Nastal správny čas na modernizáciu podkrovia

02. 05. 2016
Zdieľať

Moderné podkrovie, ktoré prešlo rekonštrukciou, zvyšuje nielen jeho trhovú hodnotu. Prináša tiež vyššiu kvalitu a zdravšie podmienky pre život. Súčasťou zdravého bývania je dostatok denného svetla a čerstvého vzduchu – na to treba myslieť už počas návrhu rekonštrukcie.

Rekonštrukcia by vám mala priniesť vyšší komfort bývania, bez ohľadu na to, či máte v pláne komplexnú rekonštrukciu vrátane výmeny strešných okien alebo len kozmetickú úpravu (ako je výmena tieniacich doplnkov). Ak rekonštrukciou zabezpečíte dostatočný prísun denného svetla a čerstvého vzduchu do interiéru, pocítite, ako významne sa zvýši kvalita vášho života. Nezabúdajte tiež na štyri princípy zdravého bývania. 

Tie vznikli ako jeden z výsledkov medzinárodnej štúdie Healthy Homes Barometer, v ktorej sa zúčastnilo 12 000 respondentov z Európy. Vďaka nim si budete môcť vytvoriť zdravý domov podľa svojich predstáv. 


Súčasťou zdravého domova je aj denné svetlo a prísun čerstvého vzduchu.

Súčasťou zdravého domova je aj denné svetlo a prísun čerstvého vzduchu.
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

1. Denné svetlo

Dostatočné množstvo denného svetla má vplyv na vašu psychiku i fyzickú stránku. Aj preto treba neustále sledovať a vnímať jeho množstvo v interiéri. Bývanie v presvetlenom podkroví ponúka významnú výhodu – strešné okná dokážu do interiéru priviesť až dvakrát viac denného svetla ako fasádne a až trikrát viac ako vikier. 

Pri návrhu interiéru vám budú nápomocné vizualizačné nástroje, ktoré nájdete na stránke www.velux.sk

2. Čerstvý vzduch

Vyvetraný interiér by mal byť základom každého zdravého domova. Čerstvý vzduch spolu s denným svetlom sú dôležité nielen z hľadiska komfortného bývania, ale tiež majú opodstatnenie pri vývoji detí. Komfortné riešenie, ktoré myslí za vás, je VELUX INTEGRA®. Ide o systém diaľkového ovládania strešných okien, ktorý do interiéru prináša čerstvý vzduch kedykoľvek – a vy na to nemusíte myslieť. 

Účinným spôsobom, ako dostať čerstvý vzduch do interiéru, je tzv. komínový efekt, ktorý je založený na pravidle, že vydýchaný vzduch je teplejší a stúpa nahor. 


Vetranie prostredníctvom tzv. komínového efektu rýchlo a efektívne vyvetrá vaše podkrovie.

Vetranie prostredníctvom tzv. komínového efektu rýchlo a efektívne vyvetrá vaše podkrovie.
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

3. Tepelný komfort

Na úroveň tepelného komfortu by ste mali hľadieť počas celého roka. Praktickú funkciu počas každého ročného obdobia plnia vonkajšie tieniace doplnky VELUX. Vonkajšia roleta, napríklad, pri úplnom zatiahnutí počas leta, zabráni teplu, aby sa dostalo do kontaktu s okennou tabuľou. Vonkajšia roleta VELUX má tak potenciál udržať interiérovú teplotu nižšiu aj o 7°C, bez použitia klimatizačných jednotiek.  

4. Úspora energií

Vďaka výrobkom VELUX idú so zdravým bývaním ruka v ruke aj úspory energie. Netreba však hľadieť prioritne na úspory. Hlavným cieľom rekonštrukcie by malo byť vytvorenie zdravého domova. Strešné okná získavajú isté množstvo pasívnych solárnych ziskov, ktoré sú jasne vnímateľné najmä počas zimných dní. Vonkajšie rolety zatiahnuté v zime tiež zabraňujú prípadným tepelným únikom a v interiéri udržiavajú teplo. 

Strešné okná ponúkajú možnosť klasickej i zapustenej montáže. Zapustená montáž ukotví strešné okno o 4 cm hlbšie do strešného plášťa – dochádza k zmenšeniu plochy, ktorá by mohla viesť k únikom tepla. 


Vonkajšia roleta zaručí príjemný pocit v interiéri počas všetkých ročných období.

Vonkajšia roleta zaručí príjemný pocit v interiéri počas všetkých ročných období.
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

Akcia na podporu modernizácie

Každý, kto má záujem svoje podkrovie modernizovať, môže využiť špeciálnu akciu VELUX, ktorá platí v období od 15. apríla do 15. júna 2016. Princíp cenovej akcie spočíva v kúpe výrobkov VELUX, za ktoré spoločnosť vráti koncovému zákazníkovi istú sumu, ktorá závisí od zaradenia do produktových kategórií. Viac informácií o akcii, sume vrátených financií a produktoch, ktoré sú predmetom akcie, sa dozviete na stránke www.velux.sk/akcia

www.velux.sk/zdravebyvanie 

PR článok spoločnosti foto: VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Kategória: Okná Strecha, podkrovie
Tagy: podkrovie strešné okná
Zdieľať článok

Diskusia