7 tipov, ako prehriať interiér

01. 12. 2017
Zdieľať

Nie je nič príjemnejšie, ako si v chladných dňoch užívať pocit tepla. Zababušiť sa do deky, obliecť si vlnené ponožky, popíjať horúci voňavý čaj...


7 tipov, ako prehriať interiér

2077197
IB Laursen

Zamotajme sa

Vytiahnite zo skrine teplé deky, zabaľte sa do nich a užívajte si dotyk príjemného materiálu. Či už sa schúlite v pohodlnom kresle, alebo sa usadíte na sedačke v obývačke, užite si pokojnú chvíľku len pre seba. Teplá deka v kombinácii s dobrou knihou je navyše zaručený spôsob, ako sa potešiť aj z malých jesenných radostí. 


7 tipov, ako prehriať interiér

2077221
isifa/shutterstock

Horúci dúšok

Aj zabehnuté každodenné rituály sa v tomto období premenia na neobyčajný zážitok. Kedy, ak nie teraz, nás dokáže tak slastne zahriať šálka teplého škoricového čaju, horúca čokoláda alebo varené vínko? O to väčšia bude vaša radosť, ak si tieto elixíry doprajete z hrnčekov s roztomilými motívmi.  

 


7 tipov, ako prehriať interiér

2077223
isifa/shutterstock

Čarovné plamienky

Premenia každý moment na kúzelnú atmosféru. Majú neobyčajnú silu – svojím malým plamienkom vytvárajú okolo seba teplo, pričom toto osobité náladové svetlo vdýchne do každého interiéru niečo výnimočné a pôsobivé. Sú skvelou dekoráciou, nádherne prevoňajú každý domov, navyše pôsobia uvoľňujúco a harmonizujúco. 


7 tipov, ako prehriať interiér

2077189
isifa/shutterstock

Existuje veľa prostriedkov, pomocou ktorých dokážeme každodennú šeď rozžiariť a aj z tých zdanlivo pochmúrnych momentov vykúzliť čarovné chvíľky. Je dôležité vedieť si vychutnávať krásne maličkosti v živote, obklopiť sa správnymi ľuďmi a vytvoriť si okolo seba príjemne hrejivú atmosféru.


7 tipov, ako prehriať interiér

2077183
isifa/shutterstock

Zasvieťme si

Vonku je neustále tma a vás už niekoľko dní po sebe trápi pochmúrna nálada? Rozžiarte svoj domov svetlom. Nie však klasicky, veľmi efektívne je namiesto jedného svetelného zdroja uplatniť viacero svetelných bodov v miestnosti. Použite na to rôzne svetelné reťaze, lampášiky alebo LED gule. Všetky tieto milé svetelné dekorácie zahrejú – miestnosť aj vás.  


7 tipov, ako prehriať interiér

2077225
Green Gate

Opojné pokušenie

Nie nadarmo sa hovorí, že „dobré jedlo drží pohromade telo aj ducha“. Máločo nás zahreje tak intenzívne ako kus nášho obľúbeného koláča. A o to viac, ak si ho upečieme sami. Pustite si dobrú hudbu, užite si všetky tie voňavé ingrediencie, siahnite po milých formách na pečenie alebo sa odviažte pri zdobení. Teraz je ten správny čas oživiť spomienky a osladiť si život jabĺčkovým alebo slivkovým koláčom, ktorý sme tak radi jedávali každú jeseň u babičky. Ach, tá podmanivá vôňa nesúca sa celým bytom… 


7 tipov, ako prehriať interiér

2077187
isifa/shutterstock

Steny

Ďalším tipom, ako si zahriať interiér aj bez kúrenia, je správne zvolená farba stien. Aby vám pocitovo prehriali priestor, je potrebné ich natrieť teplou škálou farebných tónov. Farba stien však nie je jediný „zdroj tepla” – oteplenie stien docielite aj tak, že na ne zavesíte drevené dekorácie, zrkadlá, rastliny, kožušinku alebo nástenný koberček.

 


7 tipov, ako prehriať interiér

2077185
Green Gate

Hrejivé textílie

Nič nezahreje a nezútulní interiér viac ako textílie. Noste a obklopte sa všetkým, čo vás zahreje. Prím hrajú prírodné textílie, mäkké prešívané deky, vlnené ponožky, ručne pletené svetre, kárované vzory či iné výrazné ornamenty. Buďte kreatívni a vneste do interiéru teplo aj netradičnými nápadmi. Do hry môžete zapojiť hrejivé textílie v podobe okenných závesov, huňatých koberčekov alebo zamatových vankúšov. 

text Michaela Donauerová
foto archív firiem
zdroj časopis Tvorivé bývanie 

Kategória: Doplnky
Tagy: jesenné dekorácie sviečky
Zdieľať článok

Diskusia