Multifunkčné a komfortné

19. 05. 2011
Zdieľať

Nejeden nábytkový dizajnér a výrobca interiérového zariadenia sa snažia zatraktívniť svoju ponuku nábytkom, ktorý poskytne na prvý pohľad nečakané služby. A tak časť nábytkových kusov chce svojím dizajnom vyhovieť viacerým chúťkam budúcich užívateľov. Keby ste aj ich služby nepotrebovali, ťažšie budete odolávať zvodom viacúčelovosti.


Multifunkčné a komfortné

154976


Multifunkčné a komfortné

154984

Z podnožia televíznej poličky vyrástla vo firme Kettnaker policová zostava, ktorá sa nenápadne opiera o skrinku. Všetko vyzerá, akoby sektorový obývačkový nábytok spred niekoľkých desaťročí zdecentnel a zabudol na svoju rozpínavosť. I keď na tomto zábere značka Gruber+Schlager prezentuje nábytkové zostavy, za povšimnutie stojí spôsob, akým odľahčili plnosť nábytku. Stačí kreslo z transparentného materiálu a priestor sa prevzdušní; a keď to kreslo má ešte aj vtipne umiestnenú odkladaciu poličku, potom splnilo najmenej dva účely, okrem pôvodného. Či sa na ňom pohodlne sedí, to sme v redakcii nezistili.


Multifunkčné a komfortné

154979


Multifunkčné a komfortné

154980

Nábytok sa už dávno odsťahoval od stien. Po rozvode so stenami je všestranne prístupný a, podobne ako v tomto prípade, rozhodol sa pre viacúčelovosť – z hmoty policovej zostavy vystupuje rameno a poskytuje plochu pre pracovný stôl. (Lago) Prepletanie televíznych skriniek s modulárnymi systémami nábytku je už staršou záležitosťou, ale výrobcovia tvrdia, že ešte stále sa dá pracovať na detailoch. (Gruber+Schlager)


Multifunkčné a komfortné

154982


Multifunkčné a komfortné

154983

K výberu niekoľkých kúskov z výstavy v Kolíne nad Rýnom a ukážke posledných trendov patrí aj otočný stojan na plochú obrazovku so zázemím na DVD či knihy. (Desalto) Komfort triedy business-class pri sledovaní televízneho programu niekto zažije aj vďaka stolíku–podnožke a polohovateľným kreslám. Sú to štvorčatá spriatelené s príručnými odkladacími plochami na nápoje či ovládače. (Ekomes, Arion)

Multifunkčné a komfortné

154981


Multifunkčné a komfortné

154977

  U Grubera+Schlagera ostali verní strohým a účelným líniám pri zachovaní kvality detailov a nábytkových spojov. A keď už spájali, tak dôsledne – spoločný piedestál vytvorili pre otočnú televíznu poličku a aj pre obojstranne prístupnú knižnicu.


Jeden na všeličo
 


Multifunkčné a komfortné

154986


Multifunkčné a komfortné

154975

Zomknutí v jednom šíku: polička, solídna lavička, prísediaci sedák, k tomu nadriadené zrkadlo s vešiakom – nábytkové kompozitum Bench ako stvorené do predsiene vydumali páni Zeichen a Wunder v dielňach firmy Schönbuch. (distribuuje ForteP) So súdružským pozdravom k nám vzhliada nábytkový dvojkus od Berta Plantagie.

Multifunkčné a komfortné

154985


Multifunkčné a komfortné

154987

Poličkové odysey súvisiace s delením otvoreného priestoru a s vizuálnym odľahčovaním sme už absolvovali viackrát, ale túto poličku som si nemohla odpustiť; vyrástla z fantazijnej predstavy dizajnéra. Na haluziach sa mu urodili poličky a na nevyužité konáre si teraz možno odkladá svoje klobúky. (Roche Bobois) Úpadok vkusu alebo postmoderna?. Nenechajte sa oklamať, ide o súčasný kus nábytku, ktorý sa nechal inšpirovať časmi dávno minulými, a že to nie je nijaký zombi, dokazuje presnosť vyhotovenia a lesklý povrch. Ako za dávnych čias, aj tejto komode nezabudli voperovať výsuvnú pracovnú plochu s dvomi úchytkami. A že multifunkčnosť je znakom súčasnosti? (Roche Bobois)
Kategória: Bývanie Nábytok Štýl
Tagy: interiér interiérový dizajn
Zdieľať článok

Diskusia