SÚŤAŽ INTERIÉR ROKU vstúpila do ďalšieho ročníka

09. 01. 2018
Zdieľať

Usporiadateľ súťaže INTERIÉR ROKU, teda INŠTITÚT bytového dizajnu, oznámil na veľtrhu For Interior v pražských Letňanoch vstup súťaže do ďalšieho ročníka. Súťažiť môžu profesionálne interiéry z Českej republiky a Slovenska. Uzávierka prihlášok je 28. 2. 2018.

Do niektorej z kategórií tretieho ročníka súťaže Interiér roku sa môžu už teraz hlásiť architekti a interiéroví dizajnéri z Českej republiky a Slovenska.

Okrem súkromných interiérov prihlasovaných v kategórii rekonštrukcie alebo novostavba, ktoré sú vždy neutíchajúcou studnicou inšpirácie pre laikov i odborníkov, bývajú každý rok prekvapením aj verejné interiéry. Napríklad v predminulom ročníku dominovali školy, škôlky a nemocnice a minulý ročník sa zase niesol v znamení excelentne navrhnutých informačných centier rôznych miest.

Cieľom súťaže Interiér roku je najmä podpora a popularizácia profesií architekta alebo interiérového dizajnéra a práve vďaka tejto snahe boli súťaži udelené oi. Záštity Ministra kultúry SR, Ministerstva priemyslu a obchodu ČR a primátorky hl. mesta Prahy.

V osemnásťčlennej medzinárodnej porote zasadajú okrem architektov tiež rešpektované osobnosti z oblasti vizuálnej kultúry, aby pri rozhodovaní sa zvažovali aj farebné koncepty, charakter a atmosféra priestoru atď. Vedľa prorektora pražskej Vysokej školy umeleckopriemyselnej prof. akad. arch. Jiřího Pelcla dr. h. c. alebo Doc. Ing. Veroniky Kotradyové z bratislavskej Fakulty architektúry STU, Sanji PUPOVAC z univerzity Milánská technickej univerzity, sú členmi napríklad režisérka Hana Třeštíková alebo maliari David Saudek.

Prihlásené môžu byť len interiéry, ktoré vznikli v roku 2017. Uzávierka prihlášok je 28. 2. 2018 a výsledky budú vyhlásené opäť v pražskom Centre súčasného umenia DOX, a to 10. 4. 2018 na medzinárodnom kongrese o bývaní a architektúre Living Forum.

Ste samozrejme srdečne pozvaní!

Za organizátora súťaže

INSTITUT BYTOVÉHO DESIGNU

Mgr. Kateřina Kutnohorská

Tel.: +420 774 274 700

www.interierroku.cz


Partneri súťaže

SÚŤAŽ INTERIÉR ROKA vstúpila do ďalšieho ročníka


Partneri súťaže

Kategória: Aktuality Navrhovanie interiéru
Zdieľať článok

Diskusia