Umiernená krása v dreve ukrytá

11. 12. 2008
Zdieľať

Súčasne vnímaná klasická jedáleň rešpektuje moderné myšlienky, ale prijíma ich vždy s miernym odstupom. Drží sa jednoduchých tvarov, bez excesov, ktoré prežijú niekoľko desaťročí trendov. Dlhodobým trendom konzervatívnych jedálni je maximálna až luxusná kvalita materiálu s dokonalým spracovaním, ktorá by mala slúžiť viacerým generáciám. Takáto jedáleň sa môže chápať aj ako dobrá investícia.


Umiernená krása v dreve ukrytá

175319

 

Umiernená krása v dreve ukrytá

175317

Moderná jedáleň je priestor, ktorý nechá vyniknúť krásu dokonalého materiálu nábytku a zároveň ho dopĺňa. Nie je to len súprava stoličiek a stola, sú to doplnky, dekorácie, odkladacie priestory na servis – proste všetko, čo vám pomôže vytvoriť atmosféru stolovania v pravom význame. (Conde hause)   Ak ste konzervatívni a bojíte sa výstrelkov, siahnite po kvalite v spracovaní a dokonalých detailoch. Takáto jedáleň ostáva trendová dlhé roky. (Conde hause)

Umiernená krása v dreve ukrytá

175322

 

Umiernená krása v dreve ukrytá

175326

Drevená lavica aj so stolom sa z exteriéru presunuli do interiéru jedálne. Je to prvok, ktorý sa objavuje v moderných loftových interiéroch. Môže byť okorenený aj doplnkami v modernej ozdobnej novobarokovej forme. (CR collection, Brand van Egmond)   Hoci sa čoraz častejšie jedáleň izoluje od kuchyne a nachádza si svoje miesto v obytnej časti, vo veľkej kuchyni je umiestnenie jedálenského stola stále aktuálne. Zaujímavá je kombinácia profesionálnych prvkov industriálnej kuchyne a retro dizajnu. Trendová však ostane iba v adekvátnom priestore. Pre byty v panelových a novopostavených bytových domoch je tento štýl nevhodný. Aby vynikol, potrebuje prostredie, ktoré dýcha minulosťou. (Brand van Egmond)

Umiernená krása v dreve ukrytá

175324

 

Umiernená krása v dreve ukrytá

175325

Krása inovatívneho materiálu v nábytkovom dizajne používaného na výrobu vetroňov – drevo vyplnené (injektované) polyuretánovou penou. Jeho vnútorné póry, medzery vypĺňa štrukturálna polyuretánová pena. Kombinácia vizuálnej a štrukturálnej ľahkosti. (Alias – Laleggera collection, dizajn Riccardo Blumer)   V trende sú vtipné nápady. Za stôl v jedálni by ste mali sadať s radosťou a k dobrej nálade vám prispeje aj keď klasický, ale predsa trocha vtipný nábytok. (Moooi)

Článok bol uverejnený v časopise Môj dom

Kategória: Bývanie Dizajn Kuchyňa, jedáleň Nábytok
Tagy: drevo jedáleň stôl stolička
Zdieľať článok

Diskusia