Nespútané stolovanie inšpirované jesennou prírodou

02. 10. 2017 Zdieľať

S každým ročným obdobím Sola Switzerland prichádza s novou témou, ktorá približuje a predstavuje jednotlivé koncepty a produktové línie. Tento rok sa jeseň v spoločnosti Sola nesie v duchu WILD – prepojenie človeka a prírody.

V ponuke preto nájdete porcelánové sety a príbory, ktorých dizajn je navrhnutý tak, aby vyvolal v človeku emócie a zážitok. Ak už dlhšie túžite po niečom netradičnom, čo sa vymyká bežným konceptom a zaužívaným normám, vstúpte s nami do sveta WILD, v ktorom sa nemusíte báť prejaviť svoju kreativitu – kde jednoducho môžete byť sami sebou.

S príchodom jesene sa mení nielen príroda okolo nás, ale aj priestory, v ktorých žijeme, pracujeme alebo tvoríme. Kým na jar zdobia okná rozkvitnuté kvety a v lete stoly plné misiek so sezónnymi  plodmi,  na jeseň sa obkolesujeme materiálmi a dekoráciami v príjemných zemitých tónoch a farbách evokujúcich pocit tepla a bezpečia.  Dizajn interiéru tak prirodzene prispôsobujeme ročnému obdobiu  a inak tomu nie je ani v prípade kuchyne a jedálenského stolu. 

V minulosti sa pri stolovaní kládol silný dôraz na striktné dodržiavanie etiky a rôznych pravidiel s ňou súvisiacich. Dekorovanie stolov bolo jednoduché a viac-menej uniformné. Kreativitu obmedzovala dostupnosť nielen rôznych príborov, či porcelánu, ale aj dekorácií. Súčasnosť je však úplne iná. Dnes môžeme pokojne popustiť uzdu fantázii. 

Sola Switzerland sa tentokrát nechala uniesť príťažlivosťou čistej krásy našich lesov, divočiny a prírody ako takej – jej farbami, vôňami, plodmi a rastlinami typickými pre jeseň. Odráža sa to nielen v štýle dekorovania jedálenského stola, ale najmä v dizajne novej kolekcie produktov s názvom GAYA. Výrazné tvary, povrchová úprava, príjemné zemité farby a materiál použitý na výrobu sú vlastnosti, ktoré charakterizujú tento koncept. Dôraz je pritom kladený na detail a prirodzenosť prírodných textúr. 

Jedným z najinšpiratívnejších produktov, ktorý priam bije do očí, je príborová línia EXETER, ktorá kombinuje odlišné materiály a farby, čím vytvára dizajn s nádychom luxusu. Ak vám prílišný naturalizmus nevyhovuje a chcete, aby váš stôl pôsobil viac bohémsky, EXETER je jedna z možností ako to docieliť. Vsadiť na istotu už dnes nie je trendy – hoci sú tekvice zaužívaným symbolom jesene, závan niečoho nového, iného a odvážneho vždy ohromí.  

Ak hľadáte inšpiráciu, ktorou cestou sa vydať a aké kombinácie materiálov, farieb či produktov zvoliť, pozrite si našu galériu. https://www.solapoint.sk/akcia/go-wild/

PR článok a fotografie spoločnosti Sola Switzerland

Kategória: Doplnky
Tagy: príbory stolovanie
Zdieľať článok