30. 05. 2016
Zdieľať

Sezóna sa už rozbieha a my si opäť budeme môcť naplno užiť záhradu, balkón, či terasu. No nič nie je zadarmo a všetku tú rozkvitnutú nádheru budeme musieť pravidelne polievať. Ak navyše zalievame vodou z mestskej vodovodnej siete, môžeme sa „tešiť“ na ďalšie výdavky.

Skvelým pomocníkom v tomto smere je však inovatívny prietokomer GARDENA. Vďaka tomu, že  umožňuje cielené, merané zavlažovanie, pomáha ušetriť. Na prvý pohľad totiž môžeme vidieť prietok vody v litroch za minútu. To však neznamená, že spotrebu vody si musíme náročne vypočítavať sami. Displej prietokomera totiž ukáže aj spotrebu vody za jedno zalievanie, či dokonca spotrebu vody za jeden deň, čo je praktické, ak zalievame viackrát denne. Ak nás bude zaujímať spotreba za celú sezónu, tento údaj sa dozvieme z prietokomera takisto veľmi ľahko. Celú sezónu tak budeme mať aj z hľadiska spotreby vody ako na dlani.


ZAVLAŽOVANIE S ÚSPOROU

ZAVLAŽOVANIE S ÚSPOROU
Husqvarna Slovensko s.r.o.

Šetrí vodu a pomáha

Spotrebované množstvo vody si môžeme prečítať kedykoľvek na veľkom displeji, a tým riadiť jej spotrebu. Pomocou jediného tlačidla pre všetky funkcie je prietokomer ľahko ovládateľný. Až doteraz bolo zavlažovanie vecou osobného úsudku a typu dňa. Prietokomer však zaistí lepšiu kontrolu, pretože umožňuje zavlažovať cielene, podľa požiadaviek a systematicky, nie na základe abstraktných pocitov. Rastliny môžeme zalievať presne podľa ich požiadaviek, čo oceníme hlavne na terasách a menších záhradách, aké sú v mestách a prímestských satelitoch bežné. Svoje uplatnenie však prietokomer nájde aj na vidieku, či rozľahlých záhradách. Môžeme pomocou neho presne zavlažovať rastliny v skleníku, či pravidelne dopúšťať vodu v jazierku.


ZAVLAŽOVANIE S ÚSPOROU

ZAVLAŽOVANIE S ÚSPOROU
Husqvarna Slovensko s.r.o.

Praktický a okamžite použiteľný

Nároky prietokomera na údržbu, či energiu sú skutočne minimálne. Navyše jeho ovládanie zvládne aj malé dieťa. Inteligentný prietokomer je na batérie a môžeme ho okamžite pripojiť k vodovodnému kohútiku, k sprche, postrekovaču alebo k čerpadlu. Je odolný voči nárazu, takže ak sa nám stane, že spadne – nemusíme sa vôbec obávať. S touto vecičkou nám s radosťou budú pomáhať aj deti, pretože i pre ne bude zábava jednoducho prietokomer nakliknúť na nákrutku, či rýchlospojku. Rýchlospojky GARDENA môžete jednoducho pripojiť na záhradné hadice jediným zacvaknutím a prietokomer je tak pripravený na použitie iba po jednom jedinom pohybe. Okamžite po zapojení dodáva dôležité údaje prostredníctvom aktívneho merania. Integrovaný ukazovateľ stavu batérie na displeji zabezpečuje presný chod a včas nás varuje, že treba batériu vymeniť. 

Viac o zavlažovaní sa dozviete na www.gardena.sk.

PR článok spoločnosti Husqvarna Slovensko s.r.o.

Kategória: Záhradná technika
Zdieľať článok

Diskusia