Marcový Môj dom už v predaji

05. 03. 2018
Zdieľať

Ľudové motívy v súčasnom interiéri slávia veľkolepý návrat. V novom Mojom dome vám prinášame niekoľko inšpirácií a tipov, ako ich zakomponovať do interiéru a vdýchnuť mu tak „punc“ starých čias.

Nechajte sa inšpirovať aj našimi nápadmi a upečte si pravý domáci chlieb či vyšite pohľadnicu s folklórnym motívom. V novom čísle nájdete aj nápady na dekorovanie stien, výber najmilších drevených hračiek či tipy na prestieranie ako u babičky. Nebude chýbať ani ďalší kúsok nadčasového dizajnu, riešenie interiérového problému od architekta či pravidelný redakčný test – tentoraz vám pomôžeme vybrať  kuchynské roboty. V aktuálnom vydaní pripomenieme aj to, na čo nezabudnúť v záhrade a dozviete sa informácie o kúpeľňových novinkách. Marcový Môj dom nájdete na stánkoch a v hypermarketoch od 2.3.


Marcový Môj dom už v predaji

2132901

Najnovší Môj dom je opäť plný interiérových nápadov, ktorými by bolo škoda neinšpirovať sa. Nemôžu chýbať ani námety na zveľadenie záhrady či rady odborníkov, ktoré vám pomôžu zorientovať sa pri stavbe domu.

V najnovšom Mojom dome nájdete:

Téma mesiaca: 

Ešte niekoľko rokov dozadu boli folklórne a ľudové motívy spájané výlučne s minulosťou. Dnes oslavujú veľkolepý návrat.


Marcový Môj dom už v predaji

2132869

V súlade s prírodou

Kúpa rodinnej farmy znamenala v živote Molly, Erica a ich dvoch detí obrat o 180°. Podarilo sa im tu vybudovať útulný domov, ktorý odráža ich nový životný štýl aj charakter celého hospodárstva – čistý a prírodný.


Marcový Môj dom už v predaji

2132871

Domov milovníkov mačiek a kníh

Knižnica so zabudovanou mačacou rímsou či vyvýšený pracovný kútik v podobe vtáčieho hniezda? Prečo nie. V newyorkskom Brooklyne je toho na pozeranie požehnane. Napríklad aj tento dom od architektov zo štúdia BFDO Architects.


Marcový Môj dom už v predaji

2132873

Byt plný prekvapení

Spojenie dvoch bytov do jedného bolo vlastne návratom k niekdajšej situácii, i keď s novou dispozíciou a súčasným pohodlím. A prekvapenia tu čakajú na každom kroku – od prekvapivého priestoru až po „tajné dvere“.


Marcový Môj dom už v predaji

2132875

V anglickom duchu

Predstavu o tom, ako by mal vyzerať interiér tohto domu, mal majiteľ veľmi jasnú hneď od prvej chvíle, ako ho zbadal. Vďaka šikovnej spolupráci jeho stavebnej firmy s dodávateľom nábytku sa doň mohol s rodinou nasťahovať tri mesiace po kúpe a následnej rekonštrukcii „od podlahy“.


Marcový Môj dom už v predaji

2132877

Luxusné spojenie kultúr

Spojenie starého s novým vytvára predpoklady na vznik priestorov s osobitným čarom. V tomto 160-ročnom dome z viktoriánskych čias navyše umocnila atmosféru aj kombinácia francúzsko-ázijských vplyvov a záľuba v luxuse.


Marcový Môj dom už v predaji

2132879

Betónová odysea

Príbeh tohto domu je príbehom o ceste za snom, o láske k architektúre, o ideáloch a najmä o húževnatosti, s ktorou sa majiteľ držal svojej vysnívanej predstavy. Je príbehom o človeku, ktorý bol pre krásu betónu ochotný stať sa zo dňa na deň stavebným technológom, výskumníkom aj stavbyvedúcim.


Marcový Môj dom už v predaji

2132881

Dom, ktorý si možno užívať

Po rokoch strávených v zahraničí a bývaní po prenájmoch sa starší manželia rozhodli postaviť si konečne vlastný dom – komfortný pre dvoch a dostatočne veľký na to, aby tu našli pohodlie aj ich tri dospelé deti s rodinami, keď prídu na návštevu.


Marcový Môj dom už v predaji

2132883

Veľkonočné kraslice

Kedysi boli maľované vajíčka symbolom jari, nového života, teplaa svetla, ale aj sily a ochrany jeho majiteľov. Z histórie je známych niekoľko desiatok techník ich zdobenia, ktoré sa uchovávajú dodnes. Vyskúšali ste už niektorú? Ak nie, inšpirujte sa.


Marcový Môj dom už v predaji

2132885

Domáci chlieb

Ak raz vyskúšate domáci kváskový chlieb, iný si už nedáte. Jeho príprava je síce časovo náročnejšia, ale jeho vôňa, chrumkavá kôrka, nadýchaná a vláčna striedka rozhodne stoja za to! Navyše, kvások je oproti kvasniciam zdraviu prospešný, pretože dokáže rozložiť i ťažšie stráviteľné látky prítomné v múke, čo kvasnice nedokážu.


Marcový Môj dom už v predaji

2132887

Kúpeľňové novinky

Aké trendy prinesie tento rok do sveta kúpeľní? Spoznajte farby, vzory, materiály či technológie, ktoré sa objavujú v ponuke najznámejších kúpeľňových značiek.


Marcový Môj dom už v predaji

2132889

Testujeme roboty

Je to tak trochu netradičné varenie. Pripravíte si suroviny, postupne ich vkladáte do kuchynského robota a bez toho, aby ste pristúpili k hrncom na sporáku, pred vami sa varí, dusí, restuje či pečie obed alebo večera. Všetko, čo ste sa doposiaľ naučili o varení, prestáva platiť. Robot je šéf, vy ste iba jeho obsluha.


Marcový Môj dom už v predaji

2132891

Prírodná záhrada

Pozrite sa s nami do prívetivých zákutí vidieckej záhrady, ktorá sa vďaka citlivej rekonštrukcii manželov zmenila na raj na zemi. Premyslený koncept trvalo udržateľnej záhrady si vyslúžil ocenenie Ukážková prírodná záhrada.


Marcový Môj dom už v predaji

2132893

Marec v záhrade

Vo vzduchu už cítiť prichádzajúcu jar. Začínajú kvitnúť prvé cibuľoviny, kry a trvalky. Ešte stále je čas plánovať a pripravovať zmeny v záhrade, mnohé už koncom mesiaca môžete zrealizovať. Kým budete nakupovať  všetko potrebné, nezabudnite si popritom vychutnávať prebúdzajúcu sa záhradu.


Marcový Môj dom už v predaji

2132895

Príprava bazéna na novú sezónu

Vonkajší bazén je síce využívaný najmä počas leta, no starostlivosť si vyžaduje i v ostatných obdobiach. Na jar ho prebuďte zo zimného spánku a pripravte na letnú sezónu. Správny postup predlží jeho životnosť. Tu je niekoľko základných vzájomne nadväzujúcich krokov, ktoré by ste v žiadnom prípade nemali pred letom podceniť.


Marcový Môj dom už v predaji

2132897

Kedy sa vyplatí elektrická podlahovka?

Vykurovanie pomocou elektrickej energie vôbec nemusí byt zlý nápad. Elektrina je, samozrejme, drahšia než plyn, elektrické podlahové vykurovanie však má veľmi jednoduchú konštrukciu a nepotrebuje kotol, takže môže byť výhodnou voľbou ako z technického, tak aj z finančného hľadiska.


Marcový Môj dom už v predaji

2132899

Predplatné časopisu

Kategória: Aktuality
Tagy: časopis Môj dom časopisy o bývaní ľudové motívy
Zdieľať článok

Diskusia