Štandardné riešenie v podobe Schiedel UNI Advanced je určené pre zodpovedného

15. 02. 2018 Zdieľať

Komínový systém Schiedel UNI Advanced je komín s tenkostennou izostatickou keramickou vložkou s hrdlovým spojom. Vďaka tomuto systému spoja sú eliminované chyby pri montáži. Hrdlo tvorí prekážku pre prienik vlhkosti do komína. Zároveň tento systém spoja umožňuje prispôsobiť výšku zaústenia tak povediac na milimeter presne. Krbár pri stavbe kachľovej pece alebo krbu vie pripojiť spotrebič bez problémov, ak zvolil, oznámil svoju požadovanú výšku napojenia.

Schiedel UNI Advanced, komínový systém pre všetky typy palív je ideálny pre zabezpečenie nezávislosti, bezpečnosti a tepelnej pohody.
 
Výhody komínového systému Schiedel UNI Advanced:
má vložku novej generácie
jednoduchšia a rýchlejšia montáž je možná vďaka vložke s dĺžkou 660 mm
hrdlový spoj zaručuje neporovnateľne vyššiu tesnosť
prefabrikovaná päta komína minimalizuje montážne chyby
komínový systém Schiedel UNI Advanced  je pre všetky typy palív
tuhé palivá –
kusové drevo
♦​ peletky
♦​ brikety
plynné palivá
vďaka malým rozmerom zaberá v pôdoryse stavby minimum plochy (320×320 mm)
ide o komín odolný proti vlhkosti a môže byť preto v kombinácii s bežnými spotrebičmi palív prevádzkovaný v mokrom režime. Kondenzačný kotol je bez problémov pripojiteľný
 
Tenkostenná izostatická vložka v systéme UNI Advanced  je zárukou bezpečnosti a vďaka odolnosti proti teplotným šokom, je mimoriadne odolná pri vyhorení sadzí. Vyhorenia sadzí vzniká samovoľne alebo riadene, ak sa zanedbá čistenie komína. Niekomu by stačilo vyčistiť prieduch raz za 2 roky, keď si v krbe zakúrite 3x ročne. Niekto však musí čistiť komín raz mesačne. Vtedy, keď kúri nesprávnym spôsobom, nesprávnym palivom. Už po mesiaci môže dôjsť k vyhoreniu sadzí. 
 

Štandardné riešenie v podobe Schiedel UNI Advanced je určené pre zodpovedného

2120275
Schiedel

Keďže je komín súčasťou už hrubej stavby, výberu komína venujte náležitú pozornosť. Uvažujte v horizonte niekoľkých desiatok rokov, aby ste vybrali komín pre všetky typy palív a spotrebičov. Aby ste vybrali kvalitu, ktorá Vás nesklame. Od kvality komínového systému závisí vaša spokojnosť a žiaľ niekedy aj životnosť stavby. Nesprávna voľba komína, hľadanie tej najlacnejšej varianty môže mať dlhodobé a ekonomicky náročné následky. Všetky otázky ohľadom bezpečnosti komínov, ich správnej voľby, výberu smerujte na odborníkov  v komínovej technike. Najčastejšie kladené otázky (FAQ) majú práve títo odborníci prehľadne spracované. 

 
Komínový systém Schiedel UNI Advanced je súčasťou komínového systému Schiedel KOMBIGAS, o ktorom možno povedať že ide o „Komín na všetko“ . V jednej tvárnici máte prieduch na tuhé palivá, tvorený systémom UNI Advanced, ďalším „komínom“ je šachta na prívod vzduchu do kondenzačného kotla a zároveň plastová alebo kovová vložka odvádza od kotla spaliny. No a ďalšia šachta v tvárnici je využiteľná na vedenie inštalácii.

Popis funkcie a možností Schiedel KOMBIGAS

Popis funkcie a možností Schiedel KOMBIGAS
Schiedel

 
Komínový systém Schiedel KOMBIGAS je v ponuke s priemermi 18 a 20 cm pre tuhé palivá a 80 mm pre spomínaný plynový kondenzačný kotol.
 
Variantom pre samostatný odvod spalín od kondenzačného kotla je komínový systém Schiedel SIMPLEGAS. Je bezpečnejšou variantou pre vašu strechu. Lebo neumožňuje poškodenie strechy ako to robí výfuk z kotla.
 
ZDROJ: PR článok spoločnosti Schiedel
Kategória: Energia
Tagy: komín Schiedel
Zdieľať článok