Zaveste murovanie na klinec

04. 12. 2017 Zdieľať

Vylepšenia a rôzne facelifty nám postupne menia životy každý deň, no iba zriedka sa jedná o poriadnu generačnú zmenu. Spoločnosť Saint-Gobain teraz neprináša iba novú generáciu sadrokartónových dosiek, prináša rovno novú generáciu steny. Pri použití vysokopevnostnej sadrokartónovej dosky Habito padajú všetky zažité stereotypy.

Aký stavebný materiál Vám napadne ako prvý, ak požadujete bezpečnú a odolnú stenu pevnú v tlaku? Tradičnou voľbou by bola plná tehla alebo pórobetón. Sadrokartónová doska Habito je však až 5 x pevnejšia v tlaku ako pórobetón a spĺňa rovnakú bezpečnostnú triedu RC3 ako plná tehla. Suchá výstavba zo sadrokartónovej dosky Habito ochráni proti násilnému vniknutiu banky, archívy aj Váš domov. 

Vylepšenia so sebou nezriedka prinášajú kompromisy. Ak je doska Habito pevná a odolná, zrejme sa to prejavilo na jej hmotnosti. To áno, ale pozitívne. Kým m2 tehlovej steny váži 141 kg, rovnaký m2 sadrokartónovej steny (priečky) Habito váži iba 29 kg. 


Zaveste murovanie na klinec

Zaveste murovanie na klinec
Saint-Gobain Construction Products, s.r.o. divízia Rigips

Výnimočné vlastnosti tu nekončia. Do Habita je možné kotviť predmety bežnou skrutkou bez hmoždiniek a predvŕtania. Navyše, skrutky môžu byť v rozostupe už od 30mm bez obmedzenia únosnosti. Zavesiť policu s knihami alebo veľký televízor bez prachu z predvŕtavania nie je žiaden problém. Jediný kotviaci bod v sadrokartónovej doske Habito má únosnosť až 25 kg. Pri použití kovovej rozpernej kotvy Molly zvládne Habito bremeno s váhou až 155 kg. Vďaka vysokej pevnosti je montáž priečok možná bez vopred zabudovaných výstuh v podkonštrukcii. 


Zaveste murovanie na klinec

Zaveste murovanie na klinec
Saint-Gobain Construction Products, s.r.o. divízia Rigips

Výborné vlastnosti dosahuje aj v oblasti zvukovej izolácie. Priečky z Habita sú priam vhodné na odhlučnenie interiérov, svojimi parametrami výrazne prekonajú priečky z murovaných technológií. Výsledkom sú užšie steny a viac úžitkovej plochy, menej vlhkosti a rýchlejšia výstavba. Certifikovaná sadrokartónová doska je ideálnym materiálom do vysoko exponovaných prostredí, kde sa vyžadujú výborné vlastnosti materiálu. Spĺňa moderné kvalitatívne požiadavky na únosnosť, akustickú izoláciu, ľahkú manipuláciu a flexibilitu.

Montáž skrutiek do sadrokartónovej dosky Habito zvládnete ručne bez použitia veľkej sily. Akékoľvek stopy po predošlom kotvení predmetov a skrutkách jednoducho a bez stopy pretmelíte. Habito poskytuje priestor na realizáciu dispozície podľa Vašich predstáv pri zachovaní najvyššieho komfortu bývania.

Prehľad konštrukcií zo sadrokartónovej dosky Habito nájdete na stránke výrobcu www.rigips.sk 

ZDROJ: PR článok spoločnosti Saint-Gobain Construction Products, s.r.o. divízia Rigips

Kategória: Materiály
Tagy: rigips sadrokartón suchá výstavba
Zdieľať článok