Päť tipov ako sa správne starať o bielizeň

19. 12. 2017 Zdieľať

Čo robiť, aby vám vaše obľúbené tričko vydržalo v perfektnom stave čo najdlhšie? Aby boli uteráky úžasne mäkké a bielizeň príjemne voňavá? Všetko sa začína správnym praním, sušením a žehlením. Inšpirujte sa tipmi od skutočných odborníkov.

Rady, ako sa správne starať o bielizeň pre vás pripravila sieť kuchynských a kúpeľňových štúdií DOMOSS v spolupráci so značkou Miele. 

1.  Kvalitná práčka je základ úspechu

Pri výbere práčky sa najskôr zamerajte na základné parametre. Okrem otvárania bubna si správne zvoľte aj jeho veľkosť, tá vás totiž bude limitovať v množstve bielizne, ktorú naraz vyperiete. Veľmi dôležitý je aj jeho dizajn. Moderné práčky s voštinovým bubnom vyhladzujú textílie už pri samotnom praní. Odevy sa neodierajú o kovové časti, ale kĺžu popri stene bubna, vďaka čomu sa vlákna textilu nepolámu a zostanú dlho krásne. Navyše, ak bielizeň vysušíte v sušičke, vyhladia sa horúcou parou už tam a vy nemusíte mnohé veci ani žehliť. 

Samozrejmosťou by mal byť pohľad na energetický štítok práčky, ktorý veľa napovie o spotrebe vody aj elektrickej energie. Z hľadiska užívateľského komfortu je nesmierne dôležitá intuitívna obsluha  a chytré technológie, ktoré dokážu ušetriť množstvo času aj starostí. Najnovšie modely práčok Miele dokážete obsluhovať aj pomocou smartfónu či tabletu. Asistent prania vám poradí, aký program je najvhodnejší pre daný druh a farbu textílií. Vašou jedinou úlohou tak bude len práčku naplniť. 


Päť tipov ako sa správne starať o bielizeň

Päť tipov ako sa správne starať o bielizeň
DOMOSS TECHNIKA, a.s.

2. Dávkovanie pracieho prostriedku nechajte na práčku

Ženy majú podľa našich skúseností tendenciu prať veľké množstvá bielizne s príliš veľkým množstvom pracieho prášku, muži zase naopak. Oboje je nesprávne – v prvom prípade zaťažujete prírodu aj svoje zdravie, v druhom sa bielizeň nemusí vyprať dokonale. Skvelou výhodou práčok Miele je automatické dvojfázové dávkovanie pracích prostriedkov s revolučným dvojfázovým systémom TwinDos. Vďaka premyslenej technológii práčka spotrebuje presne toľko prostriedku, koľko potrebuje na to, aby bola bielizeň čistá a svieža. Môžete si tiež vybrať kapsulový systém, ktorý dávkuje pracie prostriedky pomocou preddávkovaných kapsúl. 


Päť tipov ako sa správne starať o bielizeň

Päť tipov ako sa správne starať o bielizeň
DOMOSS TECHNIKA, a.s.

3. Nebojte sa sušičky

Nie každý má možnosť sušiť bielizeň na čerstvom vzduchu. Navyše, v dnešnej uponáhľanej dobe, kedy potrebujeme všetko ihneď, je práve sušička veľkým pomocníkom. Nezabúdajte tiež, že ak sušíte bielizeň vo vnútri na sušiakoch a radiátoroch, pri nadmernom používaní pracích prostriedkov a aviváže (ak si ich dávkujete sami), sa do ovzdušia môžu dostávať aj dráždivé látky, ktoré sú nebezpečné najmä pre alergikov a malé deti. Bielizeň preto nikdy nesušte v miestnosti, kde spíte! 


Päť tipov ako sa správne starať o bielizeň

Päť tipov ako sa správne starať o bielizeň
DOMOSS TECHNIKA, a.s.

4. Žehlite šetrne, no účinne

Okrem estetickej funkcie zohráva žehlenie aj dôležitú praktickú úlohu – eliminuje baktérie. Bojíte sa, že žehlenie vaše obľúbené tričká či topy zničí? Skontrolujte visačku na oblečení a postupujte podľa inštrukcií výrobcu. Spoľahnite sa na taký žehliaci systém, ktorý je k oblečeniu šetrný a  nezaberá veľa miesta, keď ho nepoužívate. 

5. Nakupujte u overených predajcov

Kúpou spotrebiča či novej kuchyne sa starostlivosť o zákazníka v obchodných domoch, kuchynských a kúpeľňových štúdiách DOMOSS nekončí. Okrem záručného a pozáručného servisu ponúkame špičkové služby dizajnérov, rady odborných predajcov, odborné poradenstvo značiek z nášho sortimentu, predaj doplnkového tovaru (napr. prípravkov na pranie, kapsúl do kávovarov) a podobne. Tešíme sa na vašu návštevu v kuchynských a kúpeľňových štúdiách DOMOSS

PR článok spoločnosti DOMOSS TECHNIKA, a.s. 

Kategória: Domáce spotrebiče
Tagy: domáce spotrebiče práčka Praktické rady sušička bielizne žehlenie bielizne
Zdieľať článok