Vianočná kaukazská jedľa v každej tretej domácnosti

23. 11. 2017 Zdieľať

Vianoce sa blížia a k týmto sviatkom neodmysliteľne patrí predaj vianočných stromčekov. Už štvrtý rok sa predaju vianočných stromčekov venuje aj spoločnosť Mountfield. Aj tento rok svojím zákazníkom ponúka kaukazskú jedľu z dánskych plantáží vo svojich predajných centrách v Českej republike a na Slovensku. Predaj bude zahájený vo štvrtok 23. novembra. Z medziročných štatistík predajov, ktoré vykazujú pravidelné zvýšenie, je zrejmé, že kaukazská jedľa sa stáva najobľúbenejším stromčekom na našom vianočnom trhu.

„Zaradenie kaukazskej jedle do našej predvianočnej ponuky bolo správne rozhodnutie. Medziročný predaj kaukazských jedlí skokovo narastá každým rokom. V tomto roku predpokladáme nárast predaja až o 30% oproti minulému roku,“ vysvetľuje predsedníčka predstavenstva a generálna riaditeľka spoločnosti Mountfield Jana Moravová.


Inšpektori z Mountfieldu kontrolujú a značkujú vybrané stromčeky

Inšpektori z Mountfieldu kontrolujú a značkujú vybrané stromčeky (viď foto)
Mountfield


Inšpektori z Mountfieldu kontrolujú a značkujú vybrané stromčeky

Mountfield ponúka vo svojich predajniach kaukazské jedle prvotriednej výberovej kvality. Dodávané sú priamo z Dánska postupným dovozom, aby bola zaručená ich čerstvosť. Všetky stromčeky prechádzajú prísnou kontrolou kvality. Na dánske plantáže vysielame svoje vlastné tímy inšpektorov, ktorí sami vyberajú a označujú stromčeky, ktoré zodpovedajú garantovanej najvyššej kvalite. Stromčeky majú dokonalý vzhľad, dlhé, husté ihličie a tiež bohatú a pravidelnú korunu. V ponuke sú rôzne veľkosti od 100 cm až do 250 cm.


Transport kaukazských jedlí

Transport kaukazských jedlí (viď foto)
Mountfield


Transport kaukazských jedlí

„Zákazníci okrem prvotriednej kvality našich stromčekov oceňujú aj ďalšie doplnkové služby, ktoré im v rámci predaja ponúkame. K nim patrí napr. On-line rezervácia, kde majú možnosť si zarezervovať stromček podľa svojich parametrov a ten si následne vyzdvihnúť v termíne, ktorý im vyhovuje, ďalej tiež orez a zabalenie stromčekov“ dopĺňa marketingový riaditeľ spoločnosti Mountfield Aleš Hrouda.


Vyzdobená kaukazská jedľa

Vyzdobená kaukazská jedľa (viď foto)
Mountfield


Vyzdobená kaukazská jedľa

„A pretože vianočný čas nabáda k dobročinným aktivitám, rozhodli sme sa, že v tomto roku poskytneme naše krásne vianočné stromčeky zdarma do detských domovov ako v Českej republike, tak aj na Slovensku. Takže krásne kaukazské jedle rozžiaria vianočné dni nielen u našich zákazníkov, ale aj v týchto detských zariadeniach,“ oznámila na záver Jana Moravová.

Tipy ako sa postarať o rezaný stromček a ako spoznať, že stromček je čerstvo odrezaný?

Ako sa o rezaný stromček postarať do Vianoc?

Uložte ho do nádoby s vodou a nechajte v chladnom prostredí. Pred uložením stromčeka do vody ešte skráťte spodok kmeňa o niekoľko cm. Čerstvým rezom dokáže strom prijať až 5 l vody, a vydrží tak dlhšie svieži. Dajte pozor, nech kôra dosahuje pod hladinu vody v nádobe – stromy totiž sajú vodu pletivom umiestneným pod kôrou. Takto môžete strom nechať stáť na balkóne, terase alebo na chladnej chodbe až do štedrého dňa. Teplota v miestnosti by nemala presiahnuť 13 ° C. Ak prinesiete stromček z vonkajšieho mrazu domov až na Štedrý deň, nechajte ho čo najdlhšie aklimatizovať v chladnej miestnosti, aby prudkým prechodom do tepla neutrpel teplotný šok. Oplatí sa tiež zaobstarať si stojan, do ktorého možno naliať vodu, aby jedľa mohla piť priebežne. Možno budete musieť kmeň trochu orezať, aby vošiel dnu do stojana. Dajte pritom pozor, nech kôra opäť dosahuje až do vody v nádobke.

Možno poznať, že bol stromček odrezaný nedávno, alebo je výber stávka do lotérie?

Odrezaný strom napríklad už v septembri spoznáte podľa zosušeného, rozpraskaného rezu a tiež podľa váhy: čím je strom ťažší, tým je čerstvejší – môže za to vysoký obsah vody.

www.mountfield.sk 

ZDROJ PR článok spoločnosti Mountfield

Kategória: Aktuality
Tagy: kaukazská jedľa vianočný stromček
Zdieľať článok