Dom, v ktorom budú kvalitne bývať aj Vaše vnúčatá

28. 03. 2017
Zdieľať

Pri stavbe či rekonštrukcii domu sa zväčša rozhodujeme podľa rozpočtu a s vedomím, že chceme vytvoriť útulné zázemie, do ktorého sa bude celá rodina rada vracať od každodenných povinností. Ak ide o najbližších, všetkým nám v tejto súvislosti záleží na bezpečnosti, kvalite a ochrane. Práve strecha a obvodová stena domu rozhodujú o tom, ako sa vám bude bývať.

Prírodný a zdravý domov

Menej kúrenia, menej chladenia, žiadne náročné opravy, ochrana, bezpečnosť aj kapitálová investícia s trvalou hodnotou – to najlepšie, čo môžete pre seba a svoju rodinu urobiť je dom z pálenej tehly Tehla je prírodný materiál, ktorý inteligentne izoluje, čo prináša mimoriadnu energetickú efektívnosť a výborné tepelnoizolačné vlastnosti systému Porotherm udržia teplo i bez zateplenia. Ak sa rozhodnete pre jednovrstvovú obvodovú stenu, tehla sa vám odvďačí svojimi nenahraditeľnými vlastnosťami. V zime udrží v miestnosti teplo, v lete zase pomáha udržať chlad, umožňuje domu dýchať, reguluje teplotu ale aj vlhkosť, čím v dome zabezpečuje zdravú klímu.  


Dom, v ktorom budú kvalitne bývať aj Vaše vnúčatá

1942145
Wienerberger slovenské tehelne, spol. s r.o.

Dom z tehál bude vašim rodinným kráľovstvom, no čo sa deje na ulici či blízkej ceste, neovplyvníte. I v tomto smere vám tehla bude veľkým pomocníkom, pretože vynikajúco chráni pred hlukom, čo oceníte napríklad, keď náhodou začne vaše dieťa hrať na hudobný nástroj. Tehla je bez akýchkoľvek alergénov a keďže nie je horľavá, poskytuje obyvateľom väčšiu protipožiarnu ochranu. Pálené tehly Porotherm si nevyžadujú nijakú údržbu a odolajú silným zaťaženiam aj všetkým poveternostným vplyvom.


Dom, v ktorom budú kvalitne bývať aj Vaše vnúčatá

1941721
Wienerberger slovenské tehelne, spol. s r.o.

Ak sa rozhodnete pre tmavomodrú strechu, zostane taká pre celé generácie

Nepísanou korunou domu je strecha, a preto, či už hľadáte vhodnú alternatívu pre rekonštrukciu alebo novostavbu, buďte pri výbere prezieraví. „ Ak chce mať človek istotu, že počas svojho života už nebude mať so strechou žiadne ďalšie väčšie výdavky, mal by dobre zvážiť aké materiály použije. Kvalitná pálená škridla zvyčajne prežije majiteľa a strecha sa dedí. V prípade použitia menej vhodných materiálov to tak, samozrejme, nie je,“ radí Peter Šebeňa, produktový manažér TONDACH SLOVENSKO, s.r.o.

Životnosť, ktorá presahuje až 100 rokov, je však len jeden z benefitov tohto materiálu, ktorý má chrániť pohodlie vášho domova. Pálené škridly Tondach sú z prírodného materiálu, pomáhajú regulovať teplotu a v lete aj v zime a vďaka odvetraniu vytvárajú vo vašom domove príjemnú klímu. Navyše táto strešná krytina je obzvlášť odolná voči UV žiareniu, kyslým dažďom, letným búrkam s krupobitím. Vďaka dostatočne dobrému zaisteniu proti zdvihnutiu sa nemusíte obávať dokonca ani jesennej víchrice a vďaka vysokej mechanickej pevnosti odolajú strechy z pálenej škridly aj bohatej snehovej nádielke. Výbornou správou je, že pálené škridly Tondach sa čistia jednoducho samé, s pomocou dažďa. Na záver vás čaká už len rodinná porada o farbe strechy. Pálené škridly nájdete v prírodnom prevedení bez povrchových úprav, engobované (matné až mierne lesklé) a glazované (vysoko lesklé). Keďže je sklovitá zmes vypálená priamo do povrchu a nie natretá, ako pri iných materiáloch, engobované a glazované škridly je možné vyrábať v rôznych odtieňoch, pričom farba sa z nich nezmyje (tzv. neoprší).

Nech sa vám pekne býva!

ZDROJ PR článok spoločnosti Wienerberger slovenské tehelne, spol. s r.o.

Kategória: Materiály
Tagy: materiál rekonštrukcia rodinný dom stavba domu
Zdieľať článok

Diskusia