaujímavé novinky na veľtrhu Aquatherm Nitra
Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Elektrické high-tech bytové radiátory 

Moderným high-tech dizajnom upútal prvý elektrický radiátor Zehnder Fare Tech určený pre obytné miestnosti. Vďaka svojej elegantne prehnutej prednej časti vyžaruje príjemné sálavé teplo optimálne do priestoru. Jeho čelná plocha z obzvlášť vodivého a antikorózneho hliníka okrem toho zabezpečuje reakčne rýchly a flexibilný tepelný komfort. Integrovaná regulácia spozná každú zmenu teploty – ak je napríklad dlhší čas otvorené okno, radiátor sa automaticky vypne. Akonáhle je okno opäť zatvorené, vráti sa Zehnder Fare Tech do nastaveného prevádzkového režimu. V spojení s komfortným systémom vetrania sa Zehnder ideálne hodí napríklad do nízkoenergetických novostavieb s tepelnou stratou do cca 10 W/m², lebo sa tu už sotva vyplatí investícia do tradičného teplovodného vykurovacieho systému. 


Zehnder predstavil zaujímavé novinky na veľtrhu Aquatherm Nitra

Zehnder predstavil zaujímavé novinky na veľtrhu Aquatherm Nitra
Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Nová decentrálna vetracia jednotka, len o málo väčšia než ventilátor 

Novú decentrálnu vetraciu jednotku Zehnder ComfoSpot 50 s rekuperáciou tepla možno jednoducho inštalovať aj do malých bytových priestorov s plochou do cca 45 m². Inštaluje sa priamo na obvodovú stenu, nevyžaduje žiadne potrubné rozvody. Čerstvý vzduch sa nasáva a vydýchaný sa odvádza iba jedným otvorom v stene. Zehnder ComfoSpot 50 predstavuje jedinečný inovatívny produkt v tejto oblasti – vzhľadovo nenápadný a s veľmi tichou prevádzkou, lebo všetka technika je ukrytá v stene. Decentrálne jednotky Zehnder sú ako jediné vybavené výnimočným, výkonným entalpickým výmenníkom s prietokom vzduchu 55 m³/h, čo umožňuje až 82 % spätného získania tepla a 78 % spätného získania vlhkosti. Zároveň veľmi účinne chráni pred príliš suchým vzduchom v zimnom období a rovnako zabraňuje vzniku kondenzátu. Táto vetracia jednotka je svojimi veľmi kompaktnými rozmermi 380 x 376 x 50 mm ideálnym riešením problémov s vlhkosťou a zlým vzduchom hlavne pre rekonštrukcie, ale môže byť navrhnutá aj do novostavieb. 


Zehnder predstavil zaujímavé novinky na veľtrhu Aquatherm Nitra

Zehnder predstavil zaujímavé novinky na veľtrhu Aquatherm Nitra
Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Predstavenie pripravovanej akcie na vysokokvalitné a hygienické rozvody vzduchu Zehnder   

Velkoobchodní partneri boli v predstihu informovaní o výnimočnej predajnej akcii zahŕňajúcej najvýznamnejšie prvky na rozvod vzduchu pre komfortné vetranie s rekuperáciou tepla v rodinných domoch a bytoch. Akciu budú môcť využívať inštalatéri aj koneční zákazníci od 1. 3. do 31. 8. 2016. Svojimi parametrami budú výrazne kvalitnejšie vetracie rúrky a vývody vzduchu s jednoduchou montážou, dokonale tesnými a pevne zafixovanými spojmi v rámci akcie predávané za veľmi výhodnú cenu. 

Prednosti rozvodov vzduchu Zehnder pre inštalatérov: 
1. Kompletný systém – vetracie rúrky, rozdeľovače, vývody vzduchu, ventily a dizajnové mriežky
2. Vysoká hygiena – hladký vnútorný povrch rúrok s možnosťou čistenia
3. Jednoduchá inštalácia – umožňuje dokonalé vyregulovanie prietoku vzduchu do jednotlivých miestností
4. Vysoká kvalita – dokonale tesné, pevne zafixované spoje, nízke tlakové straty, malý polomer ohybu rúrok


Zehnder predstavil zaujímavé novinky na veľtrhu Aquatherm Nitra

Zehnder predstavil zaujímavé novinky na veľtrhu Aquatherm Nitra
Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Stropné vykurovacie a chladiace moduly Zehnder PAM pre sádrokartónové stropy

Nové aktivačné moduly Zehnder PAM sú určené pre uzavreté sádrokartónové stropy pre komfortné chladenie a vykurovanie predovšetkým rodinných domov, bytov a iných interiérov. Upevňujú sa veľmi jednoducho na štandardnú konštrukciu Knauf alebo Rigips, následne sa prepoja a napoja na teplovodnú sústavu a nakoniec sa zakryjú sadrokartónovými doskami Thermoboard s vyššou tepelnou vodivosťou. Umožňujú maximálnu tvorivú voľnosť – prispôsobenie rôznym geometriám priestoru. Sú k dispozícii v neperforovanom prevedení  (šírka modulu 423 mm) alebo rovnako v perforovanej verzii  (šírka modulu 263 mm) na pohlcovanie hluku. Obe verzie panelov sú v dĺžkach 600, 1 200, 1 800, 2 400 a 3 000 mm. Nevyžadujú žiadnu údržbu. Max. teplota média pre vykurovanie sa odporúča 50 °C, pre chladenie ≤ 16 °C. Na  rozdiel od podlahového vykurovania ponúka konštantný tepelný výkon, krátky reakčný čas a predovšetkým príjemné chladenie v letnom období. 

Ing. Jiří Štekr
Foto: Zehnder 

Kategória: Aktuality Energia
Tagy: nitra veľtrh zehnder
Zdieľať článok