Nenechajte sa zaskočiť snehovou nádielkou! Poradíme, ako na ňu.

18. 01. 2018 Zdieľať

Klasická situácia, ráno odhrniete záclony a na ešte večer suchom chodníku leží 20 cm snehu. A už premýšľate, ako sa ho rýchlo zbaviť pred domom aj garážou, na záhrade alebo príjazdovej ceste. Nemusíte na to byť ale sami, stačí si na odpratanie snehu vybrať správneho pomocníka.

S frézou je to hračka

S využitím snehovej frézy strávite odpratávaním snehu podľa testu až 20x menej času ako s lopatou v ruke. Široká ponuka snehových fréz na trhu zahŕňa skromné modely pre upratovanie tesného okolia vstupu do domu, výkonné stroje pre odpratávanie ciest aj tie profesionálne do horských podmienok. Dobre teda pred kúpou snehovej frézy zvážte, kde a ako často ju budete využívať. Podľa toho sa líši vybavenie, funkcia a použité materiály.

Ide Vám predovšetkým o upratovanie priestoru pred vstupom do domu alebo do garáže? Vyberte si snehovú frézu s tichým elektromotorom. Bude Vám potom postačovať len dosah elektrickej zásuvky. Takáto fréza má nízku hmotnosť a malé rozmery, vďaka ktorým sa skvele ovláda. Rovnako tak nezaberie miesto ani pri uskladnení. Sneh odhadzuje do vzdialenosti niekoľkých metrov a za sebou necháva čistý povrch. Vpred sa pohybuje sama otáčaním gumeného snehového „šneka“.


Odhod snehu z prístupovej cesty hladko zaistí jednostupňová benzínová snehová fréza Toro Quick Clear CCR 6053 R

Odhod snehu z prístupovej cesty hladko zaistí jednostupňová benzínová snehová fréza Toro Quick Clear CCR 6053 R
Mountfield

Na odstránenie snehu z povrchu chodníka alebo dvora poslúži lepšie fréza benzínová. Pokiaľ je sneh čerstvý a pohybujete sa na pevnom povrchu, postačí model s jednostupňovým odhodom snehu. So sprevádzkovaním stroja zvyčajne pomôže elektrický štartér a potom sa môžete pustiť do akcie. Lepšie povedané, do akcie sa môže pustiť fréza, ktorá je vpred poháňaná otáčaním závitovky a súčasne vyhadzuje až 900 kg snehu za minútu otočným tunelom do vzdialenosti niekoľkých metrov.

Možno budete ale frézu používať na už mokrý alebo premrznutý sneh, na nespevnených plochách záhrad, rozľahlých plochách parkovísk alebo dokonca v náročných horských podmienkach. Potom je tu pre vás ponuka fréz s dvojstupňovým systémom odhodu. Ich pílovitý „šnek“ odrezáva a vháňa snehovú hmotu do lopatiek kolesa ventilácie odhodového tunela. Medzi takými robustnými a odolnými strojmi nájdete aj plne profesionálne modely pre permanentné nasadenie v zimnej sezóne.  


Aj robustné záveje spoľahlivo zdoláte s dvojstupňovou benzínovou frézou Ariens Compact 24 E

Aj robustné záveje spoľahlivo zdoláte s dvojstupňovou benzínovou frézou Ariens Compact 24 E
Mountfield

Pomôže aj fukár

Nechcete ťahať frézu z garáže kvôli troche prašanu? Siahnite po ľahkom a praktickom AKU fukári, ktorý sa na rozfúkanie snehu z dlažby môže hodiť. Akumulačné technológie sú tiché, ekologické a úsporné. AKU stroje vyžadujú len minimálnu údržbu a pohybovať sa s nimi môžete samozrejme bez obmedzenia káblom od zásuvky. Výkonný AKU fukár, ktorý dosahuje rýchlosť vzduchu až 150 km / h, poteší moderným dizajnom a ergonomicky tvarovaným madlom. Výkon je možné regulovať v značnom rozsahu, prevádzková doba na základe toho dosahuje až 60 minút. Okrem fukára nájdete v ponuke Mountfieldu ďalšie 4 AKU stroje, pre ktoré stačí jediná batéria s nabíjačkou.


AKU fukár je skrotenou víchricou vo Vašich službách

AKU fukár je skrotenou víchricou vo Vašich službách.
Mountfield


AKU fukár je skrotenou víchricou vo Vašich službách

Kto sa chce poriadne zahriať, siahne po hrable

Možno na upratovanie niekoľkých metrov prístupovej cesty zvolíte hrablo alebo lopatu. Naozaj ľahké hrablo má pracovnú časť z odolného plastu a šírku záberu 53 cm. Odpratávanie snehu s ním pôjde ľahko a rýchlo. Väčšie množstvo snehu (alebo hliny) premiestnite aj pomocou lopaty. Najlepšie s hranatou hlavou z kvalitnej ocele a ergonomickou násadou, ktorá dobre padne do ruky.

Viac o týchto produktoch nájdete na stránke: www.mountfield.sk.


Hrablo na sneh

A cesta za snehovými radovánkami je voľná!
Mountfield


Hrablo na sneh

A cesta za snehovými radovánkami je voľná!

ZDROJ: PR článok spoločnosti Mountfield

Kategória: Záhradná technika
Tagy: mountfield snehové frézy záhradná technika
Zdieľať článok