Trendy výsostne súkromného územia 1.

30. 12. 2009
Zdieľať

Do spálne sa vkradli farby zeme vo všetkých svojich odtieňoch a podobách. Zemitá, možno až niekedy pochmúrna, ale uspávajúca atmosféra sa strieda z večne žijúcou bielou a len občas ju oživí solitér s výraznou alebo provokujúcou farbou. Prvky historizujúcich štýlov si tiež ešte držia svoju pozíciu v interiérových trendoch, no krásu tvorcovia nachádzajú aj v iných obdobiach, než je barok a rokoko. Záujem sa obracia na druhú polovicu dvadsiateho storočia, síce zatiaľ len na detaily, no tak to väčšinou začína.


Trendy výsostne súkromného územia 1.

236263


Trendy výsostne súkromného územia 1.

236255

Infiltrácia iných priestorov do spálne je populárna posledných pár rokov. Objavujú sa prvky kúpeľne, obývacej izby aj záhrady a exteriéru priamo v priestore spálne. Prečo nie? Sú to vlastne prvky prevzaté z loftového bývania, kde je všetko poprepájané vo veľkom priestore. (foto: Poro) rírodné odtiene a hľadanie krásy v interiéroch druhej polovice dvadsiateho storočia. Sú to len malé náznaky v detailoch a materiáloch, no prichádzajú do módy roky sedemdesiate a osemdesiate 20. storočia. Vtedy veľmi moderný nábytok našich rodičov a prarodičov sa dostáva do trendovej spálne. (foto: Molteni&C, Dizajn Rodolfo Dordoni)

Trendy výsostne súkromného územia 1.

236261


Trendy výsostne súkromného územia 1.

236259

Na farbách záleží, zvoliť tú správnu kombináciu nie je vždy jednoduché. Ak si však vytvoríte kvalitný základ, napríklad z čokoládovej v kombinácii s bielou, môžete potom experimentovať doplnkami v kontrastných alebo tlmených farbách podľa poslednej módy. Čo sa týka materiálov a tvarov, oblinky napríklad v podobe ohýbaného dreva na príručnom alebo kozmetickom stolíku nesmú v modernej spálni chýbať. Vnesú trocha prívetivosti do prísnych tvarov. (foto: Merito)


Trendy výsostne súkromného územia 1.

236265

Neznásilňujte sa do nejakých štýlov len preto, že sa to práve nosí. A už vôbec nie, keď ste mladí. Najtrendovejšia je vždy uvoľnená atmosféra v spálni – to bude mať vždy štýl.(foto: Merito)
 

Kategória: Bývanie Spálňa
Tagy: farby spálňa trendy
Zdieľať článok

Diskusia