Plánujete rekonštrukciu bývania? Na tieto 4 veci si dajte pozor

23. 06. 2017 Zdieľať

Vyzerá to tak, že mnoho Slovákov prežije aj toto leto na „malte“. Rekonštrukciu svojho bývania má v pláne až 49 percent obyvateľov Bratislavského kraja, 36 percent ľudí v Žilinskom kraji a 41 percent v Prešovskom. Ak nechcete prekročiť svoj rozpočet, ani pretiahnuť čas určený na renováciu, naše rady vám padnú vhod.

1.    PLÁNUJME A POČÍTAJME S REZERVOU

Plánovaním čohokoľvek nič nepokazíme, práve naopak a pri rekonštrukcii to platí dvojnásobne. Správne načasovanie a čo najpresnejší rozpočet sú alfou a omegou celého procesu. Pri vytváraní rozpočtu nezabudnite k materiálu pripočítať aj ďalšie pracovné pomôcky, ktoré budete určite potrebovať. Aj napriek tomu, že v nehnuteľnosti už istý čas bývame, práve rekonštrukcia môže odokryť tajomstvá, o ktorých sme ani len netušili. Nielen z tohto dôvodu by jednou z položiek našej kalkulácie mala byť aj minimálne 10 percentná finančná rezerva na neočakávané výdavky. Ak ju nepoužijeme, určite sa následne nájde mnoho možností ako ju využiť.


Plánujete rekonštrukciu bývania? Na tieto 4 veci si dajte pozor

1987595
archív

2.    SEN VS. SKUTOČNOSŤ

Štýlové fotografie v časopisoch o bývaní môžu slúžiť ako inšpirácia, ale pri konečnom rozhodovaní o  rekonštrukcii je kľúčová dispozícia toho vášho interiéru. Na výber farieb a nábytku vplýva štýl nehnuteľnosti, jej veľkosť, rozmiestnenie izieb či svetlo. Výhodou je, ak v byte či dome istý čas pred samotnou rekonštrukciou bývame. V takom prípade máme v jednotlivých miestnostiach doslova vychodené cestičky, podľa ktorých vieme prakticky a funkčne urobiť zmeny a rozmiestniť nábytok.


Plánujete rekonštrukciu bývania? Na tieto 4 veci si dajte pozor

1987601
archív

3.    „RECYKLUJME“ A ZOSTANE NÁM VIAC

Ak sú aj pri vašej rekonštrukcii rozhodujúce peniaze, ušetrite „recykláciou“ vlastného nábytku, ktorý chcete vymeniť a vyhodiť. Z nepotrebných kuchynských skriniek po rozobratí starej linky môžu vzniknúť nové nočné stolíky, odkladací priestor v šatníku, kúpeľni či detskej izbe. Dvierka z nich poslúžia napríklad ako rámy na zrkadlo. Vyradené stoličky sa našou šikovnosťou vedia zmeniť na štýlové kvetináče. Vďaka vlastnej nápaditosti a úsiliu tak za cenu jednej izby vynovíme dve.


Plánujete rekonštrukciu bývania? Na tieto 4 veci si dajte pozor

1987599
archív

4.    PROFESIONÁLI PORADIA AKO NAPLÁNOVAŤ A ZAPLATIŤ PRESTAVBU

Pred tým, než spustíme celý kolotoč úprav, doprajme si čas na dôkladný výber, a to nielen materiálov a nábytku, ale aj samotných majstrov, ktorí rekonštrukciu uskutočnia. Profesionálna rada sa hodí aj pri financovaní celej prestavby. Najmä ak práve nemáme želaný obnos peňazí alebo, naopak, nechceme míňať našetrenú rezervu, no rekonštrukciu nechceme odkladať o ďalší rok. Môžeme hľadať rozumné, účelné a spoľahlivé alternatívy.

Požičajte si na rekonštrukciu a vyhrajte 300 eur!

Či už sa chystáte v lete prerábať, zariaďovať, stavať, kupovať auto, rozmýšľate nad študijným pobytom v zahraničí, chystáte svadbu alebo si chcete vyplatiť iné nevýhodné pôžičky, v každom z týchto prípadov vám bude užitočná Poštová banka. „Klientom prinášame Dobrú pôžičku, dostupnú skoro na každom kroku. Rýchlo, bez dokladovania príjmu a bez akýchkoľvek poplatkov si môžu požičať na niektorej zo 48. pobočiek banky a na viac ako 1 500 poštách. Navyše, každý, kto si od 1.6.2017 do 30.6.2017 vezme Dobrú pôžičku od Poštovej banky je zaradený do žrebovania o 300 eur“, hovorí riaditeľ Odboru retailových produktov Gabriel Balog. Šanca vyhrať je pritom naozaj veľká, keďže každý deň sa žrebujú traja výhercovia darčekovej karty so spomínaným kreditom. Na rekonštrukcii a iných finančne náročných letných plánoch môžete v júni pekne zarobiť. Viac informácii o Dobrej pôžičke získate na pobočkách Poštovej banky ako i na stránke www.postovabanka.sk.  

ZDROJ PR článok spoločnosti Poštová banka, a.s.

Kategória: Legislatíva a financovanie
Zdieľať článok