KMB SENDWIX – perfektná tepelná akumulácia aj akustický útlm

20. 09. 2017 Zdieľať

Čoraz väčšej obľube sa v súčasnosti tešia nízkoenergetické a pasívne domy. S veľkou energetickou úspornosťou sa však spájajú aj vyššie nároky na stavebné materiály. Preto doteraz dominantné jednovrstvové konštrukcie ustupujú do úzadia a sú nahradzované obvodovými viacvrstvovými stavebnými systémami. Ich základom je vápennopieskové murivo a voliteľná vrstva tepelnej izolácie, teda ideálna kombinácia pre moderné výstavby.

Jedným z nich je aj murovací systém KMB SENDWIX od najväčšieho výrobcu betónovej strešnej krytiny a vápennopieskových tehál spoločnosti KM Beta. Je to prvý ucelený systém viacvrstvových konštrukcií a bol priamo navrhnutý pre energeticky úsporné, nízkoenergetické a pasívne stavby. Jeho základom sú vápennopieskové tehly, ktoré sa používajú na murovanie obvodový a vnútorných nosných stien a priečok. V niektorých variantoch sa tiež používajú na vonkajšie pohľadové steny, komíny a ploty.


KMB SENDWIX – perfektná tepelná akumulácia aj akustický útlm

2035615
KM Beta, spol. s r.o.

Systém KMB SENDWIX sa vyrába z vápna a prírodného kremičitého piesku. Je vytvrdený účinkom pary pri vysokom tlaku. Pre nosné murivo je charakteristická vysoká pevnosť, ktorá zaisťuje kvalitné zhotovenie nosnej časti stavby. Tá môže byť až sedempodlažná pri hrúbkach nosných stien 175, 200,240 alebo 290mm. Vďaka vysokej pevnosti murovacích prvkov je teda možné dosiahnuť výrazne menších hrúbok týchto stien, čo má pozitívny vplyv na veľkosť zastavanej plochy. Presné rozmery jednotlivých tehál zaisťujú jednoduchosť samotnej realizácii stavby pri murovaní na lepidlo. Rovný povrch stien následne umožňuje jednoduchú aplikáciu vnútorných omietok, priame lepenie obkladov a zateplenie. Vysoká variability možností práve z hľadiska zateplenia umožní investorovi vybrať si aké veľké náklady na vykurovanie bude musieť v budúcnosti riešiť.


KMB SENDWIX – perfektná tepelná akumulácia aj akustický útlm

2035611
KM Beta, spol. s r.o.

Samotný užívateľ stavby maximálne ocení vysokú tepelnú akumuláciu murovacieho systému KMB SENDWIX. Táto vlastnosť vynikne najmä v období veľkých teplotných rozdielov. „V dome ktorý je postavený zo systému KMB SENDWIX, tak napríklad pri nočnej vonkajšej teplote 7 °C, poklesne za 12 hodín vnútorná teplota vzduchu z 21°C len na 20,4°C.“

Takýto dom bez problémov prenesie aj niekoľkodenné opakované nočné poklesy teplôt alebo ranné mrazíky bez toho, aby sa musela spúšťať vykurovacia sústava. To znamená obrovskú úsporu energií a financií.

KMB SENDVIX sa jednoducho vysporiada aj s tuhou zimou, vápennopieskové murivo sa totiž vďaka svojej vysokej mrazuvzdornosti dlhé roky používalo najmä v exteriéry. Okrem tepelnej akumulácie zabezpečuje systém aj výborný akustický útlm (R´w = až 57dB).


KMB SENDWIX – perfektná tepelná akumulácia aj akustický útlm

2035613
KM Beta, spol. s r.o.

Celý systém KMB SENDWIX doplňujú murovacie a škárovacie malty, omietky a lepidlá, ktoré KM Beta vyrába pod názvom Profimix.

Viac informácií www.km-beta.sk

ZDROJ PR článok spoločnosti KM BETA, spol. s r.o.

Kategória: Materiály
Tagy: lepidlá murovacie systémy omietky
Zdieľať článok