Snehové frézy: Narovnajte stuhnutý chrbát!

26. 01. 2017
Zdieľať

Tak nám konečne nasnežilo! Už bolo na čase ... Deti a lyžiari jasajú, ale chalupári, obyvatelia horských samôt a majitelia horských penziónov to skôr vidia ako Jaroslav Nohavica vo svojej známej pesničke Ladovská zima: „Zas padá!“

Brodíte sa aj u Vás závejmi snehu? Záchrana je na ceste! So snehovou frézou ušetríte množstvo času a energie a vyhnete sa boľavému chrbtu.

V dosahu elektrickej zásuvky

Jednostupňové elektrické snehové frézy predstavujú lacné a funkčné riešenie. Pokiaľ bývate v nížine a odpratávate čerstvý sneh z terasy alebo zo spevnených plôch okolo domu, bohato postačia tam, kam dosiahne šnúra. Sú ľahké, kompaktné a jednoducho ovládateľné, takže s nimi budú v pohode narábať aj ženy alebo staršie osoby.


Elektrická snehová fréza Toro Powercurve 1800

1907283
Mountfield


Elektrická snehová fréza Toro Powercurve 1800

Bez obmedzenia vzdialenosti

Benzínové snehové frézy vás oslobodia od elektrickej zásuvky. Poháňa ich spaľovací motor, taktiež s nimi prejdete kamkoľvek, kde je to potrebné. Podľa systému odpratávania snehu sa delia na jednostupňové a dvojstupňové.

Jednostupňové snehové frézy

Tieto stroje sú majstrami v odpratávaní čerstvého alebo udupaného snehu z menších spevnených plôch ako asfalt, dlažba a betón. „Ich princíp spočíva v tom, že rotujúce lopatky z tvrdenej gumy naberajú sneh z odpratávaného povrchu a cez odhadzový komín ho odhadzujú do vzdialenosti, ktorú si sami nastavíte. Vynikajú malými rozmermi, takže nezaberú veľa miesta,“ upresňuje Pavel Staník, odborník zo spoločnosti Mountfield.

Dvojstupňové snehové frézy

Dvojstupňové frézy potom využijete aj v tých najnáročnejších snehových podmienkach, napríklad v horách. Ako snežní dravci nepoznajú zľutovanie: odrezávajú, naberajú a odhadzujú záveje, zvládnu aj mokrý, udupaný či premrznutý a zľadovatený sneh a odpracú ho spokojne napríklad aj z trávnatej poľnej cesty.


Benzínová snehová fréza Ariens Compact 22 E

1907287
Mountfield


Benzínová snehová fréza Ariens Compact 22 E

Prečo vybrať kvalitnejší model?

„Rovnako ako pri inom tovare platí – čím dlhšia záruka, tým lepšie. Osobne by som vyberal frézu, na ktorú je aspoň sedemročná záruka. Niektoré modely fréz sú navyše vybavené technickými vychytávkami pre pohodlnejšiu prácu. Môžete pri nich napríklad sami zvoliť smer, kam odhadzovať sneh, v mrazoch si zahrejete ruky na vyhrievaných rukovätiach, alebo si za tmy posvietite na cestu,“ radí Pavel Staník.

Kvalitné dvojstupňové frézy majú viacej výhod:

• Pevný, robustní bunker. Pri silnom zatlačení zhora oboma rukami sa ani nepohne. Zvládne aj zľadovatený sneh.
• Stabilne ukotvená oceľová závitovka s pevnými lopatkami a zubami. Dokáže rozdrviť a odhodiť aj silné kusy ľadu.
• Jednoduché ovládanie: Všetky modely sú vybavené vlastným pojazdom s viacrýchlostnou prevodovkou vrátane spiatočky. Vďaka tomu sa dokážu pohybovať v rôznych terénoch.
• Precízne a hladké riadenie rýchlostí. Čo najkratšie dráhy radenia umožňujú zmenu rýchlosti za jazdy.
• Riadiaca páka na hlavnom ovládacom panely. Nemusíte sa k nej zohýbať.
• Jednoduché nastavenie komína. Ovládacia kľučka, prípadne joystick umožňujú rýchle natočenie.
• Veľké kolieska pre hladký pohyb na nerovnom povrchu.

ZDROJ PR článok spoločnosti Mountfield a.s.  

Kategória: Záhradná technika
Tagy: fréza záhradná technika
Zdieľať článok

Diskusia