Hlasujte v súťaži Drevostavba roka 2017 a vyhrajte krásne ceny!

09. 04. 2018
Zdieľať

Zapojte sa už po siedmykrát do hlasovania súťaže o Drevostavbu roka, do ktorej nominovali členské spoločnosti ZSD SR svoje realizácie za rok 2017. Každý, kto sa zapojí do internetového hlasovania, bude zaradený do žrebovania o hodnotné ceny.

Pokračujeme v začatej tradícii, s nominovanými stavbami sa môžete zoznámiť nielen na webových stránkach www.drevostavby-zsdsr.sk a www.mojdom.sk. Súťaž bude – tak ako v predchádzajúcich rokoch – odborná i laická.

Ak nájdete svojho favorita, môžete mu odovzdať hlas nielen na internete, ale aj priamo na výstavách Nábytok a bývanie 2018 v Nitre (13. – 18. 3. 2018) a CONECO RACIOENERGIA 2018 v Bratislave (11. – 14. 4. 2018).

Ukončenie internetového hlasovania bude po výstave CONECO RACIOENERGIA. Výsledky súťaže nájdete na internete.

Každý, kto zahlasuje, dostáva sa automaticky do súťaže o krásne ceny.

Nominované drevostavby:

1. Rodinný dom Pollux 130, ATRIUM SK s. r. o., Banská Bystrica


Rodinný dom Pollux 130

Rodinný dom Pollux 130
Atrium SK


Rodinný dom Pollux 130

Rodinný dom Pollux 130
Atrium SK

Autor projektu: Ing. arch. Roman Kutiš

Moderný vzhľad skombinovaný s typickými prvkami drevených povrchov dodáva domu elegantný výraz. Klasická biela omietka s antracitovými okennými rámami, vytvára jednoliaty rámec, do ktorého sú umiestnené čisté presklené plochy. Srdce domu tvorí obrovský priestor obývačky, jedálne a kuchyne v jednom funkčnom celku, s priamym kontaktom na záhradu a na prekrytú terasu. Tá sa stáva ďalšou izbou domu vďaka posuvným dreveným panelom, ktoré dokážu terasu opticky uzavrieť alebo otvoriť, vytvoriť kryté posedenie, alebo chrániť pred slnkom. Nočnú časť domu tvoria tri izby situované v zadnej časti domu, prechod medzi nimi je riešený pozdĺžnou chodbou ako hlavným komunikačným priestorom.

2. Zrubový dom Smažík, Drevodom Orava s. r. o., Podbiel


Zrubový dom Smažík

Zrubový dom Smažík
Drevodom Orava


Zrubový dom Smažík

Zrubový dom Smažík
Drevodom Orava

Autor projektu: Ing. Tatiana Magerčáková

Jedná sa o dvojpodlažný rodinný dom strednej veľkosti, s úplne využitým podkrovím. Zo zádveria je prístupná do chodby, z chodby sa dostaneme do kúpeľne a WC, jedna pracovňa a denná časť objektu – obývacia izba s kuchyňou a jedálňou. Schodisko v chodbe vedie do podkrovia, ktoré má  tri izby, dve kúpeľne, samostatný šatník v spálni.

3. Drevostavba s dvomi bytovými jednotkami, DREVSTAV SLOVAKIA s. r. o., Žarnovica


DREVOSTAVBA S DVOMI BYTOVÝMI JEDNOTKAMI

DREVOSTAVBA S DVOMI BYTOVÝMI JEDNOTKAMI
DREVSTAV SLOVAKIA s.r.o.


DREVOSTAVBA S DVOMI BYTOVÝMI JEDNOTKAMI

DREVOSTAVBA S DVOMI BYTOVÝMI JEDNOTKAMI
DREVSTAV SLOVAKIA s.r.o.

Autor projektu: Ing.arch.Pavol Pokorný, Pokorny architekti s.r.o.

Dvojpodlažný rodinný dom obdĺžnikového pôdorysu. Plochá strecha s plytkým spádom ohraničená atikami. Súčasťou stavby je garáž so zázemím, hmotovo prepojená s domom cez átrium. Navrhovaná architektúra a architektonický výraz rodinného domu vychádza z jej funkcie a z požiadaviek koncepcie nízkoenergetického objektu, podľa ktorej bola projektovaná. Zohľadnené boli aj potreby a predstavy investora. Veľkosť objektu bola zvolená podľa potrieb investora, jeho účelu a podľa priestorových možností pozemku.          

Dispozičné riešenie novostavby rodinného domu vychádza z nadväznosti na širšie vzťahy a všetky determinujúce faktory vyplývajúce z požiadaviek lokalitného programu investora. Výsledkom je snaha o kvalitu a efektívnosť vzťahov a väzieb jednotlivých vnútorných a vonkajších priestorov, v neposlednom rade o energetickú úspornosť budúcej prevádzky.

Vzhľadom na životný štýl obyvateľov domu bol hlavným determinujúcim faktorom dispozičného konceptu mikrodopravný režim rodinného domu so zdôraznením významu bezkolízneho pohybu autom do samostatnej garáže. Rodinný dom je koncipovaný ako energeticky úsporný kompaktný dvojtakt. V objekte sú navrhnuté dve bytové jednotky v logickom dispozičnom členení – vstupné priestory,  hygienické zázemie a obytný priestor.

4. Rodinný dom Levice, Gold House Slovakia s. r. o., Bratislava


Rodinný dom Levice

Rodinný dom Levice
Goldhouse Slovakia s.r.o.


Rodinný dom Levice

Rodinný dom Levice
Goldhouse Slovakia s.r.o.

Autor projektu: Ing. Lukáš Michalčák

4 – izbový rodinný dom s garážou. Konštrukcia je tvorená zo SIP panelu. Solárny systém na ohrem TUV.

5. Rodinný dom Detva, HolzHaus s.r.o., Detva


Rodinný dom Sekerešovcov

Rodinný dom Sekerešovcov
HolzHaus s.r.o.


Rodinný dom Sekerešovcov

Rodinný dom Sekerešovcov
HolzHaus s.r.o.

Autor projektu: Ing. Roman Vaľo

Ide o jednoduchú stavbu, ktorá má jedno nadzemné podlažie. V súčasnosti sa na pozemku nenachádza žiadna stavba.

Stavba je situovaná v mestskej časti Detvy Piešť II.

Pozemok je mierne svahovitý. Jeho pozdĺžna os je orientovaná v smere SV – JZ. Architektonické riešenie vychádza z okolitej zástavby, výtvarne a plastické členenie objektu rešpektuje pri zohľadnení požiadaviek investora aj charakter zástavby okolia ako aj minimálny faktor tvaru budovy stavby a taktiež rešpektuje odstupy od hraníc pozemku stanovené v regulatívoch daného územia. Dom je navrhnutý v nízkoenergetickom stavebnom systéme spol. HolzHaus s.r.o. Celostenné montované zateplené stenové panely, založené na monolitických základových pásoch s valbovou strechou s nosnou konštrukciou z drevených lepených KVH a BSH hranolov.                                                                       
Hlavný vstup do objektu sa nachádza na 1NP zo SZ strany objektu. Za zádverím sa na ľavej strane po vstupe nachádza technická miestnosť. Po prechode chodbou sa dostaneme do nočnej časti domu. Na ľavej strane sa nachádza denná časť s kuchyňou, jedálňou a obývacou izbou. Po prechode chodbou sa v nočnej časti na ľavej strane nachádzajú pracovňa a WC s kúpeľňou. Na pravej strane chodby je umiestnená komora a na konci spálňa so šatníkom a detská izba. Terasa je prístupná z dennej časti z obývačky s kuchyňou.

6. Rodinný dom s ambulanciami, MUDr. Gurský Ján, JK Slovakia s. r. o., Lipany


Rodinný dom s ambulanciami

Rodinný dom s ambulanciami
MUDRr. Gurský Ján


Rodinný dom s ambulanciami

Rodinný dom s ambulanciami
MUDRr. Gurský Ján

Autor projektu: Ing. Marián Viazanko, Kokinda Tomáš

Stavba je riešená ako polyfunkčná budova s dvomi bytmi na poschodí. Na prízemi sú ambulancie a priestory určené na prevádzku zubných ambulacií.

7. Vila v Záhorských sadoch, Kontrakting krov hrou, Kontrakting stavebné montáže, Žilina


Vila v Záhorských sadoch

Vila v Záhorských sadoch
Kontrakting – Kontrakting krov hrou


Vila v Záhorských sadoch

Vila v Záhorských sadoch
Kontrakting – Kontrakting krov hrou

Autor projektu: Ing.arch.Pavol Pokorný, Pokorny architekti s.r.o.

Pozemok v novovznikajúcej vilovej štvrti na okraji Bratislavy má mierny sklon na východ a výhľad na lesy na juhu. Architektonický koncept domu je jednoduchý – všetko dôležité, čo sa deje v dome, má kontakt s južným exteriérom a horizontom záhrady. Centrálna pozícia obytnej časti (so šesť metrovou výškou) a samostatnej kuchyne je obkolesená na severe technologickými priestormi domu, na východe spálňou a pracovňou, na západe garážou.

Na poschodí sú dve hosťovské izby s hygienickým zázemím. Je samozrejmosťou, že benefity energeticky úsporného staviteľstva sú integrálnou súčasťou uvažovania o architektúre a základom každého konceptu ateliéru Pokorny architekti. K bezduchosti lineárnej „krabice s oknami na juh“ má však dom ďaleko vďaka sofistikovane navrhnutým riešeniam. Južná fasáda je po celej dĺžke prekrytá tri metre hlbokým gánkom poskytujúcim plnohodnotný krytý priestor na pomedzí interiéru a záhrady. V mieste kontaktu gánku s kuchyňou a jedálňou je gánok hlboký až šesť metrov a jeho sklenená strecha tvorí svetelný difúzer priamo oproti hlavnému vstupu do domu zo severnej strany.

Exteriérová presklená strecha má horné roletové pritienenie a vetracie polia. Šesť metrov vysoký audio priestor je sekundárne prisvetlený bazilikálnym spôsobom, takže napriek hlbokému gánku na juhu nie je obytný priestor ochudobnený o denné osvetlenie, eliminácia priameho slnečného žiarenia je vítaným nielen architektonickým ale aj stavebnotechnickým efektom. Rozhodujúcim prvkom tvoriacim základný pocit v dome je spoločné rozhodnutie architekta a investorov postaviť celý dom ako montovanú drevostavbu.

Konštrukčný systém Lignotrend s integrovaným akustickým stropom v prevedení masívny dub natural a prirodzené svetlo vytvárajú v dome vynikajúcu akustiku a nenapodobiteľnú atmosféru. Povrchová úprava fasád je v bielej omietke a kanadskom cédri. Mikroklímu obohacuje s biojazierko na kontakte s gánkom a záhradou.

8. Rodinný dom Ratkovce, M-House, s.r.o., Bratislava


Rodinný dom Ratkovce

Rodinný dom Ratkovce
M-House, s.r.o.


Rodinný dom Ratkovce

Rodinný dom Ratkovce
M-House, s.r.o.

Autor projektu: Ing. arch. Zuzana Kramárová

Bungalov so sedlovou strechou je ukážkou moderného prevedenia tradičného architektonického štýlu. Pôdorysné rozmery sú rozšírené o veľkorysé prestrešenie terasy a parkovacieho státia. Kompozícia stavby a jej situovanie vhodne zapadá do okolitého prostredia.

Rodinný dom bol navrhnutý ako štvorizbový.  Jednoduchý pôdorys ozvláštňuje netradičná dispozícia a zvýrazňuje jedinečná kombinácia rámovej konštrukcie a pohľadových CLT panelov použitých v interiéri. Stavba bola realizovaná ako certifikovaná difúzne otvorená konštrukcia s použitím ekologických drevovláknitých a konopných izolácií.

V interiéri je možné vidieť priznané trámy strešnej konštrukcie v kombinácii s na mieru stavanou hlinenou pecou, ktorej súčasťou sú odpočinkové miesta na sedenie. Vďaka kombinácii sedlovej strechy a rozsiahlej terasy ťahajúcej sa pozdĺž domu stavba pôsobí majestátne a dokonalo zapadne do vidieckeho prostredia.

9. Largo 122 tradičný bungalov, ModerneDomy.sk, zastúpenie RD Rýmařov


Largo 122 tradičný bungalov

Largo 122 tradičný bungalov
ModerneDomy.sk, zastúpenie RD Rýmařov


Largo 122 tradičný bungalov

Largo 122 tradičný bungalov
ModerneDomy.sk, zastúpenie RD Rýmařov

Autor projektu: ModerneDomy.sk, zastúpenie RD Rýmařov

Obľúbený bungalov Largo 122 sme postavili aj v roku 2017. Dom sa nachádza v okrese Ilava na západnom Slovensku. Individuálna úprava priniesla majiteľom otvorenú obývaciu izbu prepojenú s jedálňou a kuchyňou a voľne nadväzujúcu na terasu. V dome sú ďalšie 4 izby, sklad, šatník, 2 kúpeľne, wc a technická miestnosť s práčovňou. K domu je pripojená praktická garáž. Interiér je zjednotený a nábytok, ale aj stolárske výrobky (dvere, vstavané skrine, vstupná časť) sú robené na mieru.

10. Kubis 88 – inteligentný dom, ModerneDomy.sk, zastúpenie RD Rýmařov


Kubis 88 – inteligentný dom

ModerneDomy.sk, zastúpenie RD Rýmařov


Kubis 88 – inteligentný dom

ModerneDomy.sk, zastúpenie RD Rýmařov

Autor projektu: ModerneDomy.sk, zastúpenie RD Rýmařov

Dom Kubis 88 sa vyznačuje priestranným prízemím, ktoré poskytne dostatok priestoru pre súžitie rodiny, otvorenie domu do záhrady a cez južné presklenia aj dostatočné solárne zisky. 

Obe podlažia sú presklenými plochami orientované na juh a získavajú tak pasívnu energiu zo Slnka. Dom má preto navrhnutú aj lepšie izolujúcu obálku (steny aj okná). Vykurovanie a vetranie je riadené inteligentným systémom, ktorý ovláda aj žalúzie, závlahu v záhrade či alarm a usporí majiteľom na prevádzke ďalších cca 30% energie.

11. Rodinný dom s dvoma bytovými jednotkami, RAJ BÝVANIA s.r.o., Levice


Rodinný dom s 2 bytovými jednotkami a prevádzkou

Rodinný dom s 2 bytovými jednotkami a prevádzkou
RAJ BÝVANIA s.r.o.


Rodinný dom s 2 bytovými jednotkami a prevádzkou

Rodinný dom s 2 bytovými jednotkami a prevádzkou
RAJ BÝVANIA s.r.o.

Autor projektu: Ing. Ján Franko, Patrik Marton

Objekt je dvojpodlažný bez podpivničenia. Časť strechy je sedlová a časť s plochou strechou.

12. RD Chovanec, Vida domy s.r.o., Bratislava


RD Chovanec

RD Chovanec
Vida domy s.r.o.


RD Chovanec

RD Chovanec
Vida domy s.r.o.

Autor projektu: Ing. Csolley Július

Rodinný dom je riešený ako samostatne stojaci, nepodpivničený, s neobytným podkrovím, zastrešený valbovou strechou. Dispozičné riešenie domu pozostáva zo vstupného zádveria, WC, technickej miestnosti s WC, 3 izieb, pracovnej izby, obývacej izby s jedálňou, ktorá je prepojená s kuchyňou, komory a samostatnej kúpeľne. Rodinný dom z architektonického a urbanistického hľadiska zapadá do daného prostredia a nebude nepriaznivo vplývať na životné prostredie.

13. Rodinný dom Javorová alej, WHC s.r.o., Bratislava


Rodinný dom Javorová alej

Rodinný dom Javorová alej
WHC s.r.o.


Rodinný dom Javorová alej

Rodinný dom Javorová alej
WHC s.r.o.

Autor projektu: Ing. arch. Martin Bujna

Rodinný dom je navrhovaný ako dvojpodlažný so sedlovou strechou v kombinácií so zelenou strechou nad carportom.  Je riešený ako pasívny dom s použitím prírodných materiálov. Základy rodinného domu sú zhotovené na penovom skle. Vykurovanie a vetranie je riešené pomocou Drexel und Weiss X2S3 s výkonom 3,6 kW v kombinácií so zemným registrom. Použité drevo-hliníkové okná Smartwin s vonkajšími motorickými žalúziami (Hoblina).

Vyhrať môžete tieto krásne ceny:

1. cena: LED televízor THOMSON 32HC3206


Vyhrajte v súťaži Drevostavba roka 2017!

Vyhrajte v súťaži Drevostavba roka 2017!

2. cena: Kapsulový kávovar BOSCH TAS6004 TASSIMO MY WAY


Vyhrajte v súťaži Drevostavba roka 2017!

Vyhrajte v súťaži Drevostavba roka 2017!

3. cena: Ponorný mixér  BOSCH MSM 67170


Vyhrajte v súťaži Drevostavba roka 2017!

Vyhrajte v súťaži Drevostavba roka 2017!

4. cena: 1 x ročné predplatné časopisu Môj dom


Hlasujte v súťaži Drevostavba roka 2017 a vyhrajte krásne ceny!

2113099

5. cena: 1 x publikácia Moderné drevostavby


5. cena: 1 x publikácia Moderné drevostavby

5. cena: 1 x publikácia Moderné drevostavby

Kategória: Súťaže
Tagy: drevodomy drevostavba rodinný dom
Zdieľať článok

Diskusia