Posedenie na terase – ako si vybrať vhodný záhradný nábytok?

05. 05. 2016
Zdieľať

Jar a leto sú ročnými obdobiami, počas ktorých radi trávime svoj voľný čas vonku. S príjemným a teplým počasím bývajú často spojené aj grilovačky a posedenia s priateľmi na terase vášho domu.

Aby sa vaše návštevy cítili pohodlne, je potrebné vybaviť terasu vhodným záhradným nábytkom, ktorý bude nielen dobre vyzerať, ale bude aj funkčný v prípade potrebných záhradných prác. Pri výbere sa môžete inšpirovať kvalitným záhradným nábytkom a doplnkami, ktoré nájdete v obchodnom dome Lightpark.


Posedenie na terase – ako si vybrať vhodný záhradný nábytok?

1758927
Light Park, s.r.o.

Pri výbere záhradného nábytku sa nám naskytá otázka, aký typ nábytku preferujeme? To znamená, či uprednostníme radšej jedálenský stôl so stoličkami, alebo pohodlnú sedačku s nižším stolíkom. Kým klasický jedálenský stôl so stoličkami je určený na raňajky či večere pod holým nebom, v nižších a pohodlných sedacích súpravách si vychutnáte poobedňajšiu kávu a chutný koláč k tomu. Výhodou kvalitného záhradného ,,lounge” sedacieho nábytku je výnimočne pohodlné vankúšové sedenie, ktoré je vyrobené zo špeciálnych materiálov. Tieto materiály odolávajú všetkým poveternostným podmienkam. Okrem pohodlia si tak môžete vytvoriť pomocou dizajnových vankúšov oázu luxusu, prepojenú s vašim domovom.  


Posedenie na terase – ako si vybrať vhodný záhradný nábytok?

1758931
Light Park, s.r.o.

Nemenej dôležitý je výber materiálu, v ktorom má byť nábytok prevedený. Aký materiál je pri výbere záhradného nábytku najvhodnejší?

1. Často voleným materiálom je umelý ratan, ktorý je pružný a tvar nábytku zostáva dlhodobo nezmenený.   
2. Obľúbeným materiálom býva aj drevo, najčastejšie tíkové, ktoré je veľmi tvrdé, a tým aj kvalitné. Okrem toho toto drevo odoláva rôznym vplyvom počasia, a preto je ideálne na výrobu záhradného nábytku. 
3. Možným variantom je aj hliníkový nábytok. Medzi jeho najhlavnejšie výhody zaraďujeme nenáročnú údržbu, pri ktorej stačí použiť navlhčenú handričku. 
4. Medzi ďalšie preferované materiály môžeme zaradiť aj nerez, ktorá sa často kombinuje aj s tíkovým drevom. Nábytok zhotovený z tohto materiálu pristane k modernejším stavbám a dodáva im punc luxusu.


Posedenie na terase – ako si vybrať vhodný záhradný nábytok?

1758923
Light Park, s.r.o.

Pri rozložení záhradného nábytku na terase je potrebné myslieť aj na priestor, ktorý si záhradný nábytok a jeho príslušenstvo vyžaduje. V prípade horúcich slnečných dní dobre poslúži slnečník. Počas grilovačiek sa vždy zíde aj vopred pripravené a narúbané drevo, v prípade, že nepoužívate uhlíky. Drevo môžeme jednoducho a najmä vkusne uložiť do bedničky či pleteného košíka, ktorý bude zároveň štýlovým doplnkom. 

Pred kúpou záhradného nábytku si ho v obchode otestujte a jeho kúpu, materiál či iné prevedenie dôkladne zvážte. Hlavné je, aby ste sa pri jeho použití cítili pohodlne.

V Lightparku vám ochotne poradia špecializovaní odborní predajcovia, ktorí vám pomôžu zariadiť nielen terasu, ale aj ostatné miestnosti domu či bytu. 

Viac informácií na: www.lightpark.sk

PR článok spoločnosti Light Park, s.r.o.

Kategória: Záhradný nábytok
Tagy: Lightpark terasy záhradný nábytok
Zdieľať článok

Diskusia