Okná & dvere: riešenia prispôsobené ľuďom…

01. 10. 2008
Zdieľať

Okenné systémy, čiže okná, rozdeľujeme do materiálových skupín. Oknárske firmy sa väčšinou zameriavajú na jednu z nich – drevo, plast alebo hliník. Ak im zadáte požiadavku, spravia komplexnú ponuku na jednej materiálovej báze. Preto sa usilujú prispôsobiť výrobky možnostiam materiálu. Môže sa teda stať, že na vašom nádhernom a vysnívanom dome máte okná, ktoré sú síce po tej technickej stránke v poriadku, ale od pôvodne navrhovaných sú na míle vzdialené a najradšej by ste ich zakryli závesmi.


—Komerčná prezentácia spoločnosti Opera SL Group a.s.—


Okná & dvere: riešenia prispôsobené ľuďom...

166739

V spoločnosti KALYPSO tieto problémy minimalizujú, pretože k ponukám pristupujú inak. Keďže pracujú s viacerými materiálovými skupinami, nemajú potrebu prispôsobovať požiadavky klientov jednému materiálu, práve naopak. Materiál, z ktorého má byť okno vyrobené, navrhnú podľa požiadaviek, ktoré má spĺňať. Ak nie je možné vyrobiť ho napríklad z plastu, ponúknu vám riešenie v hliníku. Jednoducho – prídete, zadáte svoje požiadavky a na ich základe vám navrhnú produkt.

Stane sa, že okná do ulice budú plastové, vchodové dvere a prechod do záhrady či zasklenie bazéna zase z hliníka. Znie to možno čudne, ale jedine pri tomto spôsobe riešenia možno zabezpečiť väčšinu požiadaviek architekta, ktorý vám navrhol dom, podľa vašich predstáv. Netreba sa obávať ani výsledného efektu. Zladenie všetkých prvkov je záležitosť, s ktorou sa vo firme KALYPSO radi pohrajú. Len ťažko zistíte rozdiely medzi oknami z rôznych materiálov, pretože farebne aj rozmerovo sa dajú výborne kombinovať.


Okná & dvere: riešenia prispôsobené ľuďom...

166740

Rôzne potreby, rôzne riešenia

Tak ako každá miestnosť v dome potrebuje iné dispozičné riešenie, aj jednotlivé okenné či dverné prvky musíme rozlišovať – či už na základe rozmerových požiadaviek, potreby vetrania jednotlivých miestností, predpokladaného spôsobu užívania, alebo namáhania materiálu. Porovnajme si napríklad používanie okna a vchodových dverí. Zistíme, že ani tie najpoužívanejšie okná sa nedajú porovnať s namáhaním vchodových dverí, ktoré každý obyvateľ domu použije niekoľkokrát denne, a dodajme, že neporovnateľný je tiež spôsob, akým s nimi zaobchádzame

Nemalý vplyv na to, aký materiál by sme mali použiť na okná a dvere, má aj bezpečnosť domu či jeho orientácia na jednotlivé svetové strany. Preto, ak si zadáme požiadavky napríklad na ťažké bezpečnostné lepené sklá, budeme potrebovať materiál aj kovanie, ktoré nám bude bezpečne fungovať, a nebude potrebný neustály servis, prípadne nastavovanie otváraných častí. Predpokladáme, že na základe ťažších skiel nebudeme uvažovať o zmenšení zasklení, lebo aj to by bolo riešenie. Ako sme však už spomenuli, chceme sa mu vyhnúť.

Komplexnosť ponuky je dôležitá


Okná & dvere: riešenia prispôsobené ľuďom...

166742

Jedným z hlavných parametrov dobrého okna je aj dobré izolačné sklo. Je preto lepšie nechať výber zasklenia na odborníka a poradiť sa so skúseným technikom. Nové trendy totiž zasahujú aj do tejto oblasti a riešenia, ktoré sa nám zdajú ideálne, také už z pohľadu nových technológií nemusia byť. Netreba sa báť napríklad izolačných trojskiel. Práve tento smer sa javí ako cesta budúcnosti, keďže s tepelnoizolačnými parametrami dvojskiel sme zrejme dosiahli vrchol a ďalšie zlepšovanie treba hľadať inde. Preto je vhodné pri výbere nových okien osloviť firmu, ktorá vám aj v tomto smere vie ponúknuť alternatívy. Výsledný efekt dobre pripravenej ponuky potom naozaj bude stáť za to.

Vo firme KALYPSO ani vzájomné zladenie jednotlivých rozmerových a farebných detailov nenechajú na náhodu. Roky praxe a skúseností ich učia pohrať sa s každou výzvou tak, aby zákazník odišiel s tým najlepším možným riešením. Nie je podstatné, aké okná a dvere ste si nakoniec vybrali. Vedzte, že starostlivosť o zákazníka a jeho objednávku pocítite v každom prípade.

Najmä stavebné firmy ocenia výhody komplexnej ponuky, v ktorej sú riešenia „pod jednou strechou“ obrovským šetrením času. Význam však majú aj pre jednotlivcov, ktorí si stavajú rodinné domy. Tu sa totiž stále častejšie objavujú veľkorysé riešenia zasklení (predovšetkým zo strany záhrad), veľké fasády cez dve a viac podlaží. Ich súčasťou bývajú posuvné či skladacie systémy s takmer bezbariérovým priechodom medzi interiérom a exteriérom, pričom tu je už použitie hliníkových systémov a bezpečnostných zasklení podmienkou. Ostatné okenné konštrukcie domu môžu byť pritom na inej materiálovej báze.
V kombinácií rôznych systémov tak nachádzame aj možnosť šetriť finančnými prostriedkami pri zachovaní vysokej používateľskej hodnoty produktu.

Bližšie informácie získate na www.matporiadneokno.sk

Kategória: Dvere, brány Okná Stavba a rekonštrukcia
Tagy: dvere kalypso okná
Zdieľať článok

Diskusia