Nové okná ako oči Vášho domu

15. 07. 2016
Zdieľať

Výber nových okien nie je len o technických parametroch, úspore tepla či zvukovej izolácii. Svoj význam má i vzhľad, farba, tvar okien a vchodových dverí, dôležitú rolu hrá aj výber tienenia.

Aj okná môžu byť zaujímavé

Nové okná väčšinou vyberáte podľa vlastností a veľkú váhu v rozhodovaní hrá cena. Možno vás ale prekvapí, ako farba, okenné priečky či tienenie dokážu premeniť vzhľad okna a tým aj pohľad na celý dom. Ak sa zbavíme zažitej predstavy bielych plastových okien, môžu byť aj okná zaujímavým prvkom interiéru i exteriéru.

Plastové okná vôbec nemusia byť biele, obľube sa už mnoho rokov tešia plastové okná vo vzoroch dreva. Pokiaľ sú takéto okná kvalitne vyrobené, nemusíte ich na prvý pohľad ani rozoznať od drevených okien. Stále populárnejšie sú aj plastové okná v odtieňoch sivej, pretože sa veľmi podobajú na hliník.


Nové okná ako oči Vášho domu

Nové okná ako oči Vášho domu
Window Holding a.s.

TIP: pozrite si originálny dizajn nových okien

Moderné technológie ale umožňujú vyrobiť aj modré či zelené plastové okná. Možnosti farebného vyhotovenia okien z dreva, hliníka či kombinácie dreva s hliníkovým opláštením sú ešte širšie. Farebné okná sa uplatnia nie len v novostavbách, ale aj v štýlových rekonštrukciách. Veľmi zaujímavo pôsobí kombinácia rôznych farieb rámov a krídiel, ktoré u štýlových rekonštrukcií dokážu verne napodobniť pôvodný vzhľad.


Nové okná ako oči Vášho domu

Nové okná ako oči Vášho domu
Window Holding a.s.

Okná s dotykom prírody

Rok čo rok sa väčšej obľube tešia drevené okná. Z hľadiska úžitkových vlastností sa od plastových okien nelíšia, ale drevo má svoje nesporné výhody spojené s väčšou tvarovou stabilitou, preto je možné vyrábať aj okná a dvere veľkých rozmerov či atypických tvarov.

Veľmi moderné sú v poslednej dobe drevené okná v transparentnom vyhotovení. Je tak zachovaná prirodzená kresba dreva bez toho, aby ju prekrývala vrstva farebného základu. Takéto okná pôsobia napríklad v modernom interiéri ako veľmi nápadný prvok, ktorý príjemne zdôrazní kontrast medzi čistým dizajnom a prírodou. Veľkej obľube sa transparentné vyhotovenie teší u drevohliníkových okien. Z vonkajšej strany je hliníkové opláštenie tónované prakticky do akejkoľvek farby, v interiéri pôsobia okná prirodzeným dojmom.


Nové okná ako oči Vášho domu

Nové okná ako oči Vášho domu
Window Holding a.s.

Okenné priečky dokážu divy

V minulosti si ľudia často kupovali okná s tzv. medzisklennými priečkami, najčastejšie v zlatom vyhotovení. Tá doba je dnes už minulosťou a to ako z dôvodov estetických, tak aj praktických – medzisklenné priečky totiž zhoršujú tepelnú izoláciu. Delenie okien pomocou napríklad nalepovacích priečok, pokiaľ sú vkusne zvolené a zladené so štýlom stavby, môže pôsobiť veľmi elegantne a zaujímavo.


Nové okná ako oči Vášho domu

Nové okná ako oči Vášho domu
Window Holding a.s.

Nepodceňujte tienenie

Zakúpiť si s novými oknami aj tienenie je rozumné, jednak si zaistíte, že všetko bude spoločne dobre fungovať, ale i výborne vyzerať. Najčastejšie volené vnútorné žalúzie síce odvedú dobrú prácu za dobrú cenu, ale mali by ste aj vedieť o ďalších možnostiach. Napríklad aj klasické vnútorné žalúzie v drevenom vyhotovení alebo s priestorovým efektom premenia interiér na nepoznanie. Moderné vyhotovenie roliet, látkové plisé či rímske roletky vykúzlia z Vášho bytu zámocký interiér alebo naopak navodia príjemný pocit štýlovej chalupy. Je len na Vás, čo si zvolíte. 

www.oknavekra.sk

ZDROJ: PR článok spoločnosti Window holding a.s. 

Kategória: Okná
Zdieľať článok

Diskusia