Ako sa inšpirujete vy?

14. 08. 2017 Zdieľať

Výber farby na dom je pre niekoho jasná vec, pre iného zas zložitý proces. Správny výber odtieňa by mal reflektovať prostredie, v ktorom sa budova nachádza. Fasáda by mala prirodzene zapadnúť do okolitého prostredia. Ak dokážeme zladiť fasádu s okolím a zároveň sa odlíšiť v jemných detailoch, potešíme nielen seba, ale aj každé okoloidúce oko.

Ako si vybrať farbu?

Každé prostredie ovplyvňuje fasádu a každá fasáda ovplyvňuje prostredie. Premyslite si, ako sa chcete cítiť a aký odkaz chcete zanechať svojmu okoliu. Všade nájdete dostatok inšpirácii. Stačí sa len zastaviť a porozhliadnuť.

–    Poobzerajte sa po okolí vašej fasády a hľadajte odtiene, ktoré sa tam prirodzene vyskytujú. Vyberte si podobné odtiene aj pre vašu fasádu.
–    Pri výbere sýtosti odtieňa myslite nato, že farby na veľkej ploche v exteriéri pôsobia svetlejšie.
–    Skombinujte maximálne 3 farby rôznej svetlosti a sýtosti.

Fasádne farby Baumit Life sú rozdelené do 8 základných skupín, od bielych odtieňov, cez žlté, hnedé, červené až po špeciálnu skupinu neutrálnych odtieňov. Práve neutrálne odtiene tvoria perfektný základ pre kombinácie s výraznejšími a sýtymi odtieňmi. Neutrálne odtiene dodajú fasáde ľahký a prirodzený vzhľad.  

Pred finálnou objednávkou fasádnej omietky navštívte fasádne štúdio alebo si nechajte urobiť vzorky fasádnych omietok. Vzorky priložte k fasáde a pozorujte, ako sa farby menia počas dňa a ako na nich vplývajú odrazy okolitého prostredia.


Ako sa inšpirujete vy?

2000787
Baumit, spol. s r.o.

Inšpirácie

Častokrát už máme jasnú predstavu o našej farbe na dom a dokonca ju vieme pomenovať obľúbenými názvami ako slonová kosť, čokoládová, vanilková, piesková… Ale ako nájsť tu pravú z 888 odtieňov vo vzorkovníku Baumit Life? Inšpirujte sa vytvorenými 22 skupinami farieb. Ku každej obľúbenej farbe nájdete 4 varianty odtieňov. Ďalším krokom je hľadanie doplnkových farieb. Aj tu vám pomôžeme vybrať tú správnu kombináciu! Pri každom odtieni nájdete odporúčané farebné kombinácie.


Ako sa inšpirujete vy?

2000789
Baumit, spol. s r.o.

Keď si necháme poradiť odborníkom na farby

Farba je jednou z najvýraznejších čŕt architektúry. Jedny farebné kombinácie prirodzene viac ladia s istým architektonickým štýlom ako iné. Architektka a konzultantka farieb Silvia Cejpková navrhla 12 trendových farebných paliet rozdelených do 3 štýlov – moderný, klasický a tradičný.

Vyberte si trend, ktorý sa hodí vášmu štýlu fasády a ktorý na vás najviac zapôsobil. Ako hlavnú farbu na veľké plochy sú vhodné menej sýte odtiene. Tmavé a sýte farby nechajte vyznieť na detailoch a menších plochách. A ako farby skombinovať? Farby každej palety sú navrhnuté spolu s doplnkami ako drevo, kovanie, obklady tak, aby boli vo vzájomnej harmónii. Takže môžete tvoriť  so sebadôverou profesionála.


Ako sa inšpirujete vy?

2000791
Baumit, spol. s r.o.

Náš farebný mág Axel Venn

Expert na farby, umenie a dizajn profesor Axel Venn z Berlína sa bude v najbližších mesiacoch na našej stránke venovať 8 psychologickým témam o farbách. V prvej téme rozoberá červené odtiene. Svieže a módne odtiene sú pre mestá príťažlivé. Fasády sú najlepšími rozprávačmi príbehov. Dotvárajú charakter alejí a ulíc. Vyberte si z vybraných 18 červených odtieňov.


Ako sa inšpirujete vy?

2000793
Baumit, spol. s r.o.

Fasáda nie je len o farbách, ale aj o štruktúre a produktoch pre fasády. Aby ste si vybrali tú najlepšiu fasádnu povrchovú úpravu, spíšte si vaše požiadavky, priraďte im prioritu a hľadajte. V ponuke Baumit nájdete rôzne typy fasádnych omietok s rôznymi vlastnosťami a štruktúrami. Každý má iné nároky a potreby.  A tak pre každého môže byť to pravé „orechové“ úplne iné.
 
Príjemnú zábavu pri navrhovaní farieb a materiálov Baumit na vašej stavbe!

Text a foto: Baumit

www.baumitlife.com

ZDROJ PR článok spoločnosti Baumit, spol. s r.o.

Kategória: Materiály
Tagy: baumit farby na dom fasádne omietky fasády
Zdieľať článok